30 / 04 / 2024

Tunceli, vergi tahsilat oranında Türkiye ikincisi oldu!

Tunceli, vergi tahsilat oranında Türkiye ikincisi oldu!

Tunceli' de 25. Vergi Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Tunceli' nin 2013 yılında vergi tahsilat oranında Türkiye sıralamasında 2. sırada yer aldığı belirtildi...




Tunceli'nin 2013 yılında vergi tahsilat oranında Türkiye sıralamasında 2. sırada yer aldığı belirtildi.


Tunceli'de 25. Vergi Haftası etkinlikleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Tunceli Defterdarı Ömer Faruk Önel ve şube müdürleri, Vali Hakan Yusuf Güner’i makamında ziyaret etti.


Güner, Tunceli’de, halka daha iyi hizmet sunmanın ve halkın beklentilerine cevap verebilmenin gayreti içinde çalışmaları için tüm kurumlara talimat verdiğini ve bu gayretlerin meyvelerinin alınmaya başlandığını söyledi.


Tunceli'nin vergi tahsilat oranında ikinci sırada yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Güner, "Bu ödül, sayın defterdarıma verilmemiş, Tunceli halkına verilmiştir. Bu yörenin çiftçisine, köylüsüne, tüccarına, esnafına, bakkalına, çaycısına, pastanecisine, lokantacısına verilmiş bir belgedir. Türkiye ikinciliği buranın esnafına verilmiş bir belgedir. Ben daha nice ikincilikler ve birinciliklerle buluşmayı temenni ediyorum" diye konuştu.


Çözüm sürecinin kentte önemli gelişmelere vesile olduğunu belirten Güner, şunları kaydetti:


"Yöremizde barış sürecinin, kardeşlik sürecinin, barış atmosferinin gelişmesi, devam etmesiyle bu başarıların, güzel örneklerin artacağını değerlendiriyorum. Halkımızı ve kamu görevlilerini, bir kez daha barışa, kardeşliğe katkıda bulunmaya davet ediyorum. Barış ve kardeşlik arttıkça bu tür örnekler, başarılar çoğalacaktır. Bir yerin, yörenin gelişmesi sadece fiziki yatırımlarla oluşmaz. Barış ve kardeşlik ruhunun, barış ve kardeşlik kucaklaşmasının daha güçlü hale gelmesiyle bir yöre daha çok gelişir. Bir yöreye yapılacak en büyük yatırım barış ve kardeşlik ruhunu kuvvetli hale getirmektir ki bu barış ve kardeşlik ruhu bu tür başarıların, projelerin oluşmasına zemin hazırlar."


Ziyarette defterdar Öner, il genelinde yürütülen vergi bilinci çalışmaları hakkında Vali Güner’e bilgiler verdi. Öner, daha sonra vergi tahsilat oranıyla Türkiye ikincisi olunması nedeniyle kendisine verilen teşekkür belgesini Vali Güner’e takdim etti.  


Ardından makamında basın mensuplarına açıklamada bulunan Önel, Tunceli'de 2013 yılında tahakkuk eden vergi gelirinin 95 milyon 698 bin lira, tahsilatın ise 84 milyon 304 bin lira olduğunu, vergi gelirlerinin yüzde 92,52'sinin tahsil edildiğini belirtti.


Tunceli’nin vergi tahsilat oranıyla Kocaeli’nin ardından ikinci sırada yer aldığını aktaran Önel, şöyle devam etti:


"Tunceli, 1990 yılından bu yana her zaman ilk sırada yer almıştır. Geçen yıl 3'üncü sırada yer almıştık. Bu yıl da tahsilat oranıyla 2. sıradayız. Bu sonuç, Tunceli halkının devletine, kurumlarına bağlı olduğunu gösteriyor. Sadece vergisel bağlamda değil, elektrik, su hatta banka kredi borcu ödeme konusunda da ilk sıralarda kendini göstermektedir. Ben bu başarının elde edilmesinde hassasiyet gösteren Tunceli halkına çok teşekkür ediyorum."



AA


Geri Dön