02 / 05 / 2024

vergi rekortmenleri listesi 2016

vergi rekortmenleri listesi 2016

Türkiye’nin 2015 yılı Gelir Vergisi rekortmenleri listesi açıklandı. Listede inşaat şirketleri dikkat çekti. Firmalar diğer yıllara oranla 2016'da sıralarını yükseltti.

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Mutfak tüpüne çılgın zam! Büyük tüp fiyatları 500 TL'yi geçti! Aygaz, Mogaz, Milangaz 20 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Geçtiğimiz senenin zam rekortmenleri arasında yer alan mutfak tüpünün fiyatı 500 TL'yi aştı. Yeni zamlı mutfak tüpü fiyatlarını gören vatandaş kan ağlamaya başladı. Peki, mutfak tüpü ne kadar? Büyük tüp kaç TL? 20 Ağustos 2023 Aygaz, Mogaz, Milangaz fiyat listesi...

Düşük yakıt tüketimi sunan Honda HR-V e:HEV uygun fiyatta! İşte 07 Nisan 2023 fiyat listesi

HR-V HEV, düşük yakıt tüketimi sayesinde uzun vadede tasarruf sağlar. Ayrıca, düşük emisyonlar nedeniyle vergi avantajları gibi ekonomik avantajlar da sağlayabilir. Honda bayisinden CVT Şanzıman Yağlarında İndirim Avantajı da sakın unutmayın. Peki Honda HRV e:HEV 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Araç alacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Elektrikli otomobillere ek vergi geliyor! 28 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Elektrikli otomobil ithalatında ilave gümrük vergisi yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, elektrikli otomobil fiyatları ne kadar? İşte 28 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Hükümetin vergi listesi değişti! Telefon tablet ve bilgisayarlara zam geliyor

Hükümetin telefon, tablet ve bilgisayar başta olmak üzere bazı elektronik eşyalardan aldığı TRT bandorl ücret listesi değişti. Söz konusu karara ilişkin düzenlenen yasa Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bahsi geçen ürünlere zam geliyor.

Ankara'nın vergi rekortmenleri belli oldu: Erman Ilıcak ikinci sırada!

Ankara'nın 2018 yılı gelir vergisi rekortmenleri listesinde ilk sıranın sahibi 54 milyon 169 bin 334 lira vergiyle Mustafa Rahmi Koç olurken, ikinci sırada 35 milyon 236 bin 977 lira vergiyle Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak aldı.

Ünlü müteahhit Murat Mustafa yalısını 16.8 milyon TL'ye satıyor!

Bir dönemin vergi rekortmenleri arasında bulunan dönemin İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekili Sefa Sirmen'in bacanağı Murat Mustafa Satı, sonunda kendisine ait çok özel gayrimenkulleri de satışa çıkardı.

Hayko Cepkin vergi rekortmenleri listesinde!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan şarkıcı Hayko Cepkin, kentin gelir vergisi rekortmenleri arasında yerini aldı. 

Denizli'nin vergi rekortmenleri açıklandı!

Maliye Bakanlığının vergi rekortmenlerini açıklamasının ardından Denizli Vergi İdaresi, il bazında ilk 100’e giren firmaları açıkladı.

2016 vergi rekortmenleri belli oldu!

Maliye, 2016 yılına ilişkin kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerini dün sesiz sedasız yayınladı. Semahat Sevim Arsel geçen yıl olduğu gibi rekortmen oldu. 53 kişi isminin gizli kalmasını istedi.

Levent Uşkay İzmir'deki arsasına otel yerine zeytin sıkım tesisi kurdu!

İzmirli İşadamı vergi rekortmenleri arasında yer alan Levent Uşkay, Çeşme Ayasaranda'ya konut ya da otel yerine yeşil yatırım yaptı, 100 dönümlük alana 4 bin zeytin ağacı dikti, bir de zeytin sıkım tesisi kurdu.

Manisa Kula’da vergi rekortmenleri açıklandı!

Manisa Kula’da, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi mükellefleri arasında yapılan değerlendirmeye göre en yüksek vergi ödeyecek firmalar açıklandı.

İnşaat şirketleri vergi rekortmenleri listesinde yükseldi!

Türkiye’nin 2015 yılı Gelir Vergisi rekortmenleri listesi açıklandı. Listede inşaat şirketleri dikkat çekti. Firmalar diğer yıllara oranla 2016'da sıralarını yükseltti.

vergi rekortmenleri listesi 2016 Haberi

vergi rekortmenleri listesi 2016

2015 gelirlerine göre, 2 milyar 35 milyon lira vergi tahakkuk ettiren Merkez Bankası, Türkiye’nin kurumlar vergisi rekortmeni oldu. Geçen yıl ikinci sarada yer alan Merkez Bankası, kur kaynaklı olarak kârı ve dolayısıyla vergisini yüzde 70 artırarak, Türkiye’de kurum ve şirketlerin ortaya koyduğu durgun tablondan pozitif ayrışmış oldu.


Merkez Bankası, hızlı yükselirken, kurumlar vergisi mükelleflerinin beyan ettikleri kazanç tutarı sadece yüzde 4 oranında arttı. Buna karşın kurumlar vergisi mükelleflerinin ödedikleri vergi tutarı ise yerinde saydı. 2014 yılındaki faaliyetlerinden dolayı geçen yıl 198 milyar 61 milyon lira kazanç beyan eden mükellefler bu sene 205 milyar 983 milyon lira kazanç bildirdi. 2014’teki kazançları için geçen yıl 38.3 milyar lira olan ödedikleri kurumlar vergisi tutarı ise bu yıl sadece 680 milyon lira artışla 38...