05 / 05 / 2024

Verimliliği artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gerekenler

Verimliliği artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gerekenler

Ödüllü ofis ve konut projeleri ile uluslararası çapta başarılara imza atan Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, evlerden çalışılan bu günlerde verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Hükûmet konut arzını artırmak için start veriyor. Yerel seçimlerden hemen sonra AK Partili belediyeler özellikle konut sıkıntısı çekilen büyükşehir ve ilçelerde projeler hayata geçirerek, konut arzına katkı sağlayacak. Böylelikle de konut ve kira fiyatlarının da düşecek.

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Apple, iPhone güvenliğini artırmak için üç yeni özelliği duyurdu!

Teknoloji devi Apple, iPhone ürünlerinde güvenliği artırmak için gelecek yıl üç yeni özellik sunacak! İşte detaylar..

Tek-Art İnşaat sermaye tavanını 1.2 milyar TL'ye artırmak için SPK'ya başvurdu!

Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu, kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar 250 milyon TL'ye yükseltilmesi ve geçerlilik süresinin 31 Aralık 2024 yılına kadar uzatılması için SPK'ya başvurdu. 

Verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalar!

Ödüllü ofis ve konut projeleri ile uluslararası çapta başarılara imza atan Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, evlerden çalışılan bu günlerde verimliliği ve motivasyonu artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Nurol GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Nurol GYO, kayıtlı sermayesi artırmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

Robert Kaplan: FED, faizleri artırmak için harekete geçmeli!

Dallas FED Başkanı Robert Kaplan, internet sitesi üzerinden açıklama yaptı.Kaplan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmak için yakın zamanda harekete geçmesi gerektiğini bildirdi.

Mehmet Şişmek: Notu artırmak için yeniden çaba içinde olunacak!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şişmek, Moody’s’in, geçtiğimiz Cuma gecesi aldığı not indirim kararı sonrası değerlendirmelerde bulundu. "Not düşüşünü biz ciddiye alıyoruz” diyen Şimşek, notu artırmak için yeniden çaba içinde olunacağını vurguladı.

Firmalar konut satışlarını artırmak için Ramazan kampanyasına yöneldi!

Durgun geçen yaz sezonunda satışları artırmak isteyen markalı konut üreticileri ramazana özel kampanyalar başlattı. Düşük peşinatlı, vade farksız ödeme seçeneği sunan inşaat firmaları hatırı sayılır indirim de yapıyor.

Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün!

Değer artış kazancı, gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Özyeğin Üniversitesi’ni büyütmek için İBB’ye başvuru yapıldı!

Hüsnü Özyeğin, Çekmeköy Alemdağ’da bulunan Özyeğin Üniversitesi’ni büyütmek için boş olan 12 bin metrekarelik arsasının imarını artırmak için İBB’ye başvurdu.

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı vergisini son 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Vergi takvimine göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 hafta!

Değer artış kazancının vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödeniyor. Bu vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 hafta kaldı..

Verimliliği artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gerekenler Haberi

Verimliliği artırmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gerekenler

Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y.Mimar Feza Ökten Koca, tüm dünyanın Koronavirüs salgını ile savaştığı ve evlerden çalışmaya başladığı bugünlerde hem verimliliği artırmak hem de motive olmak için mimari açıdan dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. Öncelikle home-office olarak kullandığımız mekanın, evde kendine özgü bir alan, alan yoksa da bir köşe olması gerektiğini belirten Feza Ökten Koca’ya göre, çalışma sırasında kullanıcı sağlığına uygun ergonomik bir masa ve ofis sandalyesi kullanmak oldukça önem taşıyor.

Bugüne kadar iş dışındaki faaliyetlerimiz için kullandığımız evlerimizin şimdi bu farklı fonksiyonlara da cevap vermek zorunda olduğunu dile getiren Y.Mimar Feza Ökten Koca, dışarıdan herhangi bir destek almadan, kendi yapacağımız küçük dokunuşlarla evlerimizde mümkün olduğunca konforlu çalışma alanların yaratabileceğimizi söylüyor.

“Her evde çalışma odası olarak tasarlanmış bir alan bulunmayabilir. Ve şu...