15 / 05 / 2024

Validebağ Camii

Validebağ Camii

HAFTALARDIR tartışma konusu olan, Üsküdar Belediyesi ile Validebağ sakinleri arasında gerginliğe yol açan cami projesinin maketinin olduğu broşür hazırlandı. Broşür, Validebağ Korusu ile alakası olmadığı görüşünü anlatmak için hazırlandı..

Nezih Küçükerden'den Üsküdar Validebağ Koru Camii açıklaması!

Validebağ Koru Camisi'nin 27 milyon lira vergi borcu karşılığında Üsküdar Belediyesi tarafından Hazine'ye devredildiği ortaya çıktı. Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li üyesi Nezih Küçükerden devir işlemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Üsküdar Validebağ Koru Camii satıldı mı?

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Yılmaz Özdil bugünkü yazısında Üsküdar Validebağ korusuna inşa edilen Validebağ Koru Camii'nin satışını kaleme aldı. İşte Yılmaz Özdil'in o yazısı...

Üsküdar Validebağ Camii yarın açılıyor!

Yapımına geçen yıl başlanan ve sözde doğa severlerin günlerce eylemlerine sahne olan Üsküdar'daki Validebağı Korusu'nun Çamlıca girişindeki ruhsatlı arsaya yapılan Validebağı Camii, Ramazan Bayramı'nın ilk günü ibadete açılıyor.

Üsküdar Validebağ Camii Ramazan Bayramı'nda açılacak!

Üsküdar'da, günlerce çevrecilerin eylemlerine sahne olan Validebağ Camii, Ramazan Bayramı’nda ibadete açılacak.Kadir Gecesi ibadete açılması planlanan camide çalışmalar uzayınca açılış bayram namazına ertelendi.

Üsküdar Validebağ Camii ne zaman açılacak?

Üsküdar'da, günlerce çevrecilerin eylemlerine sahne olan Validebağ Camii, Ramazan Bayramı’nda ibadete açılacak. Kadir Gecesi ibadete açılması planlanan camide çalışmalar uzayınca açılış bayram namazına ertelendi.

Validebağ Cami'sinin açılışı 17 Temmuz'a ertelendi!

Üsküdar'daki Validebağ Camii, Ramazan Bayramı'nda ibadete açılacak. Kadir Gecesi ibadete açılması planlanan camide çalışmalar uzayınca açılış bayram namazına ertelendi.

Validebağ Camii inşaatı devam ediyor!

Üsküdar, Validebağ Korusu bitişiğinde yapılması gündeme gelince, çevrecilerin koruya zarar verirler diyerek inşaatını durdurmak için günlerce eylem yaptığı Validebağ Camisi, bir TOMA aracı gölgesinde yükselmeye başladı.

Aliağa Belediyesi'nin camii projesine tarihe saygı ödülü geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürel mirasa saygı gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik etmek amacıyla “Tarihe Saygı -Yerel Koruma Ödülleri”nde Camii Restorasyon projesiyle Aliağa Belediyesine anlamlı bir ödül geldi...

Protokol Camii'ne karşı itiraz dilekçeleri kabul edilmedi!

Atakum'da Tarım Anadolu Meslek Lisesi yerleşkesi içerisine yapılması planlanan Protokol Camii'ne karşı vatandaşlar ve Mimarlar Odası'nın yaptığı itiraz dilekçeleri, meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi...

Amsterdam Ayasofya Camii'nin temeli atıldı!

Ayasofya Camii’nin temeli Hollandalıların da katıldığı bir törenle atıldı. Amsterdam Ayasofya (Westermoskee) Camiinin Avrupa'da pek benzeri olmayan tamamen Osmanlı mimarî tarzında yapılmış bir camii olması planlanıyor

Çamlıca Camii'nin beton zemini oluşturuldu!

Bir ay önce temeli atılan Çamlıca Camii yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Caminin beton zemini oluştu. Çalışmalar son sürat devam ediyor. Caminin 3 yılda tamamlanması bekleniyor .

Konya Ereğli'ye ikinci büyük camii yapılacak!

Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Camii; Selçuklu mimarisi ile yapılan şehrin en büyük camisi olan Ulu Cami'den sonra Osmanlı mimarisi ile yapılan ikinci büyük camisi olacak...

Amsterdam'a Süleymaniye Camii'nin benzeri inşa edilecek!

Amsterdam’da 20 yıldır Hollanda’daki tüm Müslümanlar tarafından yapılması beklenilen ve bir çok problemle karşılaşan, Westermoskee (Amsterdam Batı Camii) olarak bildikleri Ayasofya Camii’nin temeli Hollandalıların da katıldığı bir törenle atıldı...

Validebağ Camii Haberi

Validebağ Camii

HAFTALARDIR tartışma konusu olan, Üsküdar Belediyesi ile Validebağ sakinleri arasında gerginliğe yol açan cami projesinin maketinin olduğu broşür hazırlandı. Üsküdar Belediye Başkam Hilmi Türkmen'in Üsküdarlılara caminin Validebağ Korusu ile alakası olmadığı görüşünü anlatmak için hazırlattığı broşürde tapu kayıtları, mevcut camilerin mesafelerini gösteren planlar da bulunuyor. 4 sayfalık broşürde, cami projesinin karşısında, site sakinlerinin havuz olarak kullandıktan alan da "Park alam" ve "Anaokulu" olarak gösteriyor. 


AĞAÇ KESİLMEDİ

Broşürde Türkmen'in "İnşaatın yapıldığı parselde herhangi bir ağaç ya da bitki kesimi olmamıştır" ifadeleri de yer...