04 / 05 / 2024

yabancı turist Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu

yabancı turist Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Rönesans Sağlık Yatırım, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin yüzde 51 payını alıyor!

Rönesans Sağlık Yatırım, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin yüzde 51 payını almak için anlaşma yaptı. Rönesans'ın yanına yabancı bir ortak alabileceği belirtildi.

Yabancılara konut satışında sağlık turizmi önemli bir kanal!

JLL Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, sağlık turizmi için gelen yabancılara konut satışının büyük bir avantaj olduğunu belirtti...

Sağlık sektörünün başarısı yabancıya konut satışını artıracak!

Sağlık alanındaki örnek uygulamaların Türkiye üzerindeki ‘güvenli liman’ algısını pekiştirdiğine dikkat çeken DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Salgın sonrası sağlıktaki başarının, daha fazla yabancı yatırımcının Türkiye’ye yönelmesi yönünde bir etki yapacak” dedi.

Yabancıya vatandaşlık hakkıyla 1 milyar dolar gelir sağlanacak!

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren, gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilmesi düzenlemesinden bu yıl 1 milyar doların üzerinde gelir bekleniyor.

Ethica Sağlık Grubu Bulgaristan'a şube açacak!

Ethica Sağlık grubuyla da ilgili bilgi aktaran Akdoğan, şunları anlattı: "2015'te Ethica kliniklerinde 3 bin yabancı turist estetik operasyonu yaptırdı.

Sağlık turizminden 2.5 milyar dolar gelir elde edildi!

Yabancı turist sayısının 37 milyona yaklaştığı Türkiye, sağlık turizminden 2.5 milyar dolar gelir elde etti. Kazancın düşmemesi için Rus turistlere teşvik geliyor..

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

İzmir'deki sağlık yatırımları artıyor!

Kentte sağlık yatırımlarıyla birlikte sağlık için İzmir'i tercih eden turist sayısı da arttı. Başta Libyalılar olmak üzere Alman, Gürcü, İngiliz, Azeri ve Norveçli turistler sağlıkta İzmir'i seçti

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü 420 milyon Euro'luk yatırım!

Kamu özel ortaklığı modeliyle yapımı süren 1583 yataklı “Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü” projesinin finansmanında YDA Group; yerli ve yabancı bankalarla anlaşma sağladı.Hastanenin alanı toplam 600 bin metrekare.

Entegre Sağlık Kampüsü yabancı sermaye ile inşa ediliyor!

Yabancı sermaye sağlık sektöründe de iyice hissedilmeye başlandı. Rönesans Holding’in Adana’da Kamu Özel Ortaklığı ile yapacağı 1550 yataktan oluşacak Entegre Sağlık Kampüsü yabancı bankaların sağladığı krediyle inşa edilecek.

Adana'ya 1.550 yataklı sağlık kampüsü inşa edilecek!

Rönesans Sağlık Yatırım, Fransız ortağı Meridiam Infrastructure ile Adana’da 1.550 yataklı sağlık kampüsü inşa edecek. Toplam 540 milyon euroluk yatırımın 433 milyon euroluk kısmının finansmanı 9 yabancı banka tarafından karşılanacak.

Rönesans Sağlık Yatırım Finansal Kapanış imza töreni yapıldı!

Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş, 1550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsü için uluslararası yatırım fonu Meridiam Infrastructure ve de 9 yabancı bankayla yürüttüğü çalışmaları tamamladı.

Sağlık Turizmi Müdürlüğü yolda!

Eyüp Gümüş, 1 milyar yabancıya sağlık hizmeti vermek istediklerini, bu doğrultuda Sağlık Turizmi Genel Müdürlüğü kurulacağını ve de bazı hastanelerde sağlık turizmi klinikleri oluşturulacağını belirtti.

yabancı turist Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu Haberi

yabancı turist Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek

Türkiye'nin sağlık alanında AB ülkeleri seviyesine çıkan altyapısı ve fiyat olarak daha ucuz olmasıyla hızlanan yabancılara verilen sağlık turizmi hizmetinde yeni dönem başlıyor. Bu amaca yönelik olarak da yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yayımladığı genelgeyle yabancı hastalarla sağlık hizmetine ihtiyaç duyan turistlerin kamu ve özel sağlık kuruluşlarında alacakları hizmetleri bu kurul koordine edecek. Kurul, turistlerin güvenli bir şekilde transferlerinin sağlanmasına yönelik tedbirler, sağlık turizmi tanıtım ve stratejisinin geliştirilmesi, hizmet kriterlerinin belirlenmesi, gibi konularda çalışacak. Ayrıca teşviklerin akreditasyon ile ilişkisinin kurulması, yabancı hastalar için uygulanacak fiyat listesinin oluşturulması konularında da önerilerde bulunacak. Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu...