03 / 05 / 2024

Yabancı şirketlerin ofis kiralama tercihi

Yabancı şirketlerin ofis kiralama tercihi

Toplam A sınıfı ofis arzının yüzde 30 artış göstererek Avrupa pazarları arasında da en yüksek artışa ulaştığı İstanbul’da son 9 ayda, pek çok yabancı şirket kiralama yaptı.

Yabancı şirketlerin ofis kiralamadaki ilk tercihi İstanbul!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman & Wakefield, en pahalı 20 ofis pazarı arasında yer alan İstanbul’un yabancı şirketler için cazibe merkezi olduğunu duyurdu.

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

Ofis Alsancak şirketlerin yasal adres ihtiyaçlarını karşılıyor!

Sanal Ofis, hazır ofis , toplantı odası kiralama sektöründe faaliyet gösteren Ofis Alsancak, İzmirli şirketlerin pandemi döneminde yasal adres ihtiyaçlarını karşılıyor. 

İstanbul'da mülk edinmek isteyen yabancıya 6 dilde rehber!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), yabancı yatırımcıların ofis ve konut satın alma ile ilgili sorularına yanıt vermek amacıyla ‘İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi’ adıyla 6 dilde rehber ve bilgi broşürü yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müteahhitlerimiz Afrika'da farklı bir üne sahip!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Müteahhitlerimiz başladıkları hiçbir işi yarım bırakmadıkları gibi, diğer yabancı şirketlerin yarım bıraktığı veya tamamlayamadığı işleri de rekor seviyede tamamlayıp teslim ediyor" dedi.

Ofis pazarında kartlar yeniden karıldı!

Pandemi süreci ile birlikte şirketlerin evden çalışmaya başlaması, ofis pazarında kartların yeniden karılmasına neden oldu. Artık büyük ofis alanlarında çalışma dönemi sona erdi. Ancak evden çalışmaya geçilmesine rağmen şirketler ofis alanlarından vazgeçmiyor.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Yabancı şirketler Kanal İstanbul’dan 791 bin metrekare yer aldı!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi çevresinde el değiştiren arazileri yazılı soru önergesi ile sordu. Verilen yanıtta yabancı şirketlerin Kanal İstanbul'dan 791 bin metrekare arsa aldığı ortaya çıktı.

Koronavirüs ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok sektör ve kurum evden çalışma uygulamasına geçti. Evden çalışma uygulamasından verim alan, maliyeti azalan şirketlerin ofislerini küçülteceği veya tamamen uzaktan çalışmaya geçeceği öngörülüyor. Peki bu durum ofis kiralarını nasıl etkileyecek?

Yabancı yatırımcı rotasını Türkiye’ye çeviriyor!

Yabancı lojistik firmalarının yatırım rotalarını Türkiye’ye çevirmeye başladığı dönemde, ofis ve AVM kiralarında düşüş yaşanırken, AVM yatırım pazarının, piyasayı yönlendirecek alıcılar ile hareketleneceği öngörülüyor....

Ofis kiralamalarında hareketlenme başladı!

Ofis pazarında kiralamalarda hareketlenme başladı. Bu dönemde özellikle uluslararası şirketlerin yeni ofislere ilgisi dikkat çekiyor. İstanbul Anadolu yakası ise pazarın yükselen yıldızı olarak görülüyor. 

Adason Gayrimenkul Miami ve Moskova’da ofis açtı!

Türkiye’ye yabancı yatırımcı çeken gayrimenkul danışmanlık firması Adason Gayrimenkul, deniz tatilinin ünlü cazibe merkezi Miami ve dünyanın en büyük ekonomilerinden Rusya’nın başkenti Moskova’da ofis açtı..

Nurol Park'ta tek seferde 22.8 milyon liralık toplu ofis satıldı!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Günesli'deki Nurol Park projesinden tek seferde yabancı yatırımcıya 22.8 milyon liralık toplu ofis satışı yapıldı..

Araplar 25 milyonluk ofis ve dükkân aldı!

Yabancı yatırımcıdan KDV muafiyeti sektörde canlılık yaratmaya başladı. Araplar 25 milyonluk ofis ve dükkân aldı.

Yabancı şirketlerin ofis kiralama tercihi Haberi

Yabancı şirketlerin ofis kiralama tercihi

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, kiralamalarda Levent ve Ataşehir Bölgesi'nin ön plana çıktığını söyledi. Gönden, Levent Bölgesi’nde River Plaza, Ataşehir’de ise Palladium’un dikkat çekici olduğunu da sözlenine...