29 / 04 / 2024

TMO'nun desteğine rağmen dev un fabrikası kapısına kilit vurdu

TMO'nun desteğine rağmen dev un fabrikası kapısına kilit vurdu

Toprak mahsülleri Ofisi'nin un tedarikçilerine ucuz buğday desteği yapacağını açıklamasına rağmen Samsun'da günlük 2 bin 100 ton un işleme kapasitesine sahip dev fabrika üretimi sonlandırma kararı aldı. İşte detaylar...



TMO’nun un regülasyonu kapsamında 2021 Eylül ayından itibaren uyguladığı ucuz buğday satışı, 31 Mayıs itibariyle sona ermişti. Toprak Mahsulleri Ofisi, haziran, temmuz ve ağustos aylarında da un sanayicilerine ucuz buğday temin etmeye devam edeceğini duyurdu.

TMO'nun un tedarikçilerine destek olacağını açıklamasına rağmen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, günde 500 ton un üreten fabrikasını kapatma kararı aldı.

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı da olan Eren Günhan Ulusoy, Samsun Tekkeköy'de faaliyet gösteren fabrikanın kapatılma gerekçesini ise şirketin öz kaynaklarının daha verimli kullanılmasına duyulan gereklilik olarak açıkladı..

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön