14 / 05 / 2024

Van Kalesinde kazı çalışmaları

Van Kalesinde kazı çalışmaları

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte Kültür ve Turizm Bakanlığı' nın izniyle 5 yıldır yürütülen kazı çalışmalarında Urartular dönemine ait ticari ilişkilerde kullanıldığı belirlenen ferman bulundu...

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Van'daki Urartu yapıları kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor!

Van Kalesi'nin kuzeyinde yer alan höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Urartu yapıları, kerpiçlerle yeniden ayağa kaldırılıyor

Eski Van şehrinde 'kamu binaları' gün yüzüne çıkarıldı!

Eski Van şehrindeki yapıların yeniden ayağa kaldırılması ve turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen kazılarda, Osmanlı dönemi mimarisiyle ilgili kamu binaları bulundu.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

5 bin yıllık tarihi bina çamurla sıvanıyor!

Kültepe, Kaniş, Karum höyüğünde 5 yıldır süren kazılarda ortaya çıkan Tunç Çağı'nın en büyük binalarından biri çamurla sıvanıyor. Sıvama yöntemi 10 bin yılık kerpici korumak için kullanılıyor

Van Hoşap Kalesi restore ediliyor!

Van'ın Gürpınar ilçesinde sarp kayalıklar üzerindeki Hoşap Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmalarında yeni bölümlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Van Tekstil Kent'te sona gelindi!

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekstil Kent için altyapı ve doğalgaz kazılarını valilik olarak yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Doğan, Tekstil Kent'in fiziki yapılanması itibariyle bazı eksikliklerinin bulunduğunu söyledi.

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte Urartu dönemine ait ticaret fermanı bulundu!

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte Kültür ve Turizm Bakanlığı' nın izniyle 5 yıldır yürütülen kazı çalışmalarında Urartular dönemine ait ticari ilişkilerde kullanıldığı belirlenen ferman bulundu...

Eski Van Şehri'nde AVM tipi yapılar ortaya çıktı!

Van Kalesi'nin güneyinde bulunan Eski Van Şehri'nde yürütülen kazı çalışmaları, Osmanlı döneminde insanların yaşam tarzları, sosyo ekonomik durumları ve beslenmeleriyle ilgili önemli bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı.

Ayanis Kalesi'nde 25 yıldır süren kazı çalışmaları tarihe ışık tutuyor!

Urartu Kralı II. Rusa tarafından Van Gölü'ne hakim bir tepe üzerinde yaptırılan, süslemeleri, mimari yapısı ve kalıntılarıyla o döneme ait önemli bilgilerin elde edilmesini sağlayan Ayanis Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında 25 yıl geride kaldı.

TeliaSonera Van'a 2 milyon dolara okul inşa etti!

1993'ten bu yana Turkcell'in ortağı olan TeliaSonera, ilk sosyal yatırımını yaptı. Şirket, Van depreminde kullanılamaz hale gelen Kazım Karabekir Lisesi'ni 2 milyon dolara yeniden inşa etti...

Kaz Gölü turizme kazandırılacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve İl Özel İdaresince desteklenen "Kaz Gölü'nün Korunması ve Turizme Kazandırılması Projesi" kapsamında Van'ın Çaldıran ilçesindeki Kaz Gölü'nün sulak alanları turizme kazandırılacak...

Van Kalesinde kazı çalışmaları Haberi

Van Kalesinde kazı çalışmaları

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle 5 yıldır yürütülen kazı çalışmalarında Urartular dönemine ait ticari ilişkilerde kullanıldığı belirlenen ferman bulundu.


İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi'nin çevresinde 5 yıldır yürütülen kazı çalışmalarında, bölgenin asırlar öncesi sosyal ve kültürel yaşamına ilişkin önemli bulgulara ulaşıldı. 


Urartu Krallığı'nca 3 bin yıl önce üretilen savaş arabalarının kalıpları, 15. ve 16. yüzyıl dönemine ait nadide çanak ve çömlekler, 5 bin yıllık seyyar ocak ve son olarak 2700 yıllık takıların ortaya çıkarıldığı höyükte, bu yıl da Urartulara ait sivil yerleşim alanları, ticari ilişkilerde kullanıldığı belirlenen ferman ve tunç fibulalar gün ışığına çıktı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle Van höyüğünde başlattıkları kazı çalışmalarında...