26 / 07 / 2024

yabancı ortaklı şirket

yabancı ortaklı şirket

Türkiye Odalar ve Borsalar birliği (TOBB) verilerine göre bu yılın Eylül ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya oranla yüzde 27,61 artış, kapanan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 11,12 azalış gerçekleşti...

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

500 sanayi devi arasında yabancılar ‘dibi’ gördü!

Türkiye’de katma değerli sektörlerde faaliyet gösteren yabancı sermayeli kuruluşların İSO 500’deki sayısı ve payları istatistik tarihindeki en dibi gördü. Listedeki yabancı sermayeli şirket sayısı 108’e inerken, cirodan aldıkları pay yüzde 28’e düştü.

Peker GYO Çamlıca'daki 11 bin metrekarelik arsayı satıyor! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, şirket portföyünde bulunan Küçük Çamlıca Mahallesi'ndeki 11 bin 91,81 metrekarelik arsanın satışına ilişkin son durumu paylaştı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı zirve yaptı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı, 20 bin 135'e ulaştı ve 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

TOBB yeni şirket verilerini açıkladı! 1425 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu!

TOBB, temmuz ayına yönelik kurulan-kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Türkiye'de Temmuz ayında toplam 8 bin 467 şirket kuruldu. Bunun 1425'ini yabancı şirketler oluşturdu.

Türkiye’de son 6 ayda 10 bin yabancı şirket! İlk 5 ülke dikkat çekti

Türkiye’de yılın ilk yarısında toplam sermayesi 5,4 milyar lirayı bulan 9 bin 828 yabancı ortaklı şirket kuruldu.

AVM'lerde dövizle kiralama tartışması!

Geçtiğimiz hafta zam için harekete geçen AVM'ler şimdi de dövizli kiralamaya geçti. Türkiye genelinde organize bir şekilde hareket eden pek çok AVM, yabancı ve yüzde 50 yabancı ortaklı Türk markalara dövizle fatura kesiyor...

TSKB GYO'dan 2020'de 2.3 milyon TL'lik kiralama!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak 2020 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam (KDV hariç) 2.317.209 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı.

Özbekistan'da inşaat sektöründe 824 yabancı şirket faaliyet gösteriyor!

Türkiye, Özbekistan'da yabancı sermayeyle en çok şirket kuran ülkeler listesinde 3'üncü sırada yer aldı. Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren 824 yabancı sermayeli işletmelerin, inşaat sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtildi...

Mistral GYO'nun İzmir Valiliği'ne açtığı davada istinaf başvurusu yapıldı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirket tarafından İzmir Valiliği aleyhine İzmir 4.İdare Mahkemesi'nde açılan dava hakkında açıklama yaptı..

Akmerkez GYO şirket merkezinin adresi güncellendi!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirket merkezinin adresi "Kültür Mahallesi Nisbetiye Caddesi Akmerkez N:56/1 Beşiktaş/İstanbul" olarak güncellendi...

Çukurova Teknokent 3 ilde inovasyon merkezleri kuracak!

Adana Çukurova Teknokent'in içinde olduğu yabancı ortaklı konsorsiyum, Adana, Mersin ve İzmir'de inovasyon merkezleri kuracak.

Türkiye'de 6 ayda 6 bin yabancı şirket kuruldu!

Türkiye'de yılın ilk altı ayında kurulan yabancı sermayeli şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,86 arttı. İlk yarıda kurulan şirket sayısı 6 bin 179 oldu. 

yabancı ortaklı şirket Haberi

yabancı ortaklı şirket

Türkiye Odalar ve Borsalar birliği (TOBB) verilerine göre bu yılın Eylül ayında kurulan şirket sayısında bir önceki aya oranla yüzde 27,61 artış, kapanan şirket sayısında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 11,12 azalış gerçekleşti. 2014 yılı ilk dokuz ayında; kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı 3 bin 469'u buldu.


Yılı ilk dokuz ayında kurulan şirket sayısı, 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 17,92 arttı. Eylül ayında Bilecik, Bayburt, Bartın ve Ardahan’da şirket kurulmadı. Kurulan şirketlerin sermayelerinin toplamı, bir önceki aya göre yüzde 88,18 arttı. Eylül ayında bin 498 şirket ve kooperatif ile bin 344 gerçek kişi ticari işletme kuruldu. Eylül ayında kurulan 80 kooperatifin 36’sı konut kooperatifi idi. Eylül ayında 440 adet yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu. Kurulan 440 yabancı...