05 / 05 / 2024

Validebağ korusunun imara açılması

Validebağ korusunun imara açılması

İstanbul Üsküdar'da Validebağ Korusu'na mahkemenin ret kararma rağmen cami inşaatı yapılmak istenmesine tepki gösteren mahalleli ve çevreciler bölgede nöbet tutmaya başlamıştı. Çevreciler nöbete devam ediyor...

Validebağ Korusu'nun imara açılmasına tepki!

Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu’nu ‘rehabilite projesi’ çerçevesinde imara açarak 500 araç kapasiteli otopark yapma projesine çevrede yapaşayanlar ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

İstanbul'un parkları imara mı açılıyor?

İstanbul'un merkezlerinde yeni projeler hayata geçiyor. Fındıklı Parkı, Validebağ Korusu, Roma Park’ın ardından Belgrad Ormanı imara açılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziemir'in 3’te 1’ini imara açtı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 65’i ormanlık alan olan Gaziemir’in üçte birini imara açtı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol duruma isyan etti.

Validebağ'daki dere inşaatlar yüzünden kirleniyor!

ÇMO Validebağ Korusu içinde bulunan açık derede geçtiğimiz günlerde "köpürme" meydana geldiği için Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İstanbul Şubesi bölgede bir teknik gezi gerçekleştirdi. Yapılan ölçümlerde yüksek düzeyde kirlilik tespit edildi.

İmara açılması beklenen tapulu, 2B’li, tapu tahsisli araziler!

Vatandaşlarımız özellikle imara açılması beklenen alanlardaki gelişmeleri merakla takip etmekteler. Avukat Kadir Kurtuluş’a yeni dönemde 2B’li, tapu tahsisli, tapulu ancak imara açılması beklenen arazilerde inşaata ne zaman başlanabileceğini sorduk.

İmara açılması beklenen 2B’li, tapu tahsisli, tapulu arazilerde inşaata ne zaman başlanabilecek?

Vatandaşlarımız özellikle imara açılması beklenen alanlardaki gelişmeleri merakla takip etmekteler. Avukat Kadir Kurtuluş’a yeni dönemde 2B’li, tapu tahsisli, tapulu ancak imara açılması beklenen arazilerde inşaata ne zaman başlanabileceğini sorduk.

Sarıyer Merkez Mahallesi'ndeki ormanlık alan imara mı açılıyor?

Sanyer Merkez Mahallesi'ndeki ormanlık alanın imara açılması istendi. Çekmeköy Meclis Üyesi Nagihan Ülgen, 1. Derece SİT alanı olan bölgenin, SİT derecesinin değiştirilmesi için Çevre Bakanlığı'na başvurdu.

Validebağ'daki caminin inşaatı devam ediyor!

Validebağ Korusu' nun yanında, başta mahalle sakinleri ve çevrecilerin tepkilerine neden olan ' hukuksuz cami inşaatı 'nın son görüntüleri ortaya çıktı.

Beykoz'da 110 dönüm imara açıldı!

BEYKOZ'da, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün çıkışına yakın bölgedeki 362 gecekondunun bulunduğu 110 dönümlük alan kentsel dönüşümle imara açıldı. Beykoz'da tapu sorunu geçtiğimiz yıllarda çözülmüştü.

İşte Emirgan’da imara açılan parsellerin durumu!

Emirgan Korusu'nun komşuluğunda imara açılan hazineye ait 6 parselden bazılarının Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 1. Derece doğal sit alanında kaldığını aleni belirtiyor.

Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi güçlendirildi!

Olası bir depremde yüksek derecede risk taşıması nedeniyle İstanbul Valiliği, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (IPKB) tarafından güçlendirme kapsamına alınan Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi önümüzdeki günlerde hizmete açılıyor.

Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi açılıyor!

Üsküdar Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak Olası bir depremde yüksek derecede risk taşıması nedeniyle İstanbul Valiliği, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (IPKB) tarafından güçlendirme kapsamına alındı..

Validebağ’da sayım var!

Validebağ Savunması, Validebağ Korusu’nun içinde yer alan ağaçların envanterini çıkarmak üzere çalışma başlattı. Gönüllüler, inşaat alanında fotoğraf ve video çekerek ağaçları tek tek tespit ediyor.

Validebağ korusunun imara açılması Haberi

Validebağ korusunun imara açılması

AK Partili Üsküdar Belediyesi mahkemeden konu ile ilgili yazı gelinceye kadar cami inşaatmm durdurulmasına karar vermişti. Ancak İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş 31 Ekim'de "İtirazımız üzerine mahkeme yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırdı. Burada cami yapılabilir hale geldi" demişti. 

İnşaatı protesto için bekleyen eylemciler mahalleliyle aldıkları karar sonrasında 1 çadır bırakarak diğerlerini toplamıştı. 


Binlerce kişi dün Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi ve Acıbadem Metrobüs durağının önünde toplanarak inşaat alanına kadar yürüdü "Hukukun bittiği yerde hakkımızı korumak için sokaklardayız" diyen eylemciler korunun inşaata açılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 


Posta...