29 / 04 / 2024

Validebağ camisi

Validebağ camisi

HAFTALARDIR tartışma konusu olan, Üsküdar Belediyesi ile Validebağ sakinleri arasında gerginliğe yol açan cami projesinin maketinin olduğu broşür hazırlandı. Broşür, Validebağ Korusu ile alakası olmadığı görüşünü anlatmak için hazırlandı..

Üsküdar Belediye Başkanı: Validebağ sakinleriyle anlaştık!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Validebağ'a dışarıdan gelip ortalığı karıştırmak isteyenler oldu. Kaymakam Mustafa Güler Bey'in de katıldığı toplantıda, mahalle sakinleriyle oturup zaten anlaştık" dedi.

Nezih Küçükerden'den Üsküdar Validebağ Koru Camii açıklaması!

Validebağ Koru Camisi'nin 27 milyon lira vergi borcu karşılığında Üsküdar Belediyesi tarafından Hazine'ye devredildiği ortaya çıktı. Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li üyesi Nezih Küçükerden devir işlemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Üsküdar Validebağ Koru Cami ibadete açıldı!

Üsküdar Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı.

Üsküdar Validebağ Koru Camisi ibadete açıldı!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı.

Validebağ Koru Camisi ibadete açıldı!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı. Namazın ardından vatandaşlara lokum ve ramazan şerbeti ikram edildi.

Üsküdar Koru Camisi yarın açılıyor!

Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada yapımı tamamlanan Koru Camisi, yarın cuma namazıyla ibadete açılacak. Kaçarlı: " Açılışa herkes davetlidir. " dedi.

Validebağ Koru Camisi'nde sona gelindi!

Validebağ sakinlerininin günler süren eylemlerine rağmen çevik kuvvet ve TOMA gölgesinde yükselen Koru Camisi tamamlanmak üzere. İnşaat bitince, polisler de ‘koruma’ görevini zabıtalara bırakıp, ‘mücadele mahalli’nden çekildi.

Validebağ Camii inşaatı devam ediyor!

Üsküdar, Validebağ Korusu bitişiğinde yapılması gündeme gelince, çevrecilerin koruya zarar verirler diyerek inşaatını durdurmak için günlerce eylem yaptığı Validebağ Camisi, bir TOMA aracı gölgesinde yükselmeye başladı.

Validebağ Camisi için broşür hazırlandı!

HAFTALARDIR tartışma konusu olan, Üsküdar Belediyesi ile Validebağ sakinleri arasında gerginliğe yol açan cami projesinin maketinin olduğu broşür hazırlandı. Broşür, Validebağ Korusu ile alakası olmadığı görüşünü anlatmak için hazırlandı..

Üsküdar Belediye Başkanı'ndan Validebağ açıklaması...

Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan cami ile ilgili olarak konuşan Üsküdar Belediye Başkanı, "Cami korunun dışında, belediyemize ait tapulu arsamızda. Yeşil alanla ilgimiz yok" dedi.

Validebağ Korusu'nda yürütmeyi durdurma kararı!

Validebağ Korusu'nda yürütmeyi durdurma kararı verildi. İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan camiyi de kapsayan Nazım İmar Planı Tadilatı'nın yürütmesini durdurdu.

Validebağ Korusu'na şafak baskını!

Mahalle sakinleri ve duyarlı yurttaşların direnişiyle inşaatın engellendiği Üsküdar'daki Validebağ Korusu'na dün sabah 05:00 sıralarında iş makineleri girdi. Yurttaşlar, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek, çalışmalara tepki gösterdi.

Validebağ Korusu, Yıldız ve Göztepe Parkı gibi olacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdarlı muhtarlarla buluştuğu toplantıda Validebağ Korusu, Üsküdar Meydanı ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuştu. Türkmen, muhtar maaşlarının 750 TL'den 1000 TL'ye çıkacağını müjdeledi.

Validebağ'a mahkemeden durdurma kararı!

Validebağ'a mahkemeden durdurma kararı geldi. Validebağ sakinlerinin avukatı Gülsün Özdemir, İdare Mahkemesi'nin Validebağ Korusu yanında bulunan arazide başlayan cami inşaatı için "yürütmeyi durdurma" kararı verdiğini açıkladı.

Validebağ camisi Haberi

Validebağ camisi

HAFTALARDIR tartışma konusu olan, Üsküdar Belediyesi ile Validebağ sakinleri arasında gerginliğe yol açan cami projesinin maketinin olduğu broşür hazırlandı. Üsküdar Belediye Başkam Hilmi Türkmen'in Üsküdarlılara caminin Validebağ Korusu ile alakası olmadığı görüşünü anlatmak için hazırlattığı broşürde tapu kayıtları, mevcut camilerin mesafelerini gösteren planlar da bulunuyor. 4 sayfalık broşürde, cami projesinin karşısında, site sakinlerinin havuz olarak kullandıktan alan da "Park alam" ve "Anaokulu" olarak gösteriyor. 


AĞAÇ KESİLMEDİ

Broşürde Türkmen'in "İnşaatın yapıldığı parselde herhangi bir ağaç ya da bitki kesimi olmamıştır" ifadeleri de yer...