21 / 05 / 2024

vergi tahsilatı 2. il tunceli

vergi tahsilatı 2. il tunceli

Tunceli' de 25. Vergi Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Tunceli' nin 2013 yılında vergi tahsilat oranında Türkiye sıralamasında 2. sırada yer aldığı belirtildi...

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Dolaylı vergilerde yapılan artırımların tahsilata yansıması ile 450,3 milyar liralık bir vergi gelirine ulaşılan temmuz ayında, bütçede aylık bazda 48,6 milyar lira fazla elde edildi.

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

İşte Türkiye’de en az vergi ödeyen şehir!

Türkiye genelinde vergisini aksatmadan ödeyen şehirler belli oldu. Geçtiğimiz yıla ait verilere göre, ülkede vergi tahsilatında hangi şehirler öne çıktı, hangileri en alt sırada kaldı? İşte yanıtlar…

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

2 bin TL'nin üzerindeki kiralara ek vergi getirilsin önerisi!

Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'ın ev kiralarına ilişkin değerlendirmelerini kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın '2 bin lira üzerindeki kiralara ek vergi gelsin' başlıklı yazısı...

Evi değerli olanların vergisi arttı!

Bu sene ilk kez yeni bir vergi tahsilatı yapılıyor. Konutlarının emlak vergi değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçenler Değerli Konut Vergisi'ni ödüyor. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, değerli konut vergisinde bilinmeyenleri anlattı...

2 milyon vergi mükellefi dikkat! 31 martta son!

Türkiye genelinde gayrimenkul sermaye iradı olan 2 milyon 18 bin 7 vergi mükellefi bulunuyor. Mükelleflerin 31 mart tarihine kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

Yeni yılda yeni vergi uygulamaları!

Yeni yılla birlikte vergi tahsilat uygulamalarında da değişikliğe gidilecek. Kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye, müstahsil makbuzu ve defter gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu olacak...

Kocasinan Belediyesi vezneleri hafta sonu açık!

Kocasinan Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergi Ödemeleri 2 Aralık Pazartesi günü sona ereceği için çalışma saatlerinde bazı düzenlemeler yaptı.

Konutta vergi kaybı 2 milyar dolara ulaştı!

Yıl sonunda konut satış rakamı 1.4 milyona yaklaşacak ancak  Türkiye'de konut nedeniyle vergi kaybının 2 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor.

Özak GYO 2017 yılı 2. dönem vergi beyannamesini yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO 2017 yılı 2. dönem vergi beyannamesini yayınladı.

Kuyumcukent Gayrimenkul 2017 2. dönem geçici vergi bildirisini yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyumcukent Gayrimenkul 2017 2. dönem geçici vergi bildirisini yayınladı.

Mistral GYO 2017 2. dönem geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Mistral GYO 2017 2. dönem geçici vergi beyannamesini yayınladı.

vergi tahsilatı 2. il tunceli Haberi

vergi tahsilatı 2. il tunceli


Tunceli'nin 2013 yılında vergi tahsilat oranında Türkiye sıralamasında 2. sırada yer aldığı belirtildi.


Tunceli'de 25. Vergi Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Tunceli Defterdarı Ömer Faruk Önel ve şube müdürleri, Vali Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret etti.


Güner, Tunceli’de, halka daha iyi hizmet sunmanın ve halkın beklentilerine cevap verebilmenin gayreti içinde çalışmaları için tüm kurumlara talimat verdiğini ve bu gayretlerin meyvelerinin alınmaya başlandığını söyledi.


Tunceli'nin vergi tahsilat oranında ikinci sırada yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Güner, "Bu ödül, sayın defterdarıma verilmemiş, Tunceli halkına verilmiştir. Bu yörenin çiftçisine, köylüsüne, tüccarına, esnafına, bakkalına, çaycısına, pastanecisine, lokantacısına verilmiş bir belgedir. Türkiye ikinciliği buranın esnafına verilmiş bir belgedir. Ben daha nice ikincilikler ve birinciliklerle buluşmayı temenni ediyorum" diye konuştu.


Çözüm sürecinin kentte önemli gelişmelere...