04 / 05 / 2024

vişnelik kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

vişnelik kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

Eskişehir'in Vişnelik Mahallesi, kentsel dönüşüm çerçevesinde elbisesini değiştirmeye hazırlanıyor. Ekonomik ömrünü tamamlayan binalar sırasıyla yıkılırken yeni yapılarla bambaşka bir Vişnelik 2 yıl içerisinde şehre değer katacak.

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

TBMM’den geçen kentsel dönüşüm düzenlemesi ne içeriyor?

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Kentsel dönüşüm yasası ne zaman çıkacak? 50+1 salt çoğunluk nedir?

Kentsel dönüşüm projelerini kapsayan değişiklikler gündemde yer almaya devam ediyor. Son olarak 50+1 kararı ile Kentsel Dönüşüm Başkanlığına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin ne zaman yürürlüğe gireceği merak konusu oldu.

Yeni Evim Kampanyası hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacak!

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyası olan Yeni Evim Projesi’nin detayları resmen belli oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kampanyanın hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda evlerini kentsel dönüşümle yenilettirebiliyorlar. Evlerini kentsel dönüşümle yenilettirecek olanlara yönelik çeşitli yardımlar bulunuyor. Bunlardan biride kentsel dönüşüm kira yardımı olarak karşımıza çıkıyor.

İBB'nin Esenler'deki kentsel dönüşüm davasında karar çıktı!

İstanbul Esenler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin iptaline yönelik dava açan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne mahkemeden ret kararı çıktı.

Kentsel dönüşüm kredisi desteğinin artırılması sektörü canlandıracak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Genel Sekreteri Dr. Haldun Ersen, kentsel dönüşüm kredisi desteğinin arttırılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Aydın Düzgün'den Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın, Beykoz Tokatköy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesine yönelik  yaşanan sıkıntılardan sonra  meclis üyeleri ve mahalle sakinleri  ile bir araya geldi.  Meclis üyeleri ve mahalle sakinleri ile birlikte yapmış olduğu toplantıda gerekli açıklamaları yaptı. 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde teslimler başladı! 

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) ve ALKAŞ tarafından düzenlenen MIPIM 2022 toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tozkoparan kentsel dönüşüm projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm kurultayı düzenlendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "Deprem ile Kentsel Dönüşüm' başlıklı bir kurultay düzenlendi. Kurultayda depreme yönelik yapılacak çalışmalar için yol haritası belirlendi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm tepkisi!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik tepkilerini dile getirdi. 

Mustafa Bozbey'den Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştiride bulundu. 

vişnelik kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak Haberi

vişnelik kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak

Ali Fuat Güven Caddesi'ndeki bu bloklar dönüşüm kapsamında yıkılacak.İlk yapılarına başlandı. Eskişehir'in en gelişmiş yüzü olan ve özellikle de yapıları ile dikkat çeken Vişnelik Mahallesi, kentsel dönüşüme yeşil ışık yaktı. Mülk sahipleri ve müteahhitlerin işbirliği ile ekonomik ömrünü tamamlayan 20 blok ve 400 daire için ilk adımlar atıldı. Birinci blok 20 dairenin teslimi yapıldı. 


BELEDİYE DESTEKLESİN 

Müteahhit Göksel Pekgöz, bölgede ciddi bir dönüşümün başladığını, bununda vatandaş ve yapı firmalarının çabasıyla olduğunu belirterek, "Belediyelerden bu dönüşüm için katkı sağlamalarını bekliyoruz. El birliği ile daha geniş yelpazede dönüşüm yapılabilir" dedi. 


YENİ BİR ŞEHİR OLUŞACAK

 Dönüşümün tamamlanması ile 2 yıl sonra yeni bir şehir görüntüsünün oluşacağını vurgulayan Pekgöz,1' Ali Fuat Güven Caddesi ile Park, Çamlık ve Özgüven Sokaklarda toplam 20 blok 400 daire için anlaşma sağlandı....