09 / 05 / 2024

Vergide mahsup ve iade talep hakkı

Vergide mahsup ve iade talep hakkı

Vergi mükelleflerinin vergi kanunlarının uygulanması sırasında karşılaştıkları özel durumlar ve işlemler ile ilgili olarak sahip olduklar arasında bulunan Mahsup ve İade Talep Hakkı nedir? İşte yanıtı..

Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari ücretliye 11  bin 760 lira maaş! Brüt yerine Net ödeme, 10 senelik prim desteği ve vergide yüzde 90 indirimi de ek! İşte bütün ayrıntılar...

Vergide yapılandırma istekleri gündemde!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, vergide yapılandırma istekleriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması üzere meclise soru önergesi verdi.

Vergide pişmanlık ve ıslah sirküleri 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan sirkülerde Vergi Usul Kanununun "Pişmanlık ve ıslah" başlıklı 371 inci maddesinin uygulamasına yönelik açıklamalar bulunuyor..

Miras vergisinde muafiyet ve istisnalar!

Veraset ve intikal vergisi, çoğunlukla miras kalması halinde ödeniyor. Vergide bazı muafiyet ve istisnalar bulunuyor. İşte miras vergisinde muafiyet ve istisnalar..

Çevre ve temizlik vergisi indirimleri 2017!

Çevre ve temizlik vergisi, kullanımda olan konut ve işyerleri için ödeniyor. Vergide indirim uygulaması da bulunuyor. Peki, çevre ve temizlik vergisi indirimleri 2017 nelerdir?

Yabancı yatırımcılara arsa tahsisi ve vergide kolaylık sağlanacak!

Darbe girişimi nedeniyle geciken yerli ve yabancı yatırımcılara teşvik paketi güncellendi. Yakında açıklanacak olan yeni pakete göre yatırım yapana arsa tahsisinden vergide kolaylık ve kredi imkanına kadar birçok konuda destek sağlanacak.

Veraset ve intikal vergisinde muafiyetler!

Veraset ve İntikal Vergisinin mükellefi, veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisabeden şahıs oluyor. Vergide bazı muafiyetlikler bulunuyor. Veraset ve intikal vergisinde muafiyetler, 7338 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor..

Veraset ve intikal vergisinde indirilecek giderler!

Türk vatandaşları ile Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında intikal eden mallar, veraset ve intikal vergisinin konusunu oluşturuyor. Vergide bazı indirimler yapılabiliyor. İşte veraset ve intikal vergisinde indirilecek giderler...

Veraset ve intikal vergisi indirimi nasıl yapılır?

Veraset ve intikal vergisinde, 7338 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinde belirlenen oranlara ve 2015 yılına göre tespit edilen tarifeye göre hesaplama yapılıyor. Vergide bazı indirimler yapılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi indirimi nasıl yapılır?

Vergide engelli indirimi var mı?

Gerçek kişilerine elde ettiği ücret ve/veya kazançları için belli tarihlerde ve belli miktarlarda vergi ödeniyor. Vergilendirme sürecinde bazı indirimler ve muafiyetler söz konusu oluyor. Peki, vergide engelli indirimi var mı?

Vergi hataları nasıl düzeltilir?

Vergide, hesap ve vergilendirme hataları yapılabiliyor. Yapılan vergi hatalarının düzeltilmesi de mümkün oluyor. Peki, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan rehbere göre vergi hataları nasıl düzeltilir?

Mehmet Şimşek: Vergide artış öngörmüyoruz!

2015’in zor geçeceği ve vergilere zam geleceğine ilişkin yorumlara Maliye Bakanı Şimşek net yanıt verdi: “Vergide artış öngörmüyoruz.” Perşembe günü ise Başbakan yeni ekonomik paket açıklıyor.

Bağcılar Belediyesi'nden katlı otopark ve park ihalesi 28 Ağustos'ta!

Bağcılar Belediye Başkanlığı tarafından, yer altı katlı otopark ve üzeri park yapılması ve bunun için yapılacak yatırım bedelinin kira bedeline mahsup edilmek üzere 25 yıl süre ile ihale yoluyla kiraya verilecek.

Vergide mahsup ve iade talep hakkı Haberi

Vergide mahsup ve iade talep hakkı

Vergide mahsup ve iade talep hakkı!

Vergi mükelleflerinin vergi kanunlarının uygulanması sırasında karşılaştıkları özel durumlar ve işlemler ile ilgili olarak sahip olduklar arasında "Mahsup ve İade Talep Hakkı" da bulunuyor. Peki, mahsup ve talep hakkı nedir?


Mahsup ve İade Talep Hakkı: 

Tevkif yoluyla kesilen vergilerin yıllık beyannamedeki mahsuplar sonunda kalan kısmının diğer vergi borçlarına mahsup talebi, tutarına bakılmaksızın ve inceleme raporu ve teminat aranılmadan yerine getirilir. 

Nakden iade taleplerinin dilekçe ile yapılması şarttır. Tevkif yoluyla kesilen vergilere ilişkin nakden iade edilecek tutarın 10.000 TL’yi geçmemesi halinde iade talebi, yıl içinde yapılan tevkifatlara ilişkin tablo ile birlikte, Gelir Vergisi Kanununun 252 Seri No.lu Genel Tebliğinde gelir veya kazanç türüne göre ayrı ayrı belirtilmiş belgelerin dilekçeye eklenmesi koşuluyla inceleme raporu ve teminat aranmaksızın yerine getirilir. 

Nakden...