06 / 05 / 2024

Validebağ cami sorunu çözüldü mü

Validebağ cami sorunu çözüldü mü

Validebağ ' daki cami inşaatına ilişkin yürütmeyi durdurma ve plan iptali kararına itirazlarının kabul edildiğini belirten Topbaş, " Burada cami yapılabilir hale geldi " dedi...

Atina'daki cami sorunu bitmiyor!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bu yılın Nisan ayında açılması planlanan caminin sene sonuna kalması sorun yarattı. 

İzmir Limanreis'e yeni cami!

Narlıdere'nin en eski mahallelerinden biri olan Limanreis'in 40 yıllık cami sorunu çözüldü. Cami yaptırmak için yıllardır girişimlerde bulunan ancak sonuç alamayan mahalle sakinleri büyük sevinç yaşadı.

TOKİ Mersin Erdemli Konutları'nda cami sorunu çözülüyor!

Adana Erdemli Belediyesi, TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların cami sorununu çözmek için çalışmalara başladı. TOKİ'nin site bahçesinde bulunan bir kamelyası mescide dönüştürülerek, burada yaşayan insanların cami sorunu çözülüyor.

Validebağ’daki cami ibadete açıldı!

İstanbul Üsküdar ilçesinde Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki otoparka cami yapılmasına, geçen yıl eylül ayında başlandı. Yapılaşmanın önünü açacağı gerekçesiyle inşaatına karşı çıkılan ve eylemler yapılan cami, 10 ayda tamamlandı

Üsküdar Validebağ Koru Cami ibadete açıldı!

Üsküdar Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı.

Üsküdar Validebağ Koru Camisi ibadete açıldı!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı.

Validebağ Koru Camisi ibadete açıldı!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı. Namazın ardından vatandaşlara lokum ve ramazan şerbeti ikram edildi.

Validebağ Koru Cami açıldı!

Validebağ Korusu bitişiğinde inşaa edilen camide ilk namaz kılındı. Validebağ korusu tartışmalarıyla gündeme gelen camide bugün kılınan bayram namazına yüzlerce kişi katıldı.

Validebağ Cami'sinin açılışı 17 Temmuz'a ertelendi!

Üsküdar'daki Validebağ Camii, Ramazan Bayramı'nda ibadete açılacak. Kadir Gecesi ibadete açılması planlanan camide çalışmalar uzayınca açılış bayram namazına ertelendi.

Validebağ Koru Cami'si 13 Temmuz'da açılacak!

Validebağ’da günlerce sözde doğa severlerin eylemlerine sahne olan cami Kadir Gecesi’nde ibadete açılıyor. Caminin dış cephe işlemleri tamamlanırken, iç ritüelleri devam ediyor.

Validebağ'daki caminin inşaatı devam ediyor!

Validebağ Korusu' nun yanında, başta mahalle sakinleri ve çevrecilerin tepkilerine neden olan ' hukuksuz cami inşaatı 'nın son görüntüleri ortaya çıktı.

Validebağ'daki cami inşaatı bitiyor!

ÜSKÜDAR Validebağ Korusu'nun hemen yanındaki alanda başlayan cami inşaatı, protesto gösterilerine sahne olmuştu. İnşaata karşı çıkanlar eylem yapmış, polis ve vatandaş karşı karşıya gelmiş, sık sık arbede yaşanmıştı.

Validebağ’daki cami inşaatı bitti bitiyor!

İtirazlara ve eylemlere neden olan cami inşaatı hızla ilerledi. Hatta kaba inşaatı tamamlanma noktasına geldi. Koru Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurucularından Serhat Kalsın, cami inşaatının büyük ölçüde bittiğini açıkladı.

Validebağ cami sorunu çözüldü mü Haberi

Validebağ cami sorunu çözüldü mü

Validebağ'daki cami inşaatına ilişkin yürütmeyi durdurma ve plan iptali kararına itirazlarının kabul edildiğini belirten Topbaş, "Burada cami yapılabilir hale geldi" dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Validebağ'da yapılan cami inşaatıyla ilgili planın iptali ve yürütmenin durdurulması kararı verildiğini belirterek, "Bizim itirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptali kararını kaldırdı. Planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi" dedi. Topbaş, Üsküdar'da yapılması planlanan cami inşaatına ilişkin olarak, "Validebağ Korusu'na müdahale var", "Farklı uygulama olacak" şeklinde algı ortaya çıkmasından rahatsız olduğunu ifade etti. İbadethane için tahsis edilen alanın, Validebağ Korusu'nun tamamen dışında bulunduğunu ve koruyla hiçbir alakası olmadığını belirten Topbaş, "Evveliyatında Üsküdar Belediyesi'nin, ilçe ve il müftülüğünün talebi üzerine biz bu bölgeyle ilgili bir plan tadilatına girdik ve...