17 / 05 / 2024

Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi açıldı!

Uzunköprü Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi açıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Edirne'de tarihi Selimiye ve Eski camileri gezdikten sonra Vali Hasan Duruer ile Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda incelemelerde bulundu...




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Üzerimizde çok büyük bir plan var, çok büyük bir oyun var, çok büyük bir darbe kalkışması var. Bu darbe kalkışması sadece bize karşı yapılmış bir kalkışma değil" dedi.


İslam, Edirne'de tarihi Selimiye ve Eski camileri gezdikten sonra Vali Hasan Duruer ile Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda incelemelerde bulundu.


Uzunköprü ilçesinde "Süleybe Şefik Öztürk Huzurevi"nin açılışını yapan İslam, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak yaklaşık 10 yıldır 60 yaş üzeri yaşlılar için önemli projeler geliştirdiklerini söyledi.


Yaşlıların ailelerine kolaylıklar sağladıklarını ve evde bakım ücreti verdiklerini anımsatan İslam, şunları kaydetti:


"Yaşlılarımıza evde bakılmıyorsa bu hizmeti huzurevlerinde veriyoruz. Huzurevi hizmeti, çok değerli bir hizmet. Şimdi başka bir hizmet daha benimsedik. Yaşam evleri yapıyoruz. Birbiriyle anlaşabilecek 3-4 yaşlımızı bir araya getiriyoruz, onlara bir apartman dairesini tutuyoruz ve onların birlikte yaşamalarını sağlıyoruz. Türkiye'de böyle 16 evimiz var. Sonuçlar iyi gelirse bundan sonraki hizmetlerimizi bu yaşam evlerine dönüştüreceğiz. Bu kapsamda tabi huzurevlerimizde de hizmeti sürdüreceğiz."


Genel nüfusun yüzde 7'sini yaşlıların oluşturduğunu aktaran İslam, "Bunun önümüzdeki süreçte yüzde 10'a çıkacağını tahmin ediyoruz. 2013-2050 aralığında da bunun yüzde 20'lere çıkacağını düşünüyoruz. Onun için tedbirlerimizi şimdiden almaya başladık. Yaşlılarımız için bakım, kontrol, barındırma ve toplum hayatı içerisinde yaşam sürmelerini süratle geliştiriyoruz" diye konuştu.


Edirne'de yaşlı nüfusun yoğun olduğunu belirten İslam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç çocuk tespitinin doğru olduğunu vurguladı. İslam, genç nüfusun artmasını istediklerini dile getirdi.


Konuşmasının ardından huzurevini yaptıran hayırsever İrfan Öztürk'e teşekkür plaketi veren İslam, huzurevinin bahçesine fidan dikti.


- "Türkiye çok büyük bir darboğazdan geçiyor"


İslam, AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada ise Türkiye'nin çok büyük bir darboğazdan geçtiğini ifade etti


İslam, şunları kaydetti:


"Ben Edirne'nin milliyetçi insanından, milli davaya sahip çıkan, Cumhuriyet'e sahip çıkan insanından bir kere daha devletine sahip çıkmasını istiyorum. Edirne ve Uzunköprü, bu defa şunu fark edecek; 2014 yılında ve mart ayında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkmak demek, AK Parti hükümetine sahip çıkmak demektir. İkisi aynılaştı çünkü üzerimizde çok büyük bir plan var, çok büyük bir oyun var, çok büyük bir darbe kalkışması var. Bu darbe kalkışması sadece bize karşı yapılmış bir kalkışma değil. Sadece Başbakanımıza ve bizlere karşı yapılmış bir kalkışma değil. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı yapılmış bir kalkışmadır. Bizim bu kalkışmayı selametle savuşturmamız gerekiyor. Uzun bir süredir, mumdan kayıklarla ateşten denizlerden geçiyoruz. Mumdan kayıklarla ateşten denizlerde yüzüyoruz. Biz salih-i salemete ulaşmak zorundayız. Çocuklarımız ve torunlarımız için ulaşmak zorundayız çünkü hiçbirimiz bugün yaptığımız hata için bundan 50 yıl sonra dönüp çocuklarımızdan özür dilemek istemiyoruz. Hata yapmamamız gerekiyor."


İslam, konuşmasının ardından, Uzunköprü esnafını ziyaret etti. Ziyaretler sırasında Ayşenur İslam'ın yanına gelen 36 yaşındaki bir kadın, kocasından şiddet gördüğü için boşandığını ve iki çocuğuyla zor durumda olduğunu belirterek, yardım istedi.


Devlet olarak üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını belirten İslam, "Kadına yönelik şiddete ilişkin kanunları çıkardık. Kadın barınma evlerimiz hizmet veriyor. Kadına şiddet uygulayan herkes cezaya çarptırılır ancak halkımızın biraz fikrini değiştirmesi lazım. İnsanlarımız vicdanlı, ahlaklı olması lazım. Öncelikle bir zihniyet değişikliği lazım" dedi.


İslam, programlarının ardından ilçeden ayrıldı.



AA


Geri Dön