02 / 05 / 2024

vasiyet örneği

vasiyet örneği

Vasiyetname, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl yapılır? El yazılı vasiyetnamede neler yazılır? İşte yazılı vasiyetname örneği..

Tapu iptali dava dilekçesi örneği!

Tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklıları kanunda belirtilen durumlarda bir dilekçe ile tapu iptali davası açabiliyor. İşte tapu iptali dava dilekçesi örneği..

Vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından bir dilekçe ile hukuk mahkemesine açılabiliyor. İşte vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi örneği 2015!

Kişi miras, vasiyet, vb. sebeplerle servete sahip olduğunda veraset ve intikal vergisi; bağış veya başka yollardan servet sahip oluyorsa intikal vergisi ödemek zorunda oluyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi örneği 2015...

Müteahhit ana sözleşme örneği!

Müteahhitin inşaat yapma yükümlülüğü arsa sahibinin de tapuda pay intikal ettirme yükümlülüğü olması için aralarında bir ana sözleşme imzalamaları gerekiyor. Taraflar arasında imzalanan bu sözleşmenin içeriği nedir? İşte, müteahhit ana sözleşme örneği!

Tapu sicilinin incelenmesi, bilgi ve kayıt örneği istenmesi!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde tapu sicilinin incelenmesi, bilgi ve kayıt örneği istenmesi konusunu kaleme aldı. Resmi Senet örneği ve Harç Makbuzu Örneğinin Verilmesi...

Ecrimisil dava dilekçe örneği!

İdarenin veya bir kimsenin izni dışında taşınmazının kullanılması halinde karşı taraftan ecrimisil talep edebiliyor. Ecrimisil talebi, Hukuk Mahkemesi Hakimliğine bir dilekçe ile yapılıyor. İşte ecrimisil dava dilekçe örneği...

Tapu tashih davası dilekçe örneği!

Tapuda yapılan yanlışlıkların düzeltimi mümkün olabiliyor. Bunun için, tashih talebi sahibi kişinin vir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat etmesi gerekiyor. İşte tapu tashih davası dilekçe örneği...

İnşaat ruhsat yenileme dilekçe örneği!

Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıldır. Bu müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp bitirilmemesi halinde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. İşte inşaat ruhsat yenileme dilekçe örneği...

Apartman yönetimi toplantı tutanak örneği!

Kat malikleri olağanüstü durumlar söz konusu olmadıkça yılın belli gününde apartman yönetimi toplantısı gerçekleştiriyorlar. Apartman yönetimi toplantısında istekler ve öneriler sunuluyor. İşte, apartman yönetimi toplantı tutanak örneği!

Kira kontratı ihtarname örneği!

Kiracının kirasını ödememesi ya da geciktirmesi gibi durumlarda ev sahibi kiracısına göre haklı bulunuyor. Bu tarz durumlarda ev sahibi kiracısına kira kontratı feshi için ihtarname gönderebiliyor. İşte, kira kontratı ihtarname örneği..

Kira fesihname örneği!

Kiracının kira sözleşmesini fesh edebilmesi için ya kira sözleşmesinin sona ermesi gerekiyor ya da haklı nedenlerle olağanüstü fesih yollarından bir tanesinin gerçekleşmiş olması gerekiyor. İşte, Kira fesihname örneği!

Tapu iptal davası dilekçe örneği!

Tapu iptal davası tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için açılıyor. Dava için taşınmazın bulunduğu Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapmak gerekiyor. Tapu iptal davası dilekçesi nasıl doldurulur? Tapu iptal davası dilekçe örneği!

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2014!

İşyeri sahipleri, işyerini kiraya verdiği zaman kiracısı ile nasıl bir sözleşme imzalar? İşyeri kira sözleşmesinde hangi maddelere yer verilmeli? İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2014..

vasiyet örneği Haberi

vasiyet örneği

Yazılı vasiyetname örneği!

Vasiyetname, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl yapılır? El yazılı vasiyetnamede neler yazılır?


El yazılı vasiyetnamenin yapıldığı yıl, ay ve gün gösterilerek  başından sonuna kadar mirasbırakanın el yazısıyla yazılmış ve imzalanmış olması zorunludur.


El yazılı vasiyetname, saklanmak üzere açık veya kapalı olarak notere, sulh hâkimine veya yetkili memura bırakılabilir. Yazılı vasiyetname örneği şu şekilde;


El yazılı vasiyetname örneği


(T.M.K.502,514,531-537,542, N.K.60,69,72,78,80,84-89,94) 


…………yılı…………ayının…………günü…./……/…… Aşağıda mühür ve imzası bulunan ben ……………Noteri …………………………, …………………adresindeki dairemde görev yaparken yanıma gelen ve gösterdiği ………….. verilmiş ………..gün,……….kayıt ve .............. seri numaralı, fotoğraflı …………..göre ………… ili, ………… ilçesi, ………….mahallesi/köyü nüfusuna ……… cilt, …… aile sıra, …… sıra numaralarında kayıtlı olup, baba adı ………., ana adı ………… doğum tarihi …………....