05 / 05 / 2024

Yadigarlık Parkı

Yadigarlık Parkı

Türkiye’nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks tarafından inşaatı gerçekleştirilen ve Türkmenistan tarihine iz bırakmış olayları simgeleyen, kültürel değerlerini ortaya koyan anıtların sergilendiği “Yadigarlık Parkı” açıldı.

Küçük ama şahane, havalı bir sürüş deneyimi için i10. İşte 24 Ağustos 2022 Hyundai i10 fiyat listesi!

Şehrin kalabalık caddeleri, dar sokakları ve küçük park yerleri sizi bezdirdiyse i10’un mükemmel manevra kabiliyeti size istediğiniz kolaylığı sağlayacak. Tasarımcılar onu tasarlarken insan kas yapısından esinlendi ve ortaya yumuşak hatlar, temiz ve modern bir görünüm çıktı.İşte haberin detayları…

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Türkiye'nin en büyük parkı olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Atatürk Havalimanı kapanacak mı? İşte Bakan Kurum'un açıklamaları...

Çamlıca’da 8.5 dönümlük park yapılaşmaya açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Üsküdar'da “Küçük Çamlıca Mesa Evleri”nin bitişiğinde yer alan parselde plan değişikliği hazırladı ve askıya çıkardı. Buna göre emsal yani inşaat hakkı 0.20, yükseklik 2 kat oldu. 

TOKİ kamusal büyük park alanları için danışmanlık hizmeti alacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamusal büyük park alanları ile ilgili mühendislik, peyzaj mimarlığı ve mimarlık tasarım hizmetleri  için danışmanlık hizmeti alacak.

5 milyar liralık dönüşüm planı hazır!

Kentsel dönüşümde kritik bir yer olan Fikirtepe'de yeni imar planları askıya çıktı. Alanın yüzde 49’u ticaret, ticaret-konut alanı yapıldı. Yüzde 51’lik bölümde ise eğitim, sağlık, park alanı gibi donatı alanları yapılacak.

Fikirtepe’de dönüşüm sil baştan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Fikirtepe için yeni imar planlarını hazırladı. Yeni imar planlarına göre; mahallenin yüzde 49’u konut ve ticaret birimleri, yüzde 51’i ise eğitim-sağlık-park gibi donatı alanları için ayrıldı.

TOKİ 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresince Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresince Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 26 Şubat'ta!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 34. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 26 Şubat 2021 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde TOKi tarafından Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi (ÖNYETERLİK) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 9 Şubat'ta!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 31. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi (ÖNYETERLİK) ihalesi 9 Şubat 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Gültepe K-Park Otoparkı yenilendi!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yerel seçimlerde verdiği otopark için verdiği sözü yerine getirerek K-Park Otopark'ında yenileme çalışmaları yaptırdı.

Yadigarlık Parkı Haberi

Yadigarlık Parkı

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdımuhammedov’un katılımıyla Başkent Aşkabat’ta hizmete giren Yadigarlık Parkı aynı anda 3 bin kişiye zamanda yolculuk yaptırarak tarihi yaşatacak. 9 bin metrekare alana sahip ve Göktepe Savaşını çağrıştıran 3 rölyefli müzesiyle Yadigarlık Parkı, Hilal şeklindeki mimarisiyle dikkatleri çekiyor.


Türkmen Bayrağı’ndan esinlenildi


Konsept olarak Türkmen Bayrağı’ndan ilham alınarak yapılan Yadigarlık Parkı’nda müze yolu üzerinde bulunan desenler bayraktaki eyalet desenlerini çağrıştırıyor. Parktaki anıtlar,  müzenin çevrelediği Türkmen Yıldızı şeklindeki platform üzerinde bulunuyor.


1948 yılında yaşanan depremin anısına yapılan ‘Boğa Heykeli’, 2. Dünya savaşını simgeleyen ‘Enemehri Anıtı’ ve bu savaşta ölen şehitlerin anısına yapılacak/yapılan olan “Sönmeyen Ateş” anıtı burada yer alıyor.


750 araçlık otopark ve helikopter pisti de var


Müze binasının arkasında yer alan Sadakalık Bölümü ise 5500 metrekare alanda 3000 kişiye  hizmet verecek şekilde inşaa...