15 / 05 / 2024

vergi dairesinde otopark ücreti

vergi dairesinde otopark ücreti

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı merkez birimlerinin ve onbir vergi dairesinin yaklaşık 250 bin mükellef için vergi dairesi otoparkı açıldı. Peki, vergi dairesi otoparkı ücretli mi?

Riskli binaya 'ek vergi' geliyor!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından kentsel dönüşüm bütçesi oluşturmak için otoparkı olmayan veya altında iş yeri olan riskli riskli binalardan ek vergi almak için öneride bulundu.

Niğde'deki vergi dairesinde rüşvet operasyonu!

Niğde'de bir vergi dairesinde bir kişiden 500 TL rüşvet aldığı iddia edilen memur M.Ç.’yi suçüstü yakalanıp gözaltına alındı.

Gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün!

1 Temmuz 2017 tarihinde başlayan gayrimenkul gelir vergisi 2. taksit ödemelerinde son 20 gün kaldı. Vergi ödemelerinin 31 Temmuz'a kadar ilgili vergi dairesinde yapılması gerekiyor..

Gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi başladı!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit dönemi bugün başladı. Vergi ödemeleri ilgili vergi dairesinde yapılacak..

Gayrimenkul satışları incelemeye alındı!

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı, şehirde 2009 ile 2011 yıllarında tapudaki alım satım işlemlerinde eksik beyanda bulunan yaklaşık 40 bin kişiye, ilave vergi ve ceza tahakkuk ettirdi. Yeşil Vergi dairesinde 15 memur her gün 15 kişiye eksik harçtan cezai evrak düzenliyor.

Vergi dairesi çalışma saatleri 2016!

2016 yılı Mart ayı itibarıyla birtakım vergilerin beyan ve taksit dönemi başladı. Beyannameler ve ödemeler ilgili vergi dairesinde yapılıyor. Peki, vergi dairesi kaçta açılır? İşte vergi dairesi çalışma saatleri 2016..

Defterdarlıktan satılan araçların vergi borcu satış bedelinden düşülecek!

Defterdarlık/Malmüdürlüklerince, satışı yapılan araçların, otopark ve çekici ücretleri ile satış işlemleri sırasında yapılan masraflar ve varsa araca ilişkin vergi borcu satış bedelinden düşülecek.

Rayiç bedel farkı tapu harcı vergi cezası!

Tapu dairesinde yapılan satışlar için harç, rayiç bedelden düşük olmayan taşınmaz değeri üzerinden ödeniyor. Beyan edilen değerin eksik olması halinde ceza kesiliyor. İşte rayiç bedel farkı tapu harcı vergi cezası...

Tapu vergi cezası 2015!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri harca tabi tutuluyor. Tapu değerinin eksik beyan edilerek harcın da eksik ödenmesi durumunda vergi cezası uygulanıyor. Tapu vergi cezası ne kadar? İşte tapu vergi cezası 2015...

Otopark borçlarını ödemeyen aracını satamayacak!

Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi. İSPARK'tan yapılan açıklamada, ödenmeyen otopark ücretleri yapılan işlemlerde sürücülerin karşısına çıktığına dikkat çekildi.

Araç alırken otopark borcuna dikkat!

İSPARK'tan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre Araç alırken otopark borcuna dikkat edilmesi gerekiyor. Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi.

Araç alırken otopark borcuna dikkat!

Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi. İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), araç alım veya satımı yapacak sürücüler için "otopark ücreti" uyarısında bulundu.

İSPARK: Araç alırken otopark borcuna dikkat!

Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi. İSPARK'tan yapılan açıklamada, ödenmeyen otopark ücretleri yapılan işlemlerde sürücülerin karşısına çıktığına dikkat çekildi.

vergi dairesinde otopark ücreti Haberi

vergi dairesinde otopark ücreti

Vergi dairesi otoparkı ücretli mi?

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı merkez birimlerinin ve onbir vergi dairesinin yaklaşık 250 bin mükellefe hizmet sunduğu yeni merkez bina otoparkı mükelleflerin ve mali müşavirlerinin istifadesine açıldı. Peki, vergi dairesi otoparkı ücretli mi?


2014 yılının Mayıs ayında açılan vergi dairesi otoparkı ücretsiz olup; vrgiyle ilgili sorumluluklarını yerine getirmek amacıyla vergi dairesine gelenlerin park sorunu yaşamamaları hedefleniyor.


Vergi dairesi otoparkı ile ilgili açıklama Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:


"Başkanlık olarak mükellef ve mali müşavirlerimize elimizdeki imkanlar doğrultusunda en iyi kamu hizmetini sunmayı hedeflemekteyiz. Bu anlayışla Vatan Caddesi (Adnan Menderes Bulvarı) üzerindeki yeni merkez binamızda mükellef ve mali müşavirlerimize ücretsiz otopark hizmeti vermeye başladık. Merkez binamıza günlük ortalama 7 – 8 bin mükellef ve mali müşavirimiz giriş yapmaktadır. 


Bu...