30 / 04 / 2024

yabancıya vatandaşlık düzenleme 2022

yabancıya vatandaşlık düzenleme 2022

Yabancılara gayrimenkul alımı karşılığı Türk vatandaşlığı verilmesi uygulamasında, 250 bin dolar olan limiti 400 bin dolara çıkaran değişiklik 13 Haziran 2022'de yürürlüğe alınacak...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Arsayla vatandaşlığa 'konut' ayarı geldi: Konut ve arsa fiyatları düşer mi?

Yabancıya vatandaşlık şartına, geçen günlerde yeni bir düzenleme yapıldı. Daha önce, “En az 400 bin dolar veya karşılığı tutarındaki taşınmaz” düzenlemesi, “Arsa üzerinde yapılı taşınmaz” şeklinde yenilendi. Peki bu düzenleme satışları ve fiyatları nasıl etkiler?

Konut sektörü, yabancılara verilen vatandaşlıkla ekonominin ana mekanizması haline getirilecek!

Yabancılara vatandaşlık verilmesi ile ilgili düzenlemeleri değerlendiren Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 47. Dönem Başkanı Esin Köymen, konutu, ekonominin ana mekanizması haline getirip, vatandaşlık satmanın aracı olarak kullanıldığını belirtti.

Vatandaşlık almak için gayrimenkul yatırımı 750 bin dolar olmalı...

Gayrimenkul alımı veya yatırım karşılığı olarak yabancılara verilen ikamet izni ve vatandaşlık verilmesi konusunda önemli değişiklikler bekleniyor. İşte haberin detayları...

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Yatırım yapan yabacılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılmaya başlandı. Türkiye ise bu konuda yeterince önlem almadığı için gri listeye yerleşti.

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Yeni seçmenlerin yüzde 20'si yabancı iddiası: Konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancı seçmen oldu!

Karar Gazetesi köşe yazarı İbrahim Kahveci, 'Yeni seçmenin yüzde 20'si yabancı' başlıklı yazısında yeni seçmenlerin yüzde 20'sinin yabancı olduğunu dile getirdi. Kahveci, konutla vatandaşlık alan yaklaşık 700 bin yabancının seçmen olduğunu belirtti. 

Aileden bir kişiye vatandaşlık maaşı bağlanacak! İşte detaylar

Vatandaşlık Maaşı için hazırlıklar başladı, her ailenin bir üyesine düzenli maaş sağlanacak! Herkes tarafından heyecanla merak edilen bir konu oldu. İşte merak edilen haberin detayları..

Vatandaşlık maaşı nedir? Bakan Derya Yanık açıkladı: Bakın nasıl bağlanıyor!

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan olan vatandaşlık maaşı nedir? Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan maaş ile ilgili açıklamalar Bakan Yanık tarafından yapıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bilişim personeli istihdam edecek! Son başvuru tarihi 26 Mart 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çok sayıda bilişim personeli istihdam edileceği bildirildi. Son başvuru tarihinin 26 Mart 2023 olduğu paylaşıldı. İşte haberin detayları…

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Yabancılar vatandaşlık için 2. el konutları tercih etti!

Ekonomimcom yazarlarından Abdullah Tolu, bugünkü yazısında yabancıya konut satışını kaleme aldı. Abdullah Tolu, yabancıların vatandaşlık için 2. el konutları tercih ettiğini belirtti.

yabancıya vatandaşlık düzenleme 2022 Haberi

yabancıya vatandaşlık düzenleme 2022

Yabancılara gayrimenkul alımı karşılığı Türk vatandaşlığı verilmesiyle ilgili uygulamada, 250 bin dolar olan limiti 400 bin dolara çıkaran değişiklik 13 Haziran 2022'de yürürlüğe alınıyor. Yani 250 bin dolarlık gayrimenkul alımıyla vatandaşlık hakkı kazanmak için son 12 güne girildi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkanlığı, bölge müdürlüklerine ve nüfus müdürlüklerine bir yazı yolladı ve 12 Haziran saat 24:00’e kadar vatandaşlık işlemlerinin 250 bin dolarlık limit üzerinden gerçekleştirileceğini açıkladı.

Yazıda Webtapu veya ALO 181üzerinden 12 Haziran 2022 tarih ve  saat 24:00'e kadar yapılan başvuruların kabul edileceğine dikkat çekerek, değeri belirleyen belgelerden (döviz alım belgesi, değerleme raporu ve dekont) herhangi birisinin eksik olması halinde ilgilisine bilgi verilerek başvurunun sona ereceği belirtildi. 

Belirlenen tarihten önce başvuru...