02 / 05 / 2024

Vahdettin Köşkü restorasyonu bitti

Vahdettin Köşkü restorasyonu bitti

Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid döneminde yapılan ve hanedanın ikamet ettiği Vahdettin Köşkü'nün restorasyonu bitti. Tarihi köşk yıkılarak aslına uygun halde yeniden yapıldı. Vahdettin Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

Restorasyonu gündem olmuştu: Kız Kulesinin açılış tarihi belli oldu!

Restorasyonu gündem olan Kız Kulesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi, açılış için günler sayılan ve çevre düzenlemesi de yapılan Kız Kulesi'ndeki son durum görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi kurmayları ile bir araya geldi! Konu MİR Kart..

Recep Tayyip Erdoğan bugün Vahdettin Köşkü’nde ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi. Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada toplantının konusunun MİR Kart ve Mir sistemi olacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde! Yüzde 1'e düşüyor!

Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'na Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıdadaki yüzde 8 olan KDV'nin yüzde 1'e düşürüldüğünü belirtti.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

Balıkesir'deki Pazarlık Camisi'nin 4 yıllık restorasyonu tamamlandı!

Balıkesir Edremit'te 169 yıl önce inşa edilen Pazarlık Camisi, 4 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Cami ibadete açıldı.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu TBMM'de!

Maden Hükümet Konağı'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li İslam, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Sivas Gök Medrese'nin restorasyonu tamamlandı!

Sivas'ın tarihi simgeleri arasında yer alan Gök Medrese'nin 22 yıldır süren restorasyonu tamamlandı.

Çengelköy yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çengelköy’de Vahdettin Köşkü ve yakın çevresi ile Çengelköy içinde 166 binanın çehresi yenileyecek.

Kırklareli Kent Evi'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Kırklareli Yayla mahallesinde 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarına başlanan ve bitiş tarihi 4 Ağustos 2016 olarak belirlenen Kent Evi'nin restorasyonu hala bitmedi.

İzmir Peterson Köşkü restorasyonu 3 yıl içinde tamamlanacak!

Peterson Köşkü'nün restorasyon çalışmalarının 3 yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Vali Toprak, "Köşk, açık kafeterya ve sanatsal faaliyetlerin icra edilebileceği bir alan olarak hizmet verecek" dedi

Vahdettin Köşkü restorasyonu bitti Haberi

Vahdettin Köşkü restorasyonu bitti

ÇENGELKÖY sırtlarında son Osmanlı Padişahı Vahdettin'in tahta geçmeden önce yaşadığı Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Yıkılarak yeniden yapılan köşkün önce turizm tesisi ardından devlet konukevi olacağı iddia edilmişti. Tarihi köşkün yer aldığı alanda bir helikopter pisti ve büyük bir otopark da yer alıyor. İki girişi bulunan tarihi köşk, polis tarafından çok sıkı bir şekilde korunurken tüm giriş ve çıkışlar kontrol altında tutuluyor. 



İLKİ ASLINA UYGUN OLMAMIŞTI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay üst kapısında bulunan Kerem Aydınlar Camii'nde cuma namazı kıldıktan sonra köşkü teftiş etmiş, çalışmalarla ilgili bilgi almıştı. Osmanlı'nın son padişahı Vahdettin'in adını taşıyan Köşk, 2. Abdülhamit döneminde yaptırılmıştı. Soğan başlı kubbesiyle mimari olarak nadir yapılar arasında gösterilen köşk, yıllar önce restorasyon geçirmiş ancak yenilemenin betonarme yapıldığı...