10 / 05 / 2024

yağ oranı

yağ oranı

Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı. Açıklanan rakamlar bu yıl çayır tırtılı ile büyük bir mücadele veren üreticide hayal kırıklığı yarattı.

İstanbul'daki sağanaklar barajları nasıl etkiledi? Sağanak yağış sonrası barajların doluluk oranı belli oldu

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış ve fırtınadan sonra kentin bazı noktalarında çeşitli hasarlara neden olduğu belirtildi. Dün aralıksız süren şiddetli sağanakla beraber barajlardaki doluluk oranı da belli oldu. İşte barajların doluluk oranları ve haberin ayrıntılar...

Konut sahipliği oranı azaldı: 2022'de kirada oturanlar arttı, kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan düştü!

TÜİK'e göre, 2022 yılında kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan geriledi ve yüzde 56,7'ye düştü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan esnafa büyük destek! Kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 76'ya yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, esnaf ve sanatkarlar için zorlu salgın döneminde esnafa destek olmak için 2021 öncesinde kullandırılan kredilerde faiz karşılama oranı yüzde 50’den yüzde 76'ya yükseltildi.

Trakya Birlik'ten flaş ayçiçeği fiyatı açıklaması! Ayçiçek hangi borsada ne kadar? 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Trakya Birlik, ayçiçeği avans ödeme fiyatını duyurdu. Yönetim Kurulu aldığı kararda, yağ oranına göre ayçiçek taban fiyatını 12 Türk Lirası olarak belirtti. Peki ayçiçek bugün kaç liradan satılıyor? Ayçiçek hangi borsada ne kadar? 9 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de kendi konutunda yaşayanların oranı yüzde 58!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, TÜİK Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre kendilerine ait bir konutta oturanların oranının sadece yüzde 58,8 olduğunu belirtti. Özelmacıklı, “Kirada oturanlar yüzde 25,6 oldu" dedi.

Merkez Bankası faiz oranını yüzde 6'ya indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL zorunlu karşılıklara uygulanan faiz/nema oranını yüzde 8'den yüzde 6'ya çekti.

Hamdi Akın'ın Akfen GYO'daki pay oranı yüzde 18,76'ya yükseldi! 

Akfen GYO'nun Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü kapsamında Hamdi Akın'a satışı bugün Borsa İstanbul'da gerçekleşti ve Hamdi Akın'ın Akfen GYO'daki pay oranı yüzde 16,50'den yüzde 18,76'ya yükseldi.

Sinpaş Gökorman'da 72 ay vade ya da 0,79 faiz oranı! 

Çekmeköy-Ümraniye aksında konumlanan Gökorman projesi, peşin fiyatına şirket bünyesinde 72 ay vade ya da 0,79 oranı imkanı sunuyor. Gökorman'da bu yaz teslimler başlıyor...

Park Yaşam Santorini'de 0.98 faiz oranı fırsatı!

İzka İnşaat tarafından hayata geçirilen Park Yaşam Santorini İzmir Çiğli'nin merkezinde yükseliyor. Projede 0.98 faiz oranı fırsatı sunuluyor. 

Konut kredi faiz oranı ortalaması yüzde 2.6’ya ulaştı!

Bugün itibari ile 5 banka daha konut kredisi faiz oranlarında artışa gitti. Bankaların konut kredisi faiz oranı ortalaması yüzde 2.6’ya ulaştı.

İtalya'da gençlerin aileyle yaşama oranı yüzde 6 arttı!

Avrupa Komisyonu'nun istatistik kurumu Eurostat tarafından 2015 verilerinin analiz edilmesiyle hazırlanan rapora göre, Slovakya, İtalya ve Malta, anne-babalarıyla yaşayan genç yetişkin oranının en yüksek olduğu AB ülkeleri.

Şekerbank faiz oranını yüzde 1,46'ya artırdı!

Şekerbank konut kredisi faiz oranını yüzde 1,35'ten, yüzde 1,46'ya yükseltti. Konut kredisinde en düşük faiz 1,17'den başlıyor. İşte faiz oranlarında son durum...

AVM artış oranı gelecek beş yılda yarı yarıya azalacak!

Türkiye genelinde AVM sektörü ile ilgili yapılan araştırmaya göre 2005-2010 arasında yüzde 200 olan AVM artış oranı 2010-2015 arasında yüzde 67’ye kadar düştü. Gelecek beş yıllık gelişim hızının da yarı yarıya azalması bekleniyor.

yağ oranı Haberi

yağ oranı

Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Trakya Birlik) tarafından açıklanan ayçiçeği avans fiyatı üreticiyi memnun etmedi.  Trakya Birlik'ten yapılan açıklamada, Rusya ve Ukrayna savaşının buğday ve ayçiçeği gibi stratejik tarımsal ürünlerin önemini bir kez daha ortaya çıkardığı belirtilerek bu yıl Türkiye'de ayçiçeği ekim alanlarının yüzde 10 arttığı ifade edildi. Açıklamada 1 milyon 850 bin ton civarında gerçekleşmesi beklenen rekolte ile Türkiye'nin kendine yeterlilik oranının yüzde 70 seviyelerinde gerçekleşeceğinin tahmin edildi.

Birlik'ten yapılan açıklamada, fiyat belirlenirken küresel ve ekonomik unsurların yanı sıra üretici ortakların üretim maliyetleri ve üründen beklenen gelir seviyelerinin de değerlendirildiği belirtilerek piyasa koşulları göz önüne alınarak 2022-2023 sezonunda yüzde 40 yağlı baz ürün için ton başına 12 bin TL ödeme yapılacağı bildirildi. Uluslararası sözleşme oranı olan yüzde...