05 / 05 / 2024

yalova beton üretimi

yalova beton üretimi

Yalova'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce 1 yıldır sürdürülen Ar-Ge projesi kapsamında yıkılan binaların atıkları, hazır beton sektöründe kullanılarak Türk ekonomisine katkı sağlanacak.

Bu illerdeki bazı çimento ve hazır beton firmalarına rekabet soruşturması açıldı!

Rekabet Kurulu, Ankara, Hatay ve Malatya'da çimento ve hazır beton üretimi ile satışı yapan bazı teşebbüslere ilişkin soruşturma açılmasına karar verdi.

Hazır beton fiyatları 2021!

İnşaat sektörünün önemli bir kolu olan hazır beton üretimi 2021 yılında da hızlandı. Peki hazır beton güncel fiyat listesi ne kadar? İşte hazır beton fiyatları 2021...

Beton KGS denetiminden geçecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Uşak’ta “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” gerçekleşti. Seminer, kaliteli beton üretimi ve beton uygulamasının doğru yapılması amacıyla düzenlendi.

Konut ve AVM yapımındaki yükselmeyle beton üretimi arttı!

Son 6 yılda konut ve AVM yapımındaki sıçramaya paralel beton üretimi yüzde 66 artarak 107 milyon tondan 179 milyon tona yükseldi. 

Gaziantep’te beton teknolojileri semineri yapıldı!

Kaliteli beton üretimi ve beton uygulamasının doğru yapılması amacıyla Gaziantep’te ''Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları” semineri gerçekleştirildi.

Yalova'da yıkılan bina atıkları hazır betona dönüştürülecek!

Yalova'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce 1 yıldır sürdürülen Ar-Ge projesi kapsamında yıkılan binaların atıkları, hazır beton sektöründe kullanılarak Türk ekonomisine katkı sağlanacak.

Yalova'daki arboretum arazisi turizme mi açılıyor?

Plan değişti, yeşil alanda beton bloklar yükselecek Yalova'da çöplükken yeşillendirilen arboretum (agaç evi) arazisinin turizme açılmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

Yeşil Yol Projesi’nde oteller için 2.2 milyon beton dökülecek!

Karadeniz’de 8 ilin yaylasını bağlayacak 2 bin 600 kilometrelik Yeşil Yol Projesi’nde sadece oteller için 2 milyon 250 bin metrekare beton dökülecek. Bitince Bartın, Kilis ve Yalova’nın alanından daha çok beton kullanılmış olacak.

İdea Yapı, 3. havalimanının beton kimyasalları katkı ihalesini kazandı!

Çimento ve beton kimyasalları üretimi ve bu ürünlerin uygulamasıyla birlikte satış ve pazarlamasını yapan İdea Yapı, 2015 yılı Temmuz ayında açılan, 'Üçüncü Havalimam'nın Beton Kimyasalları Katkı İhalesi'ni kazandı.

Etlik Entegre Sağlık Kampüsü için saatte 900 ton beton üretilecek!

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsünde kullanılacak beton için, proje alanına yaklaşık 6 milyon liralık yatırımla mobil beton üretim tesisi kurulacak. Saatte 900 ton beton üretimi gerçekleştirilecek.

Seda İnşaat'ın mobil beton santraline sektörden yoğun ilgi!

Beton santrali üretimi gerçekleştiren ve bugün üretiminin yüzde 80'ini ihraç eden Seda İnşaat ve Taahhüt. Tic. AŞ' ye ait Semix markası sektörden yoğun talep gördü.

Hazır beton inşaat hızını artırdı!

İNŞAAT sektörünün en temel yapı malzemesi olan beton, hem bir taşıyıcı eleman ve hem de dekoratif malzemedir. Dayanıklılığı, yangına karşı direnci, ekonomik üretimi, yerinde imalat bakımından da beton tercih nedenleridir.

Yalova Taze Beton Numunesi Denetimi toplantısı yarın düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürlüğü, Yalova'da faaliyet gösteren yapı denetim kuruluşlarına yönelik 'beton numunesi' bilgilendirme toplantısı yarın Müdürlüğümüz Ahmet Kürşat Gedikoğlu toplantı salonunda düzenleyecek.

yalova beton üretimi Haberi

yalova beton üretimi

Yalova'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce 1 yıldır sürdürülen Ar-Ge projesi kapsamında yıkılan binaların atıkları, hazır beton sektöründe kullanılarak Türk ekonomisine katkı sağlanacak.


Yalova'da yıkılan binaların atıkları, hazır beton sektöründe kullanılarak Türk ekonomisine katkı sağlanacak.


Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürü Osman Ulukaya, AA muhabirine, "İnşaat Yıkıntı Atıklarının Hazır Beton Sektöründe Yeniden Kullanılması" adlı Ar-Ge projesini yaklaşık bir yıldır sürdürdüklerini söyledi.


Proje kapsamında özellikle kentsel dönüşüm kapsamında ortaya çıkan yıkıntı atıklarından geri dönüşümle yeniden beton elde etmek üzerine çalıştıklarını belirten Ulukaya, şöyle konuştu:


"Özellikle değişik bina gruplarından, farklı yaşta ve özellikte binalardan, beton laboratuvarının atık betonlarından elde ettiklerimizi, taş ocaklarında kırdık. Bunlardan belli agregaları (kum, çakıl veya kırmataş) oluşturarak yeni betonlar oluşturduk. Bunları aylık, 2 aylık, 6 aylık, 1 yıllık, 2 yıllık periyotlarla da kırarak...