30 / 06 / 2024

yakutiye hilalkent

yakutiye hilalkent

24 dönüm arazisinin, dönemin belediye yönetimince kendisinden habersiz kooperatife tahsis edildiğini ve üzerine konutlar yapıldığını belirten Mehmet Kurt, dava açtı.

Yakutiye Belediyesi'nden Erzurum'da satılık arsa!

Erzurum İli Yakutiye Belediye Başkanlığı, Erzurum Yakutiye Muratpaşa Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. 

Erzurum Yakutiye Belediyesi'nden 24.3 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

T.C. Erzurum Yakutiye Belediye Başkanlığı, Erzurum ili, Yakutiye ilçesi, Soğukçermik Mahallesi'nde yer alan 14 arsayı 24 milyon 326 bin 158 TL'ye satıyor...

TOKİ Erzurum Yakutiye 386 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzurum Yakutiye projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesi ihalesi yarın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren TOKİ, Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ Erzurum Yakutiye'de 386 yeni konut inşa edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Erzurum Yakutiye Gölbaşı Mahallesi'nde 386 yeni konut inşa edecek.

Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesi ihalesi 16 Ağustos'ta!

Yeni kentsel dönüşüm projeleri için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzurum Yakutiye kentsel dönüşüm projesi ihalesini 16 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Halk GYO Yakutiye arsalarının 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Halk GYO, portföyünde yer alan Erzurum merkezli 12476 ada kayıtlı "Yakutiye Arsalar"a ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Erzurum Yakutiye’de dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Erzurum'da hayata geçireceği 466 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Erzurum 454 konut ihalesi yarın!

Erzurum İli Yakutiye İlçesi Dağ Mah. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap 454 Adet Konut , 1 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ Erzurum Yakutiye 466 konut ihalesi yarın!

Erzurum İli Yakutiye İlçesi Eski Sanayi (Soğukçermik) Mah. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 466 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Erzurum'da 16.8 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Erzurum Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı, Erzurum'da yer alan 3 adet gayrimenkulü 16 milyon 805 bin 230 TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ'den Erzurum Yakutiye'ye 466 yeni konut!

Erzurum İli Yakutiye İlçesi Eski Sanayi (Soğukçermik) Mah. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 466 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 15 Haziran 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Erzurum 454 konut ihalesi 17 Haziran'da!

Erzurum İli Yakutiye İlçesi Dağ Mah. Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2.Etap 454 Adet Konut , 1 Adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İHALE) ihalesi 17 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

yakutiye hilalkent Haberi

yakutiye hilalkent


Erzurum'un Yakutiye İlçesi’nde 16 yıl önce belediye öncülüğünde kurulan ve başkanlığını da dönemin Belediye Başkanı Selahattin Parlak’ın yürüttüğü Hilalkent Kooperatifi’nin yaptırdığı 3 bin 500 konuttan 718’ine, arazi sahibi tarafından mahkeme kararıyla tedbir konuldu. 


24 dönüm arazisinin, dönemin belediye yönetimi tarafından kendisinden habersiz kooperatife tahsis edildiğini ve üzerine konutlar yapıldığını belirten Mehmet Kurt, ya arazisinin geri verilmesini ya da bedelinin ödenmesini istedi. 1996 yılında Refah Partili Belediye Başkanı Selahattin Parlak döneminde yapımına başlanan ve tapuları verilen evlerin sahipleri de, bu durumdan belediye yöneticilerini sorumlu tutarak karşı dava açtı.


Merkez Yakutiye İlçesi’ne bağlı Aşağı Sanayi Mahallesi’nde, kapatılarak Yakutiye İlçesi’ne bağlanan Kazım Karabekir Belediyesi eski başkanı Selahattin Parlak döneminde yaptırılan 3 bin 500 konutluk Hilalkent Konutları’ndan ev sahibi olan 718 kişi, 3 Eylül sabahı...