01 / 05 / 2024

vasilik görevi ne zaman sona erer

vasilik görevi ne zaman sona erer

Vasiyetini yerine getirmek veya diğer amaçlarla atanan vasinin görevi, vasinin fiil ehliyetini yitirmesi veya ölümüyle sona eriyor. İşte vasilik görevinin sona ermesi ile ilgili diğer esaslar...

Vesayetin sona ermesi!

Bir kimsenin vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere atanan vasinin görevi ne zaman sona erer? İşte vesayetin sona ermesi..

Zeynep Özbil, İSO’da hangi görevi yürüttü? Dünya Bankası’nda hangi alanda çalıştı? Arçelik’teki görevi ne?

Zeynep Özbil kimdir? Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini nerede tamamladı? Hangi üst düzey görevlerde yer aldı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Zeynep Özbil hakkında tüm merak edilen detaylar...

Bülent Kırımlı kimdir? Hangi pozisyonlarda görev yürüttü? İnfo Yatırım’daki görevi ne?

Bülent Kırımlı ne zaman doğdu? Nereden mezun oldu? Çalışma hayatına ne zaman ver nerede başladı? Hangi görevlerde bulundu? İnfo Yatırım’da hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Bülent Kırımlı ile ilgili merak edilenler...

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu halkın görüşüne açıldı!

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün yer aldığı Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu, görüş ve öneriler için 10 gün boyunca halkın görüşüne açıldı...

Haliçport projesi halkın görüşüne açıldı!

Haliçport projesi olarak bilinen İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi projesi, 10 gün süreyle halkın görüşüne açıldı...

İşgücüne katılma oranı inşaat sektöründe 7 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, işgücüne katılma oranı önceki döneme göre 0.1 puan arttı. Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısı inşaat sektöründe 7 bin kişi arttı.

Demir Romance'ta Babalar Günü'ne özel indirim fırsatı!

Demir Romance Evleri Demir İnşaat imzasıyla Beylikdüzü'nde yükseliyor. Demir Romance projesinde Babalar Günü'ne özel, Temmuz'a kadar sürecek yüzde 10 iskontoya ilave olarak 10 bin TL indirim uygulanıyor.

2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

Mart ayı itibariyle başlayan emlak vergisi dönemi devam ediyor. Hala ödeme yapmamış mükelleflerin son günü kaçırmamaları gerekiyor. Peki, 2016 emlak vergisi için son gün ne zaman?

ONS İncek’ten Anneler Günü'ne özel 10 bin TL hediye çeki!

25. yılını, ev sahiplerine özel sürpriz hediyelerle kutlamaya devam eden ONS İnşaat, Anneler Günü’ne özel ONS İncek Residence’dan daire alanlara 10 bin liralık hediye çeki veriyor.

Dreamlife Konutları’nda Anneler Günü'ne özel indirim fırsatı!

Dreamlife Konutları’nda Anneler Günü'ne özel indirim kampanyası başlıyor. Kampanya 8-15 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak ve sınırlı sayıda daireyi kapsayacak.

Emin Üstün: Barınma ihtiyacı ödeme gücüne göre karşılanacak!

Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün yaptığı açıklamada, "2016 yılında hedeflerimizi büyük tutarak, halkımızın barınma ihtiyacını onların ödeme gücüne göre planlamalar yaparak karşılayacağız" dedi.

Kuzu Grup'tan Dünya Kadınlar Günü'ne özel davet!

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Kuzu Grup, Oran'da inşaatına devam edilen Kuzu Effect projesi kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir davet düzenledi.

Sinpaş Liva’da Kadınlar Günü’ne özel 50 bin TL’ye varan indirim!

Yaşamın başladığı Sinpaş Liva’da kalan son daireler için kaçırılmayacak Dünya Kadınlar Günü fırsatı. Sinpaş, stoklarda kalan 2+1 ve 3+1 daireler için, 5-13 Mart tarihleri arasında Dünya Kadınlar Günü’ne özel 50 bin TL’ye varan indirim fırsatı sunuyor.

Eminevim'den kadınlar gününe özel yüzde 10 indirim fırsatı!

Eminevim 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel %10 indirim kampanyası ile kadınlara evlerinin kapılarını açıyor. 8 Mart Kadınlar Günü’nde kayıt olan kadın müşterilere organizasyon ücretinde %10 oranında indirim uygulanacak.

vasilik görevi ne zaman sona erer Haberi

vasilik görevi ne zaman sona erer

Vasilik görevi ne zaman sona erer?

Kişiler, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi tayin edebiliyor. 


Vesayet işleri zorunlu kıldığı takdirde vesayet makamı, vasinin atanmasından önce de re'sen gerekli önlemleri alarak; özellikle, kısıtlanması istenen kişinin fiil ehliyetini geçici olarak kaldırabilir ve ona bir temsilci atayabiliyor.

Vesayet makamının kararı ilân olunuyor. Peki vasilik görevi ne zaman sona erer?


Vasiliğin sona ermesi ile ilgili esaslar, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince, vasilik görevi, uzatılmadığı takdirde, sürenin dolmasıyla sona eriyor.


Vasilik görevinin sona ermesi..

A. Fiil ehliyetinin yitirilmesi ve ölüm

MADDE 479.- Vasilik görevi, vasinin fiil ehliyetini yitirmesi veya ölümüyle sona erer.


B. Sürenin sona ermesi ve uzatılmaması

I. Sürenin dolması

MADDE 480.- Vasilik görevi, uzatılmadığı takdirde, sürenin dolmasıyla sona erer.


II. Engelin veya kaçınma sebebinin...