27 / 04 / 2024

Yeni Evim Kampanyası hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacak!

Yeni Evim Kampanyası hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacak!

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyası olan Yeni Evim Projesi’nin detayları resmen belli oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kampanyanın hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacağını söyledi.



Merakla beklenen Yeni Evim Konut Finansman Programı Kampanyası'nın detayları resmen belli oldu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren söz konusu kampanya kapsamında kredi için Türkiye 3 bölge olarak ele alındı ve buna göre kredi tutarları da belli oldu. 

Verilen bilgilere göre, kredi olarak 1. Bölge olan mega kent İstanbul’da en çok 5 milyon lira, 2. Bölgedeki iller için en çok 3 milyon lira, 3. bölgedeki iller için ise en çok 2 milyon lira verilecek. İstanbul 1. Bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm şehirler ise 3. bölge olarak belirlendi.

Yeni Evim Kampanyası hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacak!

Merakla beklenen kampanyanın detayları ile ilgili önemli açıklamalar yapan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, söz konusu kampanyanın konut sektöründe eski dönemlerdeki gibi bir hareketlilik getirmeyeceğini dile getirerek, Yeni Evim Konut Projesi'nin konut sektöründe üretimi ve yeni proje yapımını motive edeceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada konutu olmayan ya da konut alabilecek imkâna erişmiş olan vatandaşlara güzel bir fırsat sunulduğunu kaydeden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı fakat evi olana bir yatırım fırsatı olmayacağını söyledi. Açıklamasında bu detayın da gerçekten ilk kez konut sahibi olanlar için büyük bir avantaj sağlayacağını belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı "Ancak konut alımının sadece ilk konutla sınırlı olması piyasa derinliğini etkileyecek keşke tüm konutlar dahil edilseydi” diye konuştu.


Geri Dön