12 / 05 / 2024

vergi mükellefin görevleri nelerdir

vergi mükellefin görevleri nelerdir

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan mükelleflerin hakları ve ödevleri rehberinde vergi mükelleflerinin sorumluluklarına da yer veriliyor. Buna göre vergi mükelleflerinin sorumlulukları nelerdir? İşte sorunuzun yanıtı...

Tuğrul Fadıllıoğlu kimdir? Hangi üst düzey görevleri yürüttü? Arçelik’te hangi alanda çalışıyor?

Tuğrul Fadıllıoğlu nerede okudu? Arçelik'te hangi görevleri yürüttü? Hangi şirketlerin üst düzey yöneticiliğini yaptı? İşte Tuğrul Fadıllıoğlu hakkında merak edilen tüm detaylar...

Stokçularla mücadele başladı! Vergi müfettişleri sahada!

Son zamanlarda döviz kurlarından kaynaklı otomobilden, gıdaya kadar tüm sektörün satışlarında büyük artış meydana geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu artışlardan kaynaklı olarak ortaya çıkan stokçuluğu denetlemek için uygulama başlattı. Bu uygulama doğrultusunda vergi müfettişleri sahaya indi.

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Vergi mükellefleri için mücbir sebep sona erdi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamaya göre; vergi mükellefleri için yürürlüğe giren mücbir sebep uygulaması sona erdi. 

Milyonlarca vergi mükellefi dikkat! Yarın son gün!

Türkiye sınırlarında gayrimenkulü bulunan milyonlarca kişi için emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri yarın sona eriyor. Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası verilecek.

Vergi mükellefleri dikkat! Son 3 gün!

Türkiye sınırları içerisinde gayrimenkulü bulunan mükellefler için emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra sona eriyor. Bu tarihleri kaçıran vergi mükelleflerine ise para cezası kesilecek. 

Türkiye'de vergi mükellefi sayısı 11,5 milyona yaklaştı!

Türkiye'de vergi mükellefi sayısı, Mart 2020 itibarıyla geçen senenin aynı ayına göre 371 bin 439 kişi artarak 11 milyon 447 bin 535 olarak kayıtlara geçti.

Vergi mükellefleri dikkat! Beyannameler için son 10 gün!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren beyan döneminde sona doğru geliniyor. Vergi mükellefleri beyanname dönemi için son 10 gün kaldı. Vergi mükellefleri bu tarihlere dikkat... 

Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündeminde!

Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Adım İstanbul güncel daire fiyatları!

İstanbul, Kayaşehir'de konumlandırılan Adım İstanbul güncel daire fiyatları 625 bin TL'den başlıyor. Projede 20 yıla varan vadelerle ev sahibi olunabiliyor.

Arena Mimarlık Mühendislik Gökyüzü Bahçeleri projesi!

Arena Mimarlık Mühendislik Gökyüzü Bahçeleri projesi Dikmen vadisi 4.etapta hayata geçiriliyor. Proje 175 daireden meydana geliyor.

Akfen Gayrimenkul hisse alım bildirisini güncelledi!

Akfen Gayrimenkul Yatırım ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen Gayrimenkul hisse alım bildirisini güncelledi.

Naci Ağbal: Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var!

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma kanunlarına ihtiyaç duyulmasını ortadan kaldıracak bir yapısal değişiklik üzerine çalıştıklarını belirterek, "Vergi mükelleflerinin hakkını artıracak bir paketimiz var." dedi.

vergi mükellefin görevleri nelerdir Haberi

vergi mükellefin görevleri nelerdir

Vergi mükelleflerinin sorumlulukları nelerdir?

Gelir İdaresi Başkanlığının, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu sağlamak ve mükellef odaklı, kaliteli hizmet sunma anlayışı doğrultusunda hazırlanan bu rehberde; mükelleflerimizin vergi mevzuatı çerçevesinde mükellefiyetin başlangıcından sona ermesine kadar geçen tüm süreçte var olan hakları ile yerine getirmek zorunda oldukları yükümlülüklere yer verilmiştir. Rehbere göre vergi mükelleflerinin sorumlulukları nelerdir?


Vergi mükelleflerinin ödevleri:

Mükellefin ödevleri vergi kanunlarıyla düzenlenmiştir. 

Bunlar; 

1. Bildirmeler, 

2. Defter tutma, 

3. Belge temini ve iptali,

4. Belge düzenleme,

5. Muhafaza ve ibraz ödevleri, 

6. Diğer ödevler. 


2.1 BİLDİRMELER 

Mükelleflerin vergi dairesine bildirmek zorunda oldukları hususlar şunlardır: 

• İşe başlama, 

• Değişiklikler, (Adres Değişikliği, İş Değişikliği, İşletmede Değişiklik, Bina ve Arazi Değişiklikleri) 

• İşi bırakma, 

2.1.1 İşe Başlama 

İşe başlamayı bildirmekle yükümlü olan mükellefler şunlardır: 

•Vergiye tabi ticaret ve sanat erbabı, 

•Serbest meslek erbabı, 

•Kurumlar vergisi mükellefleri, 

•Kollektif ve adi şirket ortaklarıyla komandit şirketlerin komandite...