28 / 04 / 2024

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.



İzmirli genç iş insanları, örnek teşkil edecek bir beraberlik sergiledi. 88 genç, kişi başı 300'er bin TL sermaye ortaya koydu ve Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi'ni kurdu. Ortaklar arasında Elmasoğlu ailesinden Cem Elmasoğlu, Dirin ailesinden Ceyda ve Cemal Dirin, AK Parti İl Başkanı ve Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı'nın oğlu Eflatun Ubeyde Saygılı, Karece ailesinden Berfin ve Cenker Karace gibi iş ve cemiyet hayatının tanınmış pekçok isim yer aldı. Aynı zamanda, Ali Kızıltan ve oğlu Sezai Kızıltan'a ait BETA Kapı firması da ortaklar arasında yer aldı.

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

Yeni Asır’dan Erhan Gülenç’in haberine göre, 30 milyon 300 bin lira sermaye ile yola çıkan ve ilk yatırımını Urla’nın İçmeler bölgesinde arsa alarak gerçekleştiren gençler, çeşitli sektörlerde yatırım yapan 1 milyar TL’lik öz sermayeyi aşmış bir şirketler grubuna dönüşmeyi arzuluyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunda Özdersan'ın sahibi Akın Özbek'in oğlu Murat Özbek yer alırken, yönetim kuruluna ise Eflatun Ubeyde Saygılı, Efe Tarkan Tolon, Efe Saygılı, Hasan Güler, Cevher Özyavuz, Cemal Dirin ve bunun yanı sıra, Mert Fatih Şimşek girdi. Şirketlerini  yarın akşam bir davetle kutlamaya hazırlanan genç girişimciler, kentte eksikliği hissedilen bölgelerde yeni yatırımlar yaparak istihdam sağlamayı amaçlıyor.

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özbek, "İzmir'de 25-45 yaş arasındaki çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve farklı eğitimlere sahip gençler olarak böyle bir oluşum içerisine girdik. Bu sayede, bir yandan riski bölüştürdük bir yandan da birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle havuzda bir para topladık. İlk aşamada sermayeyi yükseltme amaçlı gayrimenkul işine girip daha sonra da başka bölgelerde faaliyet gösterecek bir şirket kurmak için yola çıktık. Başlangıç olarak 30 milyon 300 bin TL gibi bir sermaye toparladık" dedi.

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

URLA İÇMELER'DE VİLLA PROJESİ

İlk yatırım olarak Urla İçmeler’de bir arsa satın aldıklarını paylaşan Özbek, şunları söyledi: "Orada villa konseptli bir proje yapacağız. Ondan sonra bunu satıp yeniden nakdi kasamıza çekip bundan daha büyük bir proje üreteceğiz. Sonra onu da satıp yine daha büyüğünü inşa edeceği. Yavaş yavaş Çeşme’ye doğru gideceğiz. İlk hedeflenen faz üç sene. Üç senenin sonunda şirketin 3 adet projeyi tamamlaması amaçlanıyor. Bu kapsamda, kasamızdaki parayı 250 milyon TL’yi çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu gerçekleştikten sonra belki daha yüksek bir rakamdan bir B tipi hisse satımına geçiş yapılacak. On senenin sonunda da 1 milyar ödenmiş sermayeyi geçmeyi arzuluyoruz. O gün geldiği zaman belki şirketler grubu olacağız. Yalnızca gayrimenkul değil çeşitli alanlarda yatırım yapmış olacağız."

Konut kredilerinde bundan sonra ne olacak?

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

Ev sahiplerinin tahliye taahhütnamesiyle başı dertte! İşte dikkat edilmesi gereken detaylar!


Geri Dön