17 / 05 / 2024

Vik Muniz gecekondu mahallesine sanat okulu kuruyor

Vik Muniz gecekondu mahallesine sanat okulu kuruyor

Brezilyalı sanatçı Vik Muniz, önümüzdeki ay Rio'nun sırtlarındaki gecekondu mahallelerinden birinde sanat ve teknoloji okulu açmayı planlıyor. Okul Ipanema sahiline bakan yoksul bir mahalle olan Vidigal'de inşa ediliyor.

1966 yılında gecekondu önleme mahallesi kurulacakmış!

1966 yılında İstanbul'da bin 280 dairelik bir gecekondu önleme mahallesinin temeli atılacakmış. İstanbul'un tarihi abideleri arasına yerleşmiş gecekondu halkına tahsis edilecek olan evler, 20 bin lirayı geçmeyecekmiş.

Nihat Zeybekci: İzmir bu gecekondu görüntüsünü hak etmiyor!

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "İzmir bu gecekondu görüntüsünü, altyapısızlığı, vizyonsuzluğu ve plansızlığı hak etmiyor. İzmir’in bir süslü gelin kız gibi güzellikleri olmasına rağmen maalesef bunu ortaya çıkaramıyor" dedi

Bursa’da 7 firma enerji yatırımları için 405 milyon liralık teşvik aldı!

Otomotiv ve tekstil sektörlerinde öne çıkan Bursa’da bir yıl içinde 7 firma enerji yatırımları için 405 milyon liralık teşvik aldı. Bursalı firmalar ağırlıklı olarak rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji yatırımlarına talip oldu

Gecekondu emlak vergisi ödenir mi?

1319 sayılı Kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm binalar emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, kanunda bina tabirine gecekondular da dahil midir? Gecekondu emlak vergisi ödenir mi?

Mustafa Ataş TOKİ dairelerine teşvik için mi yazıldı?

TOKİ'nin Tunceli Çemişgezek'te inşa ettiği konutlardan bir tane alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'ı hedef alınmasına Çemişgezek'ten itiraz geldi. Milletvekilinin söz konusu daireye teşvik amacıyla yazıldığını söyledi...

1961 yılında İstanbul'un en büyük derdi gecekondu evleriymiş!

1961 yılında resmi rakamlar dışında İstanbul'un çeşitli semtlerinde binlerce gecekondu bulunmaktaymış. İlgililer, İstanbul'da bulunan gecekondu sayısının 150 bini bulduğunu ileri sürüyorlarmış. ve bu şehrin en büyük derdiymiş.

1960 yılında ilk gecekondu tapuları verilecekmiş!

1960 yılında gecekondu sahiplerine tapularının verileceği hususunda yapılan açıklamalar büyük memnuniyet karşılanmış. Bin 500 adet tapu dağıtılacakmış ve gecekondu mahalleleri modern bir site haline getirilecekmiş.

Yüksek teknolojili üretime 3.3 milyar dolarlık teşvik harcaması yapılacak!

İnovasyon Haftası nedeniyle Gaziantep’te bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada “2022’ye kadar yüksek teknolojili üretim için 3.3 milyar dolarlık teşvik harcaması yapılacak” dedi.

KARDEMİR yatırım teşvik belgesi aldı!

KARDEMİR'in Kamuyu Aydınlatma Platformu 'nda (KAP) yer alan açıklamasında, yatırım teşvik belgesinin 200 bin adet/ yıl üretim kapasiteli "Demiryolu Tekeri Üretimi Tesisi" yatırımında kullanılacağı belirtildi.

KARDEMİR'e yatırım teşvik belgesi!

Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından KARDEMİR'e yatırım teşvik belgesi verildi. Yatırım tutarı toplam 342 milyon 475 bin 123 Türk Lirası.

KARDEMİR'e yatırım teşvik belgesi verildi!

KARDEMİR'in Kamuyu Aydınlatma Platformu 'nda (KAP) yer alan açıklamasında, yatırım teşvik belgesinin 200 bin adet/ yıl üretim kapasiteli "Demiryolu Tekeri Üretimi Tesisi" yatırımında kullanılacağı belirtildi.

1958 yılında gecekondu inşaatı artmış!

1958 yılında İstanbul Belediyesi'ne verilen rapora göre gecekondu inşaatı artmış. Gecekondular daha çok Mecidiyeköy ve Florya'da inşa edilmekteymiş. Gecekonduları yıkılan aileler için Kazlıçeşme'de apartman katı verilecekmiş.

Tuğçelik Aliminyum yatırım teşvik belgesi aldı!

Tuğçelik Aliminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Tuğçelik Aliminyum yatırım teşvik belgesi aldı.

Vik Muniz gecekondu mahallesine sanat okulu kuruyor Haberi

Vik Muniz gecekondu mahallesine sanat okulu kuruyor


Brezilyalı sanatçı Vik Muniz, önümüzdeki ay Rio'nun sırtlarındaki gecekondu mahallelerinden birinde sanat ve teknoloji okulu açmayı planlıyor. Okul Ipanema sahiline bakan yoksul bir mahalle olan Vidigal'de inşa ediliyor. İşçi sınıfı bir aileden gelen Muniz, okulun ilk etaptaki inşaat masraflarını karşıladı. Mahalle sakini çocuklardan 5-8 yaş aralığında olanlar okula bir ücret ödemeden kaydolabilecekler. Brezilya medyasına göre program Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) ortaklığıyla gerçekleşiyor. Mahallenin adından harekede Escola do Vidigal/Vidigal Okulu olarak anılan okul, Vik Muniz'in Brezilya eğitim sistemini geliştirme planlarının son adımı. Sanatçı 2006'da yoksul semderde yaşayan çocukları hedefleyen bir sanat eğitim merkezi kurdu ve o zamandan beri görsel okuryazarlık üzerine bir kongre üzerine çalışıyor. Geçen sene The Art Nevvspaper'a verdiği röportajda Muniz, "Çocukları görsel olarak zorlu bir çevrede varolmaya...