04 / 05 / 2024

vasiyetnamenin şekil şartları nelerdir

vasiyetnamenin şekil şartları nelerdir

Bir kimsenin, kendi mal varlığı üzerinde yaptığı ölüme bağlı tasarruf şekline vasiyet deniyor. Peki, vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi?

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açabiliyor. Peki tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021!

Tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

İnşaat sürecinde arsa sahibi ile müteahhitin hak kaybı yaşamamaları için sözleşmenin şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde mi yapılmalı?

Resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Noter, sulh yargıcı gibi resmi görevli tarafından düzenlenen vasiyetnamelere resmi vasiyetname deniyor. Bu vasiyetname düzenlenirken şekil şartlarına uyulması gerekiyor. İşte, resmi vasiyetnamede şekil şartları!

Vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir?

Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Vasiyetname bazı hallerde geçersiz kabul edilebiliyor. Peki, vasiyetnamenin geçerlilik şartları nelerdir? Vasiyetname ne zaman geçersiz olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter şartı!

Müteahhit ile yapılacak kat karşılığı inşaat sözleşmelerinin şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi geçerlilik şartı nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter şartı var mı?

Kira kontratı şekil şartları!

İşyeri ve mesken gibi taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında kira anlaşması yapılıyor. Bu anlaşmanın koşulları ile tarafların hak ve sorumlulukları yapılan kontratta belirleniyor. İşte kira kontratı şekil şartları...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Alıcı ve satıcı arasında yapılan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için şekil şartlarına uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Peki, bu gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nerede yapılır?

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açarak kiracıdan evi tahliye etmesini isteyebiliyor. İşte tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi örneği..

Ön ödemeli konut satış sözleşmesi şekil şartı!

Henüz inşaat çalışmalarına başlanmamış veya tamamlanmamış bir yapı için ön ödemeli konut satış sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, ön ödemeli konut satış sözleşmesi nasıl yapılır? Ön ödemeli konut satış sözleşmesi şekil şartları nelerdir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi cezai şart!

İleride yapılacak satış işlemi için taraflar arasında önceden yapılan taşınmaz satış vaadi sözleşmesinin geçerli olabilmesi için bazı şekil şartlarına uygun olması gerekiyor. İşte taşınmaz satış vaadi sözleşmesi cezai şartı...

Taşınmaz satış sözleşmesi nerede yapılır?

Taraflar arasında ileride yapılacak satış işlemi için önceden satış sözleşmesi yapılabiliyor. Ancak bu sözleşmenin geçerli olabilmesi için bazı şekil şartlarına uygun olması gerekiyor. Peki, taşınmaz satış sözleşmesi nerede yapılır?

Kira sözleşmesinde şekil şartı!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesinin geçerlilik şartları nelerdir? Kira sözleşmesinde şekil şartı var mıdır?

vasiyetnamenin şekil şartları nelerdir Haberi

vasiyetnamenin şekil şartları nelerdir

Vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi?

Vasiyet, bir kimsenin, kendi mal varlığı üzerinde yaptığı ölüme bağlı bir tasarruf şekli olarak karşımıza çıkıyor. Tapu sicilinde uygulama alanı bulunuyor. Vasiyette bulunabilmek için 15 yaşın doldurulması ve temyiz kudretine sahip olunması gerekiyor. Vasiyet sözlü, el yazısı ve resmi şekilde yapılabiliyor. 


Vasiyetname ilgilinin nüfusuna kaydediliyor.  Vasiyet bırakanın ölümünden sonra vasiyetname sulh mahkemesince açılmakta ilgililere tebliğ ediliyor. 


Bir kimse mirasçı olarak alt soyu (çocukları), ana, baba, veya eşinin bulunması halinde, bu kimselerin mirastaki saklı paylarının dışında kalan kısmını vasiyet edebiliyor. Bu mirasçıların hiç biri yoksa mirasın tamamı vasiyet edilebiliyor. Peki, vasiyette bulunan kişi dilediği gibi vasiyette bulunabilir mi?



Muhakkak ki vasiyette bulunan kişi, malvarlığını  belirli yasal sınırlamalar içinde istediği gibi paylaştırabiliyor.  Ama eşinin ve çocuklarının tümüyle...