07 / 05 / 2024

Vasiyetnamenin süresi var mı

Vasiyetnamenin süresi var mı

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Akbank kapısından girene 15 bin TL veriyor! Dikkat! Ay sonuna kadar süresi var

Banka, bugünlerde pek çok vatandaşın yaşadığı para sıkıntısına çare olacak 15 bin TL kampanyasını ay sonuna kadar sürdürüyor. Sadece tek bir şartı var.  Peki kimler bu ödemeden yararlanabilecek?

Reddi mirasın süresi var mı?

Mirasın reddi, kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanı olarak ifade ediliyor. Peki, bu irade beyanında bulunabilmek için belirlenmiş bir süre var mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Vasiyetnamenin süresi var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Veraset ilamı süresi geçerse ne olur?

Bir kimsenin vefatı halinde kimlerin hangi oranda mirasçı olduğunu gösteren belgeye veraset ilamı deniyor. Peki, veraset ilamı almanın bir süresi var mı? Veraset ilamı süresi geçerse ne olur?

Vasiyetnamenin iptali davası açma süresi!

Mirasçının saklı payının ihlal edilmiş olması halinde saklı pay için dava açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası zaman açılır? İşte vasiyetnamenin iptali davası açma süresi..

Ecrimisile itiraz süresi!

Ecrimisilde ödemenin nasıl ne kadar ve ne zaman yapılması gerektiği işgalciye bir ihbar ile bildiriliyor. Peki, ecrimisile itiraz süresi var mı? Ecrimisil ihbarnamesine dava açma süresi nedir? İşte yanıtı..

Tapu harçlarında zamanaşımı süresi!

Tapu harcını eksik ödeyen kimseler belli bir süre içinde Maliye tarafından gönderilen "ceza" tebliği ile karşılaşabiliyor. Peki, tapu harçlarında zamanaşımı süresi var mı? Eksik tapu harcı cezası kaç sene içinde gelebilir?

Tapu iptal davası açma süresi!

Tapu iptal davası, murisin muvazaası nedeni ile açılabiliyor. Bu dava miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, davada zamanaşımı süresi var mı? İşte tapu iptal davası açma süresi...

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi!

Gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan tapu devri dava açılarak iptal edilebiliyor. Peki, muvazaa nedeniyle tapu iptal davası açma süresi var mıdır?

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Gayrimenkul ekspertizi gayrimenkulün değerini öğrenmek amacıyla yapılıyor.Bu rapor için öncelikle bankaya başvuru yapılması gerekiyor.Peki ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı?Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Reddi miras davasının süresi!

Vefat eden kişinin ardından mirasçılara kalan mirasın reddi yasal veya atanmış mirasçılar tarafından sözlü veya yazılı olarak yapılabiliyor.Peki reddi mirasın bir süresi var mıdır?İşte,reddi miras davasının süresi!

Vasiyetnamenin süresi var mı Haberi

Vasiyetnamenin süresi var mı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Evliyim, çocuğumuz olmadı. Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var. Kardeşlerimle aram iyi değil, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Kardeşlerim hiçbir hak talep edemesin istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı? Bir de akli meleke raporunu özel hastaneden alsam olur mu?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Evliyim, çocuğumuz olmadı. Annem, babam rahmetli oldu, kardeşlerim var. Kardeşlerimle aram iyi değil, her şeyim eşime kalsın istiyorum. Kardeşlerim hiçbir hak talep edemesin istiyorum. Eşime noterden genel vasiyetname vermek istiyorum (ev ve bankada olan mevduat için). Akli meleke raporu alıp noterde yapılan vasiyetnamenin süresi var mı?...