15 / 05 / 2024

Vakıflara devri yapılan kamuya ait gayrimenkuller

Vakıflara devri yapılan kamuya ait gayrimenkuller

Türkiye'deki vakıf sayısına ve bu vakıflara devri yapılan kamuya ait taşınmaz sayıları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Vakıfbank'tan para ödemesi yapılacak... Vakıfbank'tan açıklama geldi

Vakıfbank tarafından yapılacak ödeme hakkında açıklamada bulunuldu. Vakıfbank'tan yapılan açıklamanın detayları şu şekilde...

Vekaleten yapılan tapu devri iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaleten yapılan tapu devrinin iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki taşınmazlarının devri TBMM'de!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bazı kültür varlıklarının mülkiyetinin mazbut vakıflara devri yönündeki kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne'de tarihi çarşılarda yapılan kira artışı mecliste!

Edirne'de Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan tarihi çarşılarda yapılan kira artışı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytıncıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB'nin vakıflara yapılan bina tahsisleriyle ilgili 9 soru!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dernek ve vakıflara yapılan bağışlara ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Vakıflara devredilen kamuya ait gayrimenkul sayısı TBMM'de!

Türkiye'deki vakıf sayısına ve bu vakıflara devri yapılan kamuya ait taşınmaz sayıları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Muratpaşa'da vakıflara ait olan alanın hastaneye çevrilmesine ret!

Muratpaşa Belediye Meclisi, vakıflara ait olan bir alanın özel hastane alanına çevrilmesini düzenleyen imar plan değişikliği ile ilgili yapılan itirazları oy çokluğuyla reddetti.

Edirne Selimiye Cami'nin sonradan yapılan merdivenleri yıkıldı!

Edirne Selimiye Camii Haziresi’ne çıkmak için sonradan yapılan merdivenler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından uygun bulunmadığından yıkıldı.

Ceylanpınar'da izinsiz yapılan kat aşımları yıkıldı!

Ceylanpınar' da izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Urfa'da Ceylanpınar Belediyesi sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma da başladı.

Ceylanpınar'da izinsiz kat aşımı yapılan binalar yıkıldı!

Ceylanpınar ilçesinde izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Ceylanpınar Belediyesi, sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma başladı..

Mardin’e yapılan yurt kampüsünün inşaatı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mardin’de yapılan yurdun inşaatı tamamlandı. Yurt binası kentin tarihi mimarisinin izlerini taşıyor. 750 öğrenci kapasiteli yurt kampüsü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

Risk tespiti yapılan binalar yüzde 673 oranında arttı!

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge: "Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı" Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, kentsel dönüşümde riskli yapı tespit adetlerind

İnşaatlara yapılan denetimlerle alışkanlıklar değişti!

İnşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ile birlikte başlayan denetimler bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yapılan denetimler sayesinde bazı alışkanlıkların değiştiğini söyledi..

Vakıflara devri yapılan kamuya ait gayrimenkuller Haberi

Vakıflara devri yapılan kamuya ait gayrimenkuller

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizdeki vakıf sayısına ve bu vakıflara devri yapılan kamuya ait taşınmaz sayılarına ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Gürer önergesinde "Ülkemizde vakıf sayısı kaçtır? Son beş yılda oluşan vakıf sayısı kaçtır? Vakıflara kamuya ait devri yapılan son beş yılda arazi ve konut var mıdır? Toplam tutar nedir? Vakıfların faaliyet alanlarına göre dağılımları nedir?" diye...