05 / 05 / 2024

Van cami

Van cami

Van Kalesi'nin güneyindeki eski Van şehrinde bulunan tarihi camiler, YYÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarıyla ibadete kazandırılıyor...

TOKİ Van 409 konut ihalesi yarın!

Van İli, Erciş İlçesi, Tekevler Mahallesi 409 Adet Konut , 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Van Tekevler'e 409 yeni konut!

Van İli, Erciş İlçesi, Tekevler Mahallesi 409 Adet Konut , 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 20 Ekim 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Van 303 konut ihalesi bugün!

Van İli, Tuşba İlçesi, Bardakçı Mahalesi 303 Adet Konut , 1Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E-İHALE) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Van Tuşba 303 konut ihalesi yarın!

Van İli, Tuşba İlçesi, Bardakçı Mahalesi 303 Adet Konut , 1Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E-İHALE) ihalesi 28 Eylül 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Van'da büyük deprem sonrası 25 bin 170 konut inşa edildi!

Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan büyük deprem sonrası, şehirde 25 bin 170 konut depremzedelere teslim edildi, 139 iş merkezi, 17 okul, 33 cami, 9 alışveriş merkezi ve 3 bin 194 ahır inşa edildi...

Van Eski Kara Yusuf Paşa Cami TOKİ'ye devredildi!

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen yıkıcı depremde ağır hasar gören Eski Kara Yusuf Paşa Cami’nin mülkiyeti kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ’ye devredildi.

Van Erciş Belediyesi Yeşilova'ya park inşa edecek!

Van Erciş Belediyesi, Yeşilova Mahallesine ikinci bir park yapacak. Belediye Başkan Vekili Güler Avcı, çevre düzenlemeleri kapsamında Yeşilova Mahallesi'ndeki Büyük Cami yanındaki 500 metrekare alanda yapılacak olan park alanında incelemelerde bulundu.

Erciş'te TOKİ tarafından yapılan cami yarın açılıyor!

Van'ın Erciş ilçesinde TOKİ tarafından çarşımerkezinde inşa edilen yeni cami yarın Cuma namazında ibadete açılacak. Yeni caminin isminin ise İl Müftülüğü tarafından belirleneceği kaydedildi.

TOKİ'nin Van Erciş'te inşa ettiği cami yarın açılacak!

Van’ın Erciş ilçesinde TOKİ tarafından çarşı merkezinde inşa edilen yeni cami yarın Cuma namazında ibadete açılacak. Yarın hizmete açılacak yeni caminin isminin ise İl Müftülüğü tarafından belirleneceği kaydedildi.

Trabzon'daki Ayasofya'ya karşılık cami mi inşa edilecek?

Kökenleri Karadenizli olan Yunan işadamı İvan Savvidis, Trabzon’daki Ayasofya Camii’nin kiliseye dönüştürülmek üzere Fener Patrikhanesi’ne verilmesine karşılık, Trabzon’da tüm masraflarını kendisinin karşılayacağı bir cami inşa etmeyi önerdi.

Van Büyükşehir Belediyesi cami ve taziye evleri için yardım yapıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi, halkın dini ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilmeleri için çok önemli bir çalışma başlattı. Kent merkezi ve ilçelerde çalışma başlatan belediye, ihtiyaçlar ve yapılan tespitler sonucu camii ve taziye evleri için yardımda bulu

Abdülhakim Arvasi Cami restorasyonu tamamlandı!

Van'ın Başkale İlçesi'nde, Abdülhakim Arvasi hazretlerinin hatırası olan ve 3 yıl önce aslına uygun olarak restorasyon çalışmaları başlayan cami ibadete açıldı. İlçe Müftüsü Mehmet Zeki Serdaroğlu tarafından kıldırılan cuma namazına yoğun katılım görüldü.

Van Edremit'teki inşaat halindeki cami yardım bekliyor!

Van merkez Edremit ilçesi Kurubaş Mahallesi’nde yapımına başlanan ve 2 minareli olarak tasarlanan bin kişilik camii hızla yükselirken, camii yaptırma derneği üyeleri hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Van cami Haberi

Van cami

Vakıflar Genel Müdürlüğünce desteklenen proje kapsamında, YYÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk başkanlığında yürütülen çalışmayla eski Van şehrinde bulunan 800 yıllık Ulu Cami ve Kızıl Minareli Cami ile 300 yıllık olduğu değerlendirilen Abbasağa Cami ayağa kaldırılıyor.


25 kişiden oluşan ekiple sürdürülen çalışmaları denetleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kazı başkanı Öztürk ile camileri gezdi.


Camilerde yapılan restorasyonu ve günışığına çıkarılan eserleri inceleyen Battal, kazılardan elde edilen Kızıl Minareli Cami'ye ait kapı anahtarı ile çini ve kırık küp parçalarını gazetecilere gösterdi.


Battal, camilerdeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eski Van şehrinde Yahudi, Hristiyan ve İslam dinlerine ait ibadethanelerin bulunduğunu anımsatarak, bu durumun toplum olarak insana ve dinlere duyulan saygının en iyi örneği olduğunu söyledi.


Van'ın, farklılıklarıyla ön...