18 / 05 / 2024

Van Kalesi unesco

Van Kalesi unesco

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Aktuğ, "Van Kalesini, korumaya yönelik olarak alınacak önlemlerle, sadece Türkiye'ye değil, dünyaya tanıtıp yaşatılmaya gayret edeceğiz."

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Van Müzesi'nin inşaatı tamamlandı! 

Van'da 2011 yılında depremde hasar gören müze binasının yerine Van Kalesi'nin yakınlarında yapılan yeni müze binasının inşaatı tamamlandı. 

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Van'daki Urartu yapıları kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor!

Van Kalesi'nin kuzeyinde yer alan höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Urartu yapıları, kerpiçlerle yeniden ayağa kaldırılıyor

Van turizmi "Eski Van şehri" ile canlanacak!

Van Kalesi'nin güney yakasında, "Eski Van şehri" olarak adlandırılan bölgede yeni bir proje başlatılacak. 

Tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek!

UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi Ceneviz Kalesi restore edilecek. Yapının restorasyon ihalesi tamamlandı.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Alanya Kalesi için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Alanya Kalesi'nin UNESCO'ya başvuru sürecini 2016'nın Eylül ayına bıraktıklarını söyleyen Başkan Adem Murat Yücel, yeni dönemde ALTAV'daki hedeflerini de açıkladı.

Elazığ Harput Kalesi restore edilecek!

Elazığ'da, Urartöneminden kalmular da Harput Kalesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Fırat Üniversitesi eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüömünce yürtülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restoran çalışmalarının ardından UNESCO D

Van Kalesi unesco Haberi

Van Kalesi unesco

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Kalesi'nin UNESCO Dünya Miras listesine alınması için başvuruda bulunduklarını belirtti. Aktuğ, yaptığı yazılı açıklamada, Urartu'nun M.Ö l'inci bin yılda krallığını ilan ettiği Van Kalesi'nin, başkent niteliğiyle Demir Çağ Anadolu'sunun en önemli ve etkileyici kenti olduğunu, bugün halen büyük oranda ayakta kalan Urartu anlt yapılarının "başkent" niteliğini koruduğunu bildirdi. 


Gerek mimari gerekse bölgeye getirdikleri yeni yaşam ve üretim biçimleriyle Urartulann Doğu Anadolu ve Kafkasya'da devrim niteliğinde dönüşümler yarattığını ifade eden Aktuğ, şöyle devam etti: "İşte bu dönüşümün ilk adımlarının atıldığı, bu dönüşümün tüm maddi kültür kalıntılarından örnekleri barındıran yegane yerleşme Van Kalesi/Tuşpa kentidir. Urartu'nun bütün özgün karakterini barındıran, Urartu'nun kuruluşunu ilan ettiği bu Demir Çağı başkentinin Kültürel Miras Programına alınması, 5 bin yıllık...