05 / 11 / 2024

vali kanunu mevzuat

vali kanunu mevzuat

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında, valiler hakkında usul ve esasları barındırıyor. İşte 18 Haziran 1949 tarihinde 7236 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan vali kanunu...

İmar ve Gecekondu mevzuatına aykırı yapılara ilişkin kanun teklifi!

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların mülkiyet ve imar sorunlarının çözülmesi amaçlanan İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve İmar Kanunu'nun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun meclise verildi..

Saf GYO vergi beyannamesini yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Vergi Usul Kanunu mevzuatına göre geçici vergi beyannamesini Kamuyu Aydınlatma Paltformu'nda yayınladı.

Saf GYO 2016 yılının 3 aylık vergi beyanını yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak - 31 Mart 2016 dönemine ait Vergi Usul Kanunu mevzuatına göre sunulan geçici vergi beyannamesini yayınladı. Gelir tablosu Sermaye Piyasası Mevzuatına göre düzenlendi.

Yeni imar kanunu meclise sunulacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği, 92’inci Genel İdare Kurulu toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, yeni imar kanunu ile mevzuat hazırlıklarında sona gelindiğini ve çok yakında Meclise sunulacağını söyledi.

Saf GYO 2015 vergi beyannamesini yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 1 Ocak 2015 ile 31 Mart 2015 dönemine ait Vergi Dairesine Vergi Usul Kanunu mevzuatına göre sunulan geçici vergi beyannamesi yayınlandı.

Beyşehir'de imar mevzuatı konulu seminer verildi!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’unda katıldığı seminerde imar mevzuatı, yapı denetim kanunu ve yönetmeliğindeki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Saf GYO 2014 yılının gelir tablosunu yayınladı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Sermaye Piyasası mevzuatına göre 2014 yılına ait vergi dairelerine vergi usul kanunu mevzuatına göre sunulan geçici vergi beyannamesi eki gelir tablosunu yayınladı

Kapıcı hakları kanunu!

Apartmanda çalıştırılan kapıcıların hakları 3 Mart 2004 tarihinde 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kapıcı hakları mevzuatı kapsamında yer alıyor. İşte Kapıcı hakları kanunu esasları metni..

Kira artışı kanunu!

Kira bedelinde yapılacak artış meskenlerde ÜFE oranları baz alınarak yapılırken, işyeri kiralamalarında ise sözleşme serbestisi esasına göre yapılıyor. Kira artışı mevzuatı, Borçlar Kanunu ve Borçlar Kanununda değişiklik kanunu kapsamında açıklanıyor...

Vali kanunu!

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında, valiler hakkında usul ve esasları barındırıyor. İşte 18 Haziran 1949 tarihinde 7236 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanan vali kanunu...

Gayrimenkul değerleme kanunu!

Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketler ile ilgili esaslar 2 Ağustos 2007 tarihinde 26601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Gayrimenkul değerleme kanunu...

İstimlak kanunu nedir?

İstimlak kanunu nedir?: İstimlak mevzuatı kapsamında, 4650 Sayılı kanun ile değişik 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu istimlakin nasıl yapılacağını göstermek amacıyla yasalar bulunuyor. İşte belediye istimlak kanunu..

Noter harçları kanunu!

Noter harçları ile ilgili mevzuat, 492 sayılı Harçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunda noter harç mükelleflerinden harç ödemesine kadar yasal esaslar bulunuyor. İşte Noter harçları kanunu...

vali kanunu mevzuat Haberi

vali kanunu mevzuat

Vali kanunu!

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında, valiler hakkında usul ve esasları barındırıyor. Kanun, 18 Haziran 1949 tarihinde 7236 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Kanunda, Türkiye, merkezi idare kuruluşu bakımından coğrafya durumuna, iktisadi şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre illere; iller ilçelere ve ilçeler de bucaklara bölünmüş olup, bu yerlerin yönetimi ile ilgili esaslara yer veriliyor.


VALİ KANUNU METNİ


BÖLÜM : I

Mülki İdare Bölümlerinin Kuruluşları


Madde 1 – (Değişik: 12/5/1964 - 469/1 md.)


Türkiye, merkezi idare kuruluşu bakımından coğrafya durumuna, iktisadi şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre illere; iller ilçelere ve ilçeler de bucaklara bölünmüştür.


Madde 2 – İl, ilçe ve bucak kurulması, kaldırılması, adlarının, bağlılıklarının, merkez ve sınırlarının belirtilmesi ve değiştirilmesi aşağıda gösterilen şekilde yapılır:


A) İl ve ilçe kurulması, kaldırılması, merkezlerinin belirtilmesi, adlarının değiştirilmesi, bir...