02 / 05 / 2024

yahudi birimleri

yahudi birimleri

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için yasa dışı 850 konut daha inşa edecek. 

İsrail, binlerce yasa dışı yeni konut inşasını onaylayacak!

İsrail hükümetinin, ABD'de Joe Biden başkanlık görevine başlamadan önce işgal altında bulunan Batı Şeria ve Kudüs'te binlerce yasa dışı yeni konut inşasına onay vereceği ortaya çıktı.

Beştepe’de kripto para toplantısı! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kripto para birimleri masaya yatırıldı!

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri ile ilgili toplantı yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu? İşte detaylar...

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

Hamas'tan, İsrail'in Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı!

Hamas'ın resmi sözcüsü Abdullatif el-Kanu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı yaptı.

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 31 yeni bina inşa edilecek!

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine toplamda 31 yeni bina hayata geçirilmesi için onay verildi.

Batı Şeria’da Yahudi yerleşim birimi inşasına protesto!

Batı Şeria’nın Nablus şehrinde yaşayan Filistinliler, yapımı devam eden Yahudi yerleşim birimlerine karşı yeni bir protesto düzenledi.

TOKİ, Ürgüp'te ticari satış birimleri inşa edecek!

Dar gelirli aileleri düşük peşinat ve taksitlerle ev sahibi yapan TOKİ, kamu yatırımlarını da sürdürüyor. TOKİ yeni kamu yatırımları kapsamında Nevşehir'de ticari satış birimleri inşa edecek.

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...

TOKİ'den Nevşehir'e ticari satış birimleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nevşehir Ürgüp Üçgüzeller Mevki Ticari Satış Birimleri, Turizm Danışma, Wc ve Mescit Üniteleri İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 10 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Ulusal Yahudi Fonu'nun Batı Şeria'daki Filistin topraklarını alma kararına tepki!

Ulusal Yahudi Fonu'nun işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını satın alma kararı, İsrail içindeki ve dışındaki Yahudi çevrelerindeki destekçiler ve muhalifler arasında çeşitli tepkilere neden oldu. 

Ulusal Yahudi Fonu, Yahudi yerleşimlerini genişletmek için Batı Şeria'da toprak mı alacak?

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini genişletmek için Ulusal Yahudi Fonu'nun sadece Batı Şeria'nın "C bölgesindeki" Filistinlilere ait özel arazileri satın alacağı öne sürüldü.

2020'de 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı!

2020’de salgına rağmen 80 ülkeden 20 bini aşkın Yahudi İsrail’e taşındı. İsrail yeni gelenlere vatandaşlık verip, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistin topraklarında yapılan evlere yerleştiriyor.

yahudi birimleri Haberi

yahudi birimleri

İsrail makamları gelecek hafta Yahudi yerleşimciler için Batı Şeria’da 850 konut daha inşa edilmesi kararını onaylayacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz’ın bu konutların inşası için Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) bünyesindeki Sivil İdare Birimi Yüksek Planlama Kuruluna emir verdiği ve konutların Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşim birimlerinde inşa edileceği aktarıldı. Konuyla ilgili olarak İsrail makamlarından açıklama gelmedi. 

Donald Trump’ın desteğini alan Batı Şeria’da yasa dışı konut inşasına karşı olduğunu ifade eden Biden’ın göreve gelişi öncesi Yahudi yerleşim birimleri inşa ve genişletme faaliyetlerine hız verdi. 

İsrail, binlerce yasa dışı yeni konut inşasını...