03 / 05 / 2024

Veysel Eroğlu orman mühendisi

Veysel Eroğlu orman mühendisi

2007 yılından beri Çevre ve Orman Bakanı olan Veysel Eroğlu kimdir? Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz bu haberde...

Veysel Eroğlu: 8 bin 500 kilometre yeni orman yolu yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarına daha hızlı müdahalede bulunmak amacıyla 2019 yılına kadar, 8 bin 500 kilometre yeni orman yolu yapılacağını bildirdi.

Veysel Eroğlu'ndan Düzce'ye köprü sözü!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Düzce'ye de 19 yeni müjde ile geldiğini belirtirken, Kara Hacı Musa Mahallesi içinden geçen dere için 2 yeni köprü yapılması içinde söz verdi.

Veysel Eroğlu'ndan Kanal Düzce müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Düzce Belediyesini ziyaretinde büyük bir yatırımın müjdesini verdi. Bakan Eroğlu Düzce’yi Kanal Düzce yapacaklarını belirtti.

Veysel Eroğlu Kıbrıs’a Can Suyu projesini anlattı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Asrın Projesi olan Kıbrıs’a ‘Can Suyu’ projesinin anlattı. Bakan Eroğlu, projenin gerçekleştiği gün mutluluktan ağladığını belirtti.

Veysel Eroğlu: Burdur'un tüm sorunlarını çözeceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof, Dr, Veysel Eroğlu, Burdur ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada, Burdur ilinin tüm sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

Veysel Eroğlu'ndan Kütahya'ya 30 yeni yatırım müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’ya bakanlığı ile ilgili 30 yeni yatarım müjdesi verdi. Eroğlu, Kütahya il genelinde gölet, baraj, dere ıslahı, mesire alanı ve köhrü gibi 30 yeni proje müjdesi verdi.

Veysel Eroğlu, belediye başkanlarını alt yapı konusunda uyardı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, belediye başkanlarına alt yapı çalışmaları kapsamında, sokaklarda yaptıkları kaza çalışmaları konusunda seslendi.

Veysel Eroğlu: Gümüşhane'deki yatırımlar bu yıl 4 milyar TL'yi aşacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kelkit ilçesinde 37 milyon lira yatırım bedelli 13 tesisin açılışı, 9 tesisin de temelinin atıldığı törende yaptığı bu yıl yatırım miktarının 7 milyar lirayı aşacağını belirtti.

Veysel Eroğlu'dan Trabzon'a 16 müjde!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Trabzon'a her seferinde müjdelerle geldiğini ifade eden Bakan Eroğlu ise bu kez de Trabzon'a 16 müjde getirdiğini ifade etti.

Veysel Eroğlu: Yeşil Yol Projesi'nde mevcut yol genişletiliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşil Yol Projesi'ne ilişkin, "Bu ormandan geçmiyor. Yeşil Yol'un ormandan geçen kısmı çok cüzi miktarda ve 13 ağaç kesilmiş. Orada çok geniş otoban falan yapmıyoruz, mevcut yolu genişletiyoruz" dedi.

Veysel Eroğlu Balıkesir projelerini anlattı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir'i Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, milletvekilleri ve valilik ile el birliği içerisinde marka şehir haline getireceklerini söyledi.

Veysel Eroğlu Balıkesir'deki yatırımları anlattı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Balıkesir’de 20 adet tesisten 10’unun açılışını gerçekleştirerek, 10 adet tesisin ise temelini attı.

Veysel Eroğlu İzmir'deki projeleri anlattı!

İzmir ziyaretinde Meslek Lisesi ve Selçuk Devlet Hastanesi gibi projelerini açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu İzmir'e yine bir müjdeyle geldi.

Veysel Eroğlu orman mühendisi Haberi

Veysel Eroğlu orman mühendisi

Veysel Eroğlu kimdir?

Veysel Eroğlu, 1948 Afyonkarahisar doğumlu. Veysel Eroğlu 2007 yılından beri Çevre ve Orman Bakanı.


İlköğretimini Şuhut Zaferyolu İlkokulunda tamamlayan Veysel Eroğlu, Şuhut Orta Okulunda 1. ve 2. sınıfı, son sınıfı ise Afyon’da okudu. 1966 yılında Afyon Lisesi’nden mezun olan Eroğlu 1971 yılında İTÜ İnşaat Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne kaydoldu. 


İTÜ İnşaat Fakültesinde akademik hayatına devam eden Veysel Eroğlu İTÜ de 1978 yılında Çevre Mühendisliği Bölümünün kuruluşunda bulundu. 1980 yılında doktorasını tamamladıktan sonra bir yıl süre ile Hollanda’da doktora sonrası çalışmalar yaptı. 


Veysel Eroğlu 1984 yılında Doçent, 1991 yılında ise Profesör unvanını kazandı. Veysel Eroğlu, Su Vakfı,  DSİ Vakfı,  Tarih ve Tabiat Vakfı,  İSKİ Spor Kulübü, WWC, Dünya Su Konseyi,  ICOLD,  ICID,...