09 / 05 / 2024

vestelin aldığı şirketler

vestelin aldığı şirketler

Vestel Elektronik'in bağlı ortaklığı Vestel Ticaret, Polonya'da faaliyet gösteren Compal Electronics Europe şirketinin hisselerinin alımına yönelik hisse alım sözleşmesi imzaladı.

Koç Grubu o ünlü hastaneyi satın aldı!

Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğu olan Koç Holding AŞ Anatolia Hospital markası altında hizmet veren Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret AŞ'nin yüzde 80'ine denk gelen hissesini satın aldı. 

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Mustafa Tansu Uslu kimdir? Alarko Şirketler Topluluğu’na ne zaman katıldı?

Mustafa Tansu Uslu kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi üniversitede eğitim aldı? İş hayatına ne zaman başladı? Alarko Şirketler Topluluğu’na ne zaman katıldı? İşte Mustafa Tansu Uslu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Özel şirketler çalışanlarına zam yapma kararı aldı!

Özel sektörde önde gelen firmalar, çalışanlarını enflasyona ezdirmemek için maaşlara ara zam yapma kararı aldı.

Elektriğe yeni zam kapıda! 332 TL olan fatura 420 TL'yi aşıyor! İşte zamlı faturaların geleceği o tarih...

Elektrik dağıtım şirketleri, elektrikte yeni bir zam talebiyle Enerji Bakanı'nın kapısını çaldı. Şirketler yüzde 50 zam talep etti ancak anlaşma yüzde 30'da sağlandı. İşte zamlı faturaların geleceği o tarih...

Yabancı şirketler Kanal İstanbul’dan 791 bin metrekare yer aldı!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi çevresinde el değiştiren arazileri yazılı soru önergesi ile sordu. Verilen yanıtta yabancı şirketlerin Kanal İstanbul'dan 791 bin metrekare arsa aldığı ortaya çıktı.

Şirketler neden dolar alıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Şirketler neden dolar alıyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Doğan Şirketler Grubu, Trump Towers'taki ofis ve AVM'yi 1.7 milyara aldı!

Doğan Şirketler Grubu,  bağlı ortaklığ Orta Anadolu Otomotiv Ticaret'in Trump Towers'taki ofis, AVM ve demirbaşlarını toplam 1 milyar 700 milyon TL bedelle satın aldı.

Çalık Holding, Basra’da liman projesi kazandı!

Çalık Holding’e ait iki şirket, Basra’da önemli bir ihale aldı. Şirketler Gap İnşaat ve Çalık Enerji, Basra Limanı’nın yenilenmesi ve rehabilitasyonu ihalesini kazandı...

Üzdelta Gayrimenkul, Delta isim hakkını aldı!

Üzdelta Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Murat Üzer, Seyithan İzsiz'in sahibi olduğu Delta Şirketler Grubu'nun isim hakkını aldığını açıkladı. Üzer, davanın neticelendiğini ve bundan sonra Delta ismini kullanacaklarını belirtti.

Mısır'daki yabancı şirketler faaliyetlerini durdurdu!

Mısır'da faaliyette bulunan bazı yabancı şirketler, faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Karar, Mısır'da bankaların yaşadığı fon krizi nedeniyle verildi. Ülkede yaşanan askeri darbe ve şiddet olaylarının turizm sektörünü olumsuz etkiledi.

DAP Yapı Eltes İnşaat'ı satın aldı!

DAP Yapı, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Eltes İnşaat Tesisat Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi satın aldı. Dap Yapı, İstanbul Kartal’da inşa ettiği gayrimenkul projesinde Eltes ile ortak olarak yola çıkmıştı.

Eltes İnşaat'ı Dap Yapı satın aldı!

Dap Yapı, İstanbul Kartal'da Emlak Konut CYO arsasında inşa ettiği gayrimenkul projesinde Eltes ile ortak olarak yola çıkmıştı.Dap Yapı, Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Eltes İnsaat'ı satın aldı.

vestelin aldığı şirketler Haberi

vestelin aldığı şirketler


Vestel Elektronik'in bağlı ortaklığı Vestel Ticaret, Polonya'da faaliyet gösteren Compal Electronics Europe şirketinin hisselerinin alımına yönelik hisse alım sözleşmesi imzaladı. Vestel'den KAP'a yapılan açıklamada, satın alma işleminin Toshiba marka lisans anlaşması kapsamında Avrupa'da yeni bir yapılanma kurulması amacıyla yapıldığı belirtildi. Vestel Ticaret, Toshiba Visual Solutions Corporation ile Avrupa pazarı için marka lisans anlaşması imzalamıştı. Açıklamada, "Wroclaw, Polonya'da bulunan eski Toshiba fabrikasının hem Toshiba hem Vestel için üretim ve lojistik merkezi olarak kullanılması planlanmaktadır. Bu kapsamda, 1 Eylül 2016'de yüzde 100 bağlı ortaklığımız Vestel Ticaret ile Compalead Electronics arasında bahsi geçen fabrikanın sahibi Compal Electronics Europe unvanlı şirketin hisselerinin alımına yönelik bir hisse alım sözleşmesi imzalanmıştır" denildi. Öte yandan Vestel, Japon elektronik üreticisi Sharp ile olan lisans anlaşmasının 2020'ye kadar...