05 / 05 / 2024

VW fabrika üretimi

VW fabrika üretimi

Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelip Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerde bulunan VW CEO’su Herbert Diess yeni fabrika için kararını verdi. 2 milyar euro yatırımla kurulacak fabrika üretime 2022’de başlayacak.

TMO'nun desteğine rağmen dev un fabrikası kapısına kilit vurdu

Toprak mahsülleri Ofisi'nin un tedarikçilerine ucuz buğday desteği yapacağını açıklamasına rağmen Samsun'da günlük 2 bin 100 ton un işleme kapasitesine sahip dev fabrika üretimi sonlandırma kararı aldı. İşte detaylar...

Dorçe Prefabrik, şantiyeyi fabrika ortamına taşıyor!

Çelik modüler çözümleriyle çok sayıda kentte konut üretimi yapan Dorçe, inşaat sürecini şantiyeden kontrollü fabrika ortamına taşıyor.

VW'den Türkiye'ye dev fabrika yatırımı!

Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelip Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerde bulunan VW CEO’su Herbert Diess yeni fabrika için kararını verdi. 2 milyar euro yatırımla kurulacak fabrika üretime 2022’de başlayacak.

Tosyalı'dan Senegal'e 2 milyar dolarlık fabrika yatırımı!

Tosyalı Holding, Senegal’de inşaat demiri üretimi yapacak. Firma, Senegal'de 2 milyar dolarlık yatırımla fabrika kurmaya hazırlanıyor.

AGT, İran'da fabrika kuruyor!

Beş kıtada 60 ülkeye ihracat yapan ahşap ürünleri üreticisi AGT, İran’da panel üretimi yapacak bir fabrika kuruyor.

Hotelya, fabrika yatırımı için yer arıyor!

Otel mobilyaları üretimi konusunda uzmanlaşan Hotelya by Kolsan, yeni bir fabrika açmaya hazırlanıyor. Firma, fabrika için yer arayışına başaldı.

Vestel, Manisa'da 70 milyon TL'lik fabrika kuracak!

Vestel, 2017’ye önemli bir yatırım kararıyla girdi. Şirket Manisa’da çamaşır ve kurutma makinesi üretimi için 70 milyon euroluk yeni bir fabrika kuracağını açıkladı. Kentte ciddi bir istihdam yaratacak yatırımın Haziran 2018’de tamamlanması planlanıyor

Balıkesir OSB’ye 6 yeni fabrika kuruluyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u ziyaret eden PD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Daimler kompozit üretimi yapacakları fabrikayla birlikte malzeme üretecek 5 fabrika daha kurulacağını açıkladı. İşte o haber..

Arçelik'ten Romanya'ya 105.8 milyon euroluk fabrika yatırımı!

Arçelik'in bağlı ortaklığı Arctic Romanya'da çamaşır makinesi üretimi yapacak yeni bir fabrikanın kurulumu için teknik başvuruda bulundu.Yeni kurulacak fabrika 2 milyon kapasiteli çamaşır makinesi üretimi yapacak.

Mitsubishi Manisa OSB'de fabrika kuruyor!

Mitsubishi Electric Corporation, ev tipi klima üretimi için 176 milyonluk yatırımla Manisa OSB’de fabrika kuracak. Yatırım, 400 kişiye istihdam sağlayacak.

Conti, Çerkezköy'de büyük bir fabrika kuruyor!

Elektrikli ev aletleri markası Conti, ithalata ek vergi gelince üretimi içeride yapma kararı aldı. Çerkezköy’de büyük bir fabrika kuruyor.

Siemens Türkiye'de tramvay üretimi için fabrika kuracak!

Alman sanayi şirketi Siemens, tramvay üretimi için yaklaşık 30 milyon Euro yatırımla Gebze'de yeni bir montaj fabrikası kuracak.

Sur Çelik Kapı, Aydın'da eski fabrika arazine otel inşa edecek!

BANKA, askerî bina ve NASA standartlarında kapı üretimi yapan Sur Çelik Kapı'nın Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın'ın içinde kalan eski fabrika arazine otel yatırımı yapacaklarını söyledi.

VW fabrika üretimi Haberi

VW fabrika üretimi

VW’nin son yıllarda yapacağı en büyük üretim tesisi yatırımda Bulgaristan ile Türkiye arasındaki yarış kızıştı.  Alman Handelsblatt gazetesi VW yönetiminin kurulacak fabrika için kararını Türkiye olarak verdiğini ancak resmi açıklamanın henüz yapılmadığını duyurdu.
 

SATIŞLAR ETKİLİ OLDU 

Akşam Gazetesi'dne yer alan habere göre; işgücü maliyetlerinin uygun olması dışında Türkiye’nin çok gelişmiş yan sanayisinin verilen kararda etkili olduğu kaydedildi. Ayrıca, bu yılkı düşüşe rağmen VW’nin yıllardır Türkiye’nin en çok satan markası olması ve özellikle Passat modelinin birçok resmi kurumda makam aracı olarak kullanılmasının da marka açısından cazip olduğunu kaydetti.
 

DAVET GÖNDERİLDİ 

Daha önce de Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Frankfurter Allgemeine Zeitung’a (FAZ) açıklamalarda bulunmuş ve markaya önemli mesajlar vermişti. Volkswagen ile devam eden müzakereleri yürüten Arda Ermut, Türkiye’nin avantajlı olduğu noktaları...