16 / 05 / 2024

vekalet oy nedir

vekalet oy nedir

Posta yazarı Tamer Heper, '3 bin 300 dairelik sitede oturuyorum. Her yıl aynı kişiler başka kat malikleri adına 50-100 oy kaldırıyorlar ama her sene aynı imzalı fotokopi. Bir önceki sene kullandığı vekalet oylar, bir sonraki yıl sadece tarih değiştirip kullanılabilir mi ?' sorusunu yanıtladı.

Avukata verilen vekalet nasıl iptal edilir?

Vekalet iptali, kısaca vekalet veren kişiden yetkinin tamamen alınmasına denir. Vekalet iptali, belirli süreçler içerisinde gerçekleştirilen bir işlemdir. Peki vekalet iptali nedir, nasıl yapılır ve örneği nedir? İşte vekalet iptali ile ilgili olan kapsamlı bilgiler...

Apartman toplantılarında vekalet kuralları nedir? 

Posta yazarı Tamer Heper, '12 bağımsız bölümü olan bir apartmanda eşi için vekalet alan bir malikin aynı zamanda komşusu için de vekalet alabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Sitelerdeki vekalet oylar bir sonraki yıl kullanılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 bin 300 dairelik sitede oturuyorum. Her yıl aynı kişiler başka kat malikleri adına 50-100 oy kaldırıyorlar ama her sene aynı imzalı fotokopi. Bir önceki sene kullandığı vekalet oylar, bir sonraki yıl sadece tarih değiştirip kullanılabilir mi ?' sorusunu yanıtladı.

Bilirkişi raporu nedir?

Açılan bir davada mahkeme, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, taraflardan birinin talebi üzerine yahut kendiliğinden, bilirkişinin oy ve görüşünün alınmasına karar verebiliyor. Peki, bilirkişi raporu nedir?

Vekaletin kapsamı nedir?

Vekâlet sözleşmesi, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, vekaletin kapsamı nedir? Vekalet neleri kapsar? İşte yanıtı..

Mantolamada oy birliği şart mı?

Mantolama ile yapılar ısı tasarrufu için giydiriliyor. Eski yapılarda da maliklerin istediği doğrultusunda mantolama yapılabiliyor. Peki, mantolama yaptırmak için yeter sayısı nedir? Mantolamada oy birliği şart mı?

Vekalet sözleşmesinde vekilin borçları nelerdir?

Vekalet sözleşmesini imzalayan vekil, vekâlet verenin açık talimatına uymakla yükümlü oluyor. Peki, vekilin yetkilerinin sınırı nedir? Vekalet sözleşmesinde vekilin borçları nelerdir? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde oy oranı nedir?

Kentsel dönüşümde kimi zaman maliklerin istekleri aynı olmayabiliyor. Ancak kanun oybirliğinin sağlanması yerine oyçokluğunun karar alma için yeterli olabileceğini söylüyor. Peki, kentsel dönüşümde oy oranı nedir?

Vekaletsiz iş görme nedir?

Vekalet söz konusu olmadan, bir kimsenin başka bir kimsenin hukuk alanına müdahale etmesi olarak ifade edilen vekaletsiz iş görme nedir? Vekaletsiz iş nasıl görülür? İşte yanıtı...

Apartman toplantısında oy hakkı!

Apartman için karar alınan genel kurul toplantılarında kat maliki olmayan; kiracıların alınacak kararlardaki oy hakkı nedir? İşte apartman yönetimi yönetmeliği kapsamındaki apartman toplantısında oy hakkı...

1. dereceden sit alanı nedir?

Sit alanları, tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlar şeklinde ifade ediliyor. Peki 1. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

Parselasyon nedir?

Tapuya tescil işlemlerinde esas alınan arazi ve arsa düzenleme işlemi parselasyon olarak ifade ediliyor. Parselasyon nedir detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

DASK nedir niçin kurulmuştur?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK nedir niçin kurulmuştur merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

vekalet oy nedir Haberi

vekalet oy nedir

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '3 bin 300 dairelik bir sitede oturuyorum. Her sene aynı kişiler ellerinde fotokopi kağıtları başka kat malikleri adına 50-100 oy kaldırıyorlar ama her sene aynı imzalı fotokopi. Bir önceki sene kullandığı vekalet oylar, bir sonraki yıl sadece tarih değiştirip kullanılabilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

3 bin 300 dairelik bir sitede oturuyorum. Her sene aynı kişiler ellerinde fotokopi kağıtları başka kat malikleri adına 50-100 oy kaldırıyorlar ama her sene aynı imzalı fotokopi. Bir önceki sene kullandığı vekalet oylar, bir sonraki yıl sadece tarih değiştirip kullanılabilir mi ? ● S.B.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucumun oturduğu site 3 bin 300 bağımsız bölümlü, çok büyük bir site. Böyle büyük sitelerde...