07 / 05 / 2024

vakıf mallarını alma nasıl olur

vakıf mallarını alma nasıl olur

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü ve de Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektörü Mustafa Aliş Hacı, " Osmanlı'dan kalan vakıf mallarımızın iadesi için Bulgaristan mahkemelerine başvurduk " dedi...

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

İstanbul ve Kocaeli'de 69 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! İhalesi 5 Ocak'ta!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da 67, Kocaeli'de 2 olacak şekilde 69 adet vakıf gayrimenkulünü kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul ve Kocaeli'deki 81 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! Arsa, dükkan ve daireleri kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli illerinde yer alan 81 adet vakıf gayrimenkulünü "Vakıf Taşınmazları Kira Genel Şartnamesi" kapsamında kiraya verecek. İşte ayrıntılar...

Vakıf Varlık Kiralama'nın 250 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK12134 ISIN kodlu, 250 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam...

SPK'dan Vakıf Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

SPK, Vakıf Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL tutarındaki alım satıma ve yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı başvurusuna ve Yatırım Varlık Kiralama'nın 500 milyon lira tutarındaki yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı başvurusuna onay verdi.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 50 milyon TL'lik kira sertifikasının ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama, TRDVVRKA2048 ISIN kodlu, 83 gün vadeli, 50 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamladı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 40 milyon TL'lik kira sertifikasının ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama, TRDVVRKA2055 ISIN kodlu, 58 gün vadeli, 40 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamladı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 560 milyon TL'lik kira sertifikasının ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama, TRDVVRKA2022 ISIN kodlu, 99 gün vadeli, 560 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamladı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 103 milyon TL'lik kira sertifikasının ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama, TRDVVRKA2063 ISIN kodlu, 43 gün vadeli, 103 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamladı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 70 milyon TL'lik kira sertifikasının ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama, TRDVVRKA2030 ISIN kodlu, 99 gün vadeli, 70 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamladı.

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

Vakıf Varlık Kiralama'nın yurt içi kira sertifikası getiri oranı belirlendi!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 300 milyon TL'lik 91 gün vadeli ertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 12,50 dönemsel getiri oranı yüzde 3,1164 olarak belirlendi.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 300 milyon TL tutarındaki 91 gün vadeli kira sertifikası ihracı SPK tarafından onaylandı.  

vakıf mallarını alma nasıl olur Haberi

vakıf mallarını alma nasıl olur

Bir etkinliğe katılmak için Eskişehir'e gelen Hacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk dünyasında yaşayan Müslümanlar'ın probleminin herkesin ortak sorunu olduğunu belirterek, Osmanlı Devleti'nin Balkanlar'dan çekilmesinin ardından kendilerinin adeta yetim kaldığını kaydetti.


Bulgaristan'da azınlık statüsünde yaşadıklarını ifade eden Hacı, "Bundan dolayı yaşanan bütün acıların geride kalmasını istiyoruz. Dini eğitimimizi Türkiye'nin katkılarıyla almak istiyoruz. Din eğitimini doğru anlamak ve doğru anlatmamız lazım" diye konuştu. 


Hacı, gayrimüslim bir ülkede Müslüman olmanın zorluklarını yaşadıklarına değinerek, uzun yıllar komünistliğin idaresinde kaldıklarından o dönemde din eğitimiyle ilgili her şeyin yasak olduğunu bildirdi.


Komünizmin çökmesinin ardından Müslüman gençlerin yeniden İslam ile tanıştığını anlatan Hacı, şöyle devam etti:


"Bugün, Osmanlı'dan kalan vakıf mallarımızın iadesi için Bulgaristan mahkemelerine başvurduk. Bundan dolayı Bulgaristan parlamentosundan dinler yasasını değiştirmesini bekliyoruz çünkü mevcut yasa herkese eşit...