04 / 10 / 2024

vakıf nedir sözlük anlamı

vakıf nedir sözlük anlamı

Hayır işleri yapmak üzere kurulan vakıfların tarihi çok eski zamanlara dayanıyor. İşte vakıf nedir? sorusunun detaylı yanıtı...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar vakıf üniversitelerine indirim çağrısı yaptı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla yapıldı. Özvar, burada vakıf üniversitelerine de çağrıda bulundu. İşte detaylar!

Vakıf GYO'nun Nidapark Küçükyalı'daki gayrimenkullerinin değeri belli oldu!

Vakıf GYO'nun Nidapark Küçükyalı projesinde yer alan 64 adet bağımsız bölümünün, projenin tamamlanması durumunda hasılat değeri KDV hariç 251 milyon 485 bin TL olarak belirlendi.

Vakıf GYO'nun Nidapark Küçükyalı'daki 106 bağımsız bölümünün değeri belli oldu!

Vakıf GYO'nun İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Küçükyalı Mahallesi, 16772 ada 1 parselde konumlu B10 ve B11 bloklarındaki 106 adet bağımsız bölüme ait değerleme raporu yayınlandı. Peki Vakıf GYO'nun Nidapark projesindeki 106 bağımsız bölümünün değeri ne kadar oldu?

Vakıf GYO, Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Vakıf GYO'nun bedelli sermaye artırımı işlemleriyle ilgili olarak aracılık hizmeti alınması amacıyla Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile sözleşme imzalandı.

13 bin 500 vakıf kiracısı için yapılandırma başvuruları 28 Şubat'ta sona eriyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 13 bin 500 vakıf kiracısı için başvuru sürecinin 28 Şubat'ta sona erdiğini hatırlattı. 

Vakıf Varlık Kiralama 40 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK32165 ISIN kodlu, 40 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının tahsisli şekilde satışı tamamlandı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 250 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK12134 ISIN kodlu, 250 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam...

Vakıf Varlık Kiralama'dan 140 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama, 140 milyon TL tutarında ve azami 190 gün vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı.

Vakıf Varlık Kiralama'dan 375 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama, 375 milyon TL tutarında ve azami 190 gün vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı.

Vakıf Varlık Kiralama'dan 350 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama, 350 milyon TL tutarında ve azami 190 gün vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı.

Vakıf Varlık Kiralama'dan 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Vakıf Varlık Kiralama, 150 milyon TL tutarında ve azami 190 gün vadeli yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı.

Vakıf Varlık Kiralama 15 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, Vakıf Varlık Kiralama A.Ş. tarafından 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracını SPK onayladı. 

SPK'dan Vakıf Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

SPK, Vakıf Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL tutarındaki alım satıma ve yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı başvurusuna ve Yatırım Varlık Kiralama'nın 500 milyon lira tutarındaki yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı başvurusuna onay verdi.

vakıf nedir sözlük anlamı Haberi

vakıf nedir sözlük anlamı


Vakıflar, hayır işleri yapmak üzere kurulmuş olan kurumlardır. Bu kurumlarda varlık sahibi sahibi kişiler bir işin yürümesi için mallarını bağışlarlar. Vakıfların kanundaki yerine değinirsek eğer, Türk Medeni Kanunu'nun 101. maddesinde karşımıza çıkıyor; “Vakıflar, gerçek veya tüzel kişilerin yeterli mal ve hakları belirli ve sürekli bir amaca özgülemeleriyle oluşan tüzel kişiliğe sahip mal topluluklarıdır". 


Vakıf nedir? sorusunun kanundaki yanıtı yukarıdaki gibi olan vakıfların islam hukukundaki tanımı ise; sadakadır. Vakıfların görevlerini de şu başlıklar altında toplayabiliriz; 


-Sağlık hizmetleri

-Aş evi hizmetleri 

-Para yardımı

-Sanat ve kültür hizmetleri

-Eğitim ve öğretim hizmetleri

-Dini hizmetler 

-Ulaştırma hizmeti

-Spor hizmetleri

-Milli Savunma hizmetleri 

-Sosyal hizmetler 

-İktisadi hizmetler 


Vakıfların amaçları

Vakıfların amaçlarını ise şöyle sıralayabiliriz; 


1. Sosyal dengeleri kurar. Zenginden fakire doğru yardımlaşmayı sağlar.

2. Öğrencilere burs vermek

3. Kazancı olmayan kişilere maaş vermek

4. Gıda yardımı

5. Vakıf eserlerini...