08 / 07 / 2024

vasinin ücret alması

vasinin ücret alması

Vasi, reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere mahkemece atanan yasal temsilci oluyor. Peki, Vasi ücret alır mı? Vasinin ücreti ne kadardır? İşte yanıtı..

TÜED Başkanı’ndan emekli maaşı talebi! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükseltilecek mi?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, memur emeklileriyle SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki emekli maaşı makasının her geçen yıl arttığını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istedi.

Asgari ücrete ara zamda son dakika! Yeni asgari ücret kaç lira olacak? Asgari ücret zammı nasıl hesaplanacak?

Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayını beklerken, pek çok isimden konuyla ilgili açıklama geldi. Peki yeni asgari ücret kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret zammı falan derken analistlerden bomba tahmin!

Türkiye'de asgari ücret zammı konuşulurken, dünyanın sayılı yatırım bankaları arasında yer alan Goldman Sachs'tan Türkiye için korkutan enflasyon öngörüsü geldi. Banka, enflasyon için yüzde 80 rakamını verdi. Bu işçi için çok kötü olması anlamına geliyor.

Asgari ücret zammında formül belli oldu! Asgari ücrete Temmuz zammı yapılacak mı? Hemen bu son dakika formülüne bakın!

Milyonlarca kişi asgari ücret zammındaki son durumu merak ediyor ve araştırıyor. Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücrete zam yapılacak mı? 

Asgari ücret Temmuz zammında son dakika! Asgari ücret kaç lira olacak? İşte zam tablosu! Hemen bu tabloya bakın!

Asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücret kaç lira olacak? Asgari ücret Temmuz zammında son dakika gündemin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. İşte detaylar...

Asgari ücret zammında ilk rakam ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete zam sinyali vermişti. Milyonlar gelecek iyi haberi beklerken, asgari ücret zammında ilk rakamın 5.940,72 TL olduğu iddia edildi.

Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Temmuz zammı gelecek mi? İşte flaş asgari ücret açıklaması!

Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaşlarına ek zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Peki asgari ücrete ek zam yapılacak mı? İşte asgari ücret zammıyla ilgili son dakika açıklamaları...

Asgari ücret zammında sevindiren gelişme!

Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Son görünüm asgari ücrete zam yapılacağı yönünde. Üstelik bu zam, asgari ücret komisyonu toplanmadan dahi yapılabilir.

Mayıs'ta ortaya çıkacak rakam belli oldu! Asgari ücret ve maaşlara yansıyacak

Emekli ve memur maaşlarında önemli bir kriter olarak ele alınan enflasyon rakamları 2022'de rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Yapılan son Mayıs ayı anketine göre enflasyonun yüzde kaç olacağı hesaplandı. Artış asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yansıyacak.

Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Temmuz ayı maaşı ortaya çıktı!

Her sene Aralık ayında yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından belirlenen asgari ücret için bu sene emekli ve memur Temmuz zammı ile birlikte ara zam yapılması yeniden gündemde! Yeni formüller belirlendi, ilk rakam oratya çıktı! İşte bütün ayrıntılar...

Emekli maaş zammı asgari ücret artışı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası hükümetten bomba adım

Hükümet milyonları ilgilendiren ekonomik düzenlemeleri Temmuz ayında yapacak. Emekli maaş zammı, asgari ücret artışı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi gündemin en önemli konuları. Hükümetin akabinde köklü bir değişime gideceği iddia edildi.

Asgari ücret alanlara 15 bin lira nakit para! Hemen başvurup cuma gününe kadar alabilirsiniz!

Asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi nakit desteği alma yollarını arıyor. Ziraat Bankası yaptığı açıklamada asgari ücret alanlara 15 bin liraya kadar kredi vereceğini duyurdu. İşte detaylar...

2022 asgari ücret ne kadar? Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

Asgari ücret zam oranları yıllık olarak gözden geçirilir ve her zaman enflasyon verilerine göre değerlendirilir. Bilindiği üzere 2022 yılbaşı itibariyle asgari ücret'e yüzde 50 zam yapılıp aynı zamanda üzerindeki gelir ve damga vergisini kaldırılmıştı. Peki 2022 asgari ücret ne kadar?

vasinin ücret alması Haberi

vasinin ücret alması

Vasi ücret alır mı?

Vasi, reşit olmamış küçükler ile kanuni hakları kısıtlanmış kişilere mahkemece atanan yasal temsilci oluyor. Vasi tayini için Sulh Hukuk Mahkemesinde vasi tayini dilekçesi ile dava açmak gerekiyor. 


Vasinin görevleri arasında defter tutma, değerli şeylerin saklanması, taşınırların satılması, paraların yatırılması ve taşınmazların satılması gibi görevler yer alıyor.


Peki, Vasi ücret alır mı? Vasinin ücreti ne kadardır?


Vasinin ücreti:

Vasi, vesayet altındaki kişinin malvarlığından, olanak bulunmadığı takdirde Hazineden karşılanmak üzere kendisine bir ücret verilmesini isteyebilir. 


Ödenecek ücret, yönetimin gerektirdiği emek ve yönetilen malvarlığının geliri göz önünde tutulmak suretiyle her hesap dönemi için vesayet makamı tarafından belirlenir. 


Vasi görev süresi ne kadardır?



Işıl Seren...