15 / 05 / 2024

Yakutiye Murat Paşa Camii

Yakutiye Murat Paşa Camii

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kadim medeniyet alanı olarak tanımladığı Yakutiye ilçesinde eserleri bir bir gün yüzüne çıkarıyor. Murat Paşa Camii ile Hamamını çevreleyen kötü yapılar kamulaştırma kapsamında yıkılmaya başlandı.

Yakutiye Murat Paşa Camii çevresindeki binalar yıkılıyor!

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kadim medeniyet alanı olarak tanımladığı Yakutiye ilçesinde eserleri bir bir gün yüzüne çıkarıyor.

Konak'ta Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmaları TBMMde!

CHP İzmir MilŞletvekili Murat Bakan, İzmir'in Konak lçesinde bulunan Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi'nin inşaat çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2022 yılında açılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'ni 2022 yılı sonu gelmeden bitirip teslim edeceğiz" dedi.

Erzurum Murat Paşa Meydanı için çalışmalar başladı!

Erzurum Murat Paşa Camii ve Hamamını çevreleyen alanı açarak bir meydan projesi başlatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen çok eser olduğunu söyledi.

Lalaşahin Paşa Türbesi restore edilecek!

Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası Lalaşahin Paşa tarafından yaklaşık 600 yıl önce yaptırılan ancak günümüze sadece türbe ile yıkık bir minaresi kalan külliyenin tüm yapılarıyla ihya edilmesi için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi.

Yakutiye Murat Paşa Camii çevresindeki binalar yıkıldı!

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kadim medeniyet alanı olarak tanımladığı Yakutiye ilçesinde eserleri bir bir gün yüzüne çıkarıyor. Murat Paşa Camii ile Hamamını çevreleyen kötü yapılar kamulaştırma kapsamında yıkılmaya başlandı.

Yakutiye Murat Paşa Camii çevresindeki binalar yıkılıyor!

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kadim medeniyet alanı olarak tanımladığı Yakutiye ilçesinde eserleri bir bir gün yüzüne çıkarıyor.

Erzurum Kuyucu Murat Paşa Camii her gün gül suyu ile yıkanıyor!

Erzurum'da 1573 yılında Sadrazam Kuyucu Murat Paşa tarafından yaptırılan ve minaresi ayrı olan Murat Paşa Camisi, burada Hızır Aleyhisselam'ın bir vakit namazkılacağına inanıldığı için her gün gül suyuyla temizleniyor.

Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün itfaiye raporu yayınlandı!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’ndaki Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nü kül eden yangınla ilgili itfaiye raporu kundaklama şüphelerini arttırdı. Yapılan araştırmada yangına neden olabilecek herhangi bir unsura rastlanılmadığı belirtiliyor

İzzet Mehmet Paşa Camii 2 asırdan beri ayakta!

Padişah 3. Selim döneminde sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde minaresinin yıkılması halinde ustasının boynunun vurulacağı rivayet edilen İzzet Mehmet Paşa Camii 2 asırdan beri ayakta...

Ağrı Ramazan Fuarı'nda İshak Paşa Sarayı'nın maketi sergilenecek!

882 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Ramazan fuarında, İshak Paşa Sarayı'nın 1/100 ölçekli maketi sergilenecek. Maket dışında İshak Paşa Sarayı'nın 1800'lü yıllarda Texter tarafından çizilmiş gravür resmi de sergilenecek.

TMMOB Mimarlar Odası: Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde çıkan yangın aydınlatılsın!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altındaki tarihî Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasının aydınlatılmasını istedi. Şubenin Genel Sekreteri Mücella Yapıcı,yaşanan olayla ilgili bir şaibe olup olmadığı araştırılsın

Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında küle döndü!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı...

Tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü yandı!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı.

Yakutiye Murat Paşa Camii Haberi

Yakutiye Murat Paşa Camii

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kadim medeniyet alanı olarak tanımladığı Yakutiye ilçesinde eserleri bir bir gün yüzüne çıkarıyor.


Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kadim medeniyet alanı olarak tanımladığı Yakutiye ilçesinde eserleri bir bir gün yüzüne çıkarıyor. Murat Paşa Camii ile Hamamını çevreleyen kötü yapıları kamulaştıran Başkan Korkut, dün alana ilk kazmayı vurdu. Dükkanlarla birlikte alanda bulunan 19 adet yapı grubu belediye ekipleri tarafından yerle bir edildi. Ali Korkut, "Şehrin mühürlerini gün yüzüne çıkarıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


KAMULAŞTIRMA


Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 3 dükkan ve 19 yapı grubundan oluşan yapıları yaklaşık 2 milyon lira bedel ödeyerek kamulaştırdı. İlk kazmanın vurulduğu Murat Paşa Camii çevresi için tarihi eserler içerisinde bir meydan çalışması tasarlanıyor. Ali Korkut, "İki eser şehrin mühürleri. Mühürleri ortaya koymak...