18 / 05 / 2024

Wish İstanbul dolandırma

Wish İstanbul dolandırma

Makrom İnşaat’ın konut vaadiyle 800 kişiyi mağdur ettiği iddialarının ardından bu kez de, Wish İstanbul projesinde 540 ailenin mağdur edildiği iddia edildi.

Kiralık evlerde sahte ilan tehlikesi!

İlk sırada İstanbul olmak üzere birçok kentte kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Son zamanlarda kiralık evlere yönelik dolandırma tehlikeleri arttı.  Uzmanlar kiralık ev arayan vatandaşları uyardı.

Vebitcoin soruşturmasında yeni gelişme!

Kripto para borsasında dolandırma haberleriyle gündeme gelen Vebitcoin soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Hesabı bloke edilen bir müşterinin Vebitcoin'in CEO'su İlker Baş tarafından tehdit edildiği öğrenildi. 

Tapuda üç boyutlu uygulama geliyor!

Ev satış işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Yeni uygulama olan “üç boyutlu kadastro" ile dublörlü tapu sahteciliğinin önüne geçilecek ve satış işlemlerinde bu tür dolandırma yöntemleri kullanılmayacak. 

İBB'den 2B arazileri için dolandırıcılık uyarısı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) vatandaşları, 2B arazilerine kadastro işlemi başlatacaklarını söyleyerek dolandırıcılık yapılmak isteyen kişilere karşı uyardı.

Wish More Hotel İstanbul ikinci otelini açıyor!

Dubai'deki Arabian Travel Market Dubai 2019 Uluslarası Turizm Fuarı'na katılan Wish More Hotel İstanbul ikinci otelinin açılışını duyurdu.

Kuzey Marmara Otoyolu için 2 ilçede acele kamulaştırma kararı!

İstanbul İli, Çatalca ve Sultangazi ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisi doğal SİT alanı ilan edildi!

Bir dönem Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında gidip gelen, geçtiğimiz senelerde ise üzerinde yer alan hastanenin taşınacağına yönelik tartışmalara konu olan Ataşehir'deki İstanbul’un en değerli arazisi doğal SİT alanı ilan edildi.

Ulaştırma Bakanlığı metro için İstanbul'a 3.2 milyar TL ayırdı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bu yıl kaynaklarının çoğunu metro yapımı için kullanacağı belirtildi. İddiaya göre 2019 yılında İstanbul metrolarına 3.2 milyar, Ankara’ya 1 milyar TL gönderecek. İzmir’e ise 30 bin TL ayrıldı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul için planladığı 14 yatırım!

Ulaştırma Bakanlığı ulaşım ve iletişim alanındaki ihtiyacı karşılamak için İstanbul'da 14 dev yatırım planlıyor. İşte Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul için planladığı 14 yatırım...

Kuzey Otobanındaki kamulaştırma süreci TBMM'de!

Başakşehir Olimpiyat Stadı ile Kuzey Otobanı arasındaki tapulu arsaların kamulaştırma süreci meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul’daki konut dolandırıcılarına operasyon!

İstanbul'da düşük gelirli insanların konut sahibi olma hayallerini kullanarak 100 kişiyi dolandıran şebekeye operasyon düzenlendi.

Ulaştırma Bakanlığı binalarının kira bedelleri TBMM'de!

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı tarafından kullanılan binaların yıllık kira tutarları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yıllık kira bedellerini Bakan Turhan'a sordu..

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi için İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de birçok noktada acele kamulaştırma işlemleri yapılacak...

Wish İstanbul dolandırma Haberi

Wish İstanbul dolandırma

İstanbul Tuzla ve Esenyurt’ta, Petek Dinçöz’lü Reklam filmleriyle bilinen Makrom İnşaat’ın, konut vaadiyle 800 kişiyi mağdur ettiği iddialarının ardından, inşaat sektöründe bir skandal iddia daha ortaya çıktı.


Buna göre, Şafak İnşaat’a ait Wish İstanbul adlı konut projesinde, 540 aile ve Arap müşterilere mükerrer satış yapıldığı ileri sürüldü. 21 milyon lirayı aşkın para toplanan ve yaklaşık 150 pilotun, hakim ve polisin de bulunduğu mağdurlar şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.


Ayrıca ortaklardan Ö.K. da, diğer ortağı V.Ş. hakkında suç duyurusunda bulunarak, V.Ş.’nin kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü. “Kandil’e kaldıracağım” Ö.K., suç duyurusunda şunları söyledi:


“7 Ocak 2014’te V.Ş. , benim ve şirket ortaklarının bilgisi ve izni olmadan imza sahteciliği yaparak karar alıp sonradan ise para hareketleri, çek alıp verme, cironto gibi işlemler yapmış ve...