23 / 07 / 2024

yangın hasar tespiti

yangın hasar tespiti

TÜBİTAK geliştirdiği analiz yazılımı sayesinde doğal afetler sonrası oluşan hasarı yüksek uydu görüntüleriyle hızlıca tespit edecek.

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Yangın bölgelerinde inşa edilecek konutlarda senet tartışması!

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz tarihinde başlayan ve 10 günü geçen bir zamanda söndürülebilen yangında hasar gören afetzedelere evlerinin yeniden yapılması amacıyla “Afet Borçlandırma Senedi” imzalatılmak istendiği iddia edildi. 

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Murat Kurum: 9 ilde 222 bin binada hasar tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koordinasyon toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Kurum, 2020 yılında yaşanan depremlerde 9 ilde 222 bin binada hasar tespiti yapıldığını belirtti...

AFAD: 16 bin 326 binanın hasar tespit çalışması tamamlandı!

24 Ocak günü Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında 16 bin 326 binanın hasar tespiti tamamlandı. İnceleme yapılan 16 bin 326 binadan 381’i yıkıldı...

Elazığ'daki hasar tespiti 10 gün içinde tamamlanacak!

Elazığ'daki incelemelere devam eden İçişleri Bakanı Soylu, "Toplam 9-10 gün içerisinde Elazığ'ın merkezindeki tüm binaların hasar tespitini bitirmiş olacağız." dedi...

Hasar tespiti tecrübe ve donanım isteyen bir iş!

Hasar tespiti hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Afet Koordinasyon Daire Başkanı Teksin, "Hasar tespiti çok kolay bir iş değil, tecrübe ve donanım isteyen bir iştir. 3 bin 500 kadar teknik personelimiz var, bunların hepsi eğitimli ve donanımlıdır" diye konuştu.

Tarık Pabuççuoğlu'nun evinde yangın çıktı!

İstanbul Altunizade'de oturan Tarık Pabuççuoğlu'nun evinin mutfak kısmında yangın çıktı. Evde küçük çaplı maddi hasar meydana geldi...

Şırnak İdil'de hasar tespiti ne zaman yapılacak?

Şırnak’ın İdil ilçesinde, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan ve 43 gün süren operasyonların ardından evleri harabeye dönen vatandaşlar hasar tespiti yapılmadığı için evlerini onaramadıklarını söyledi.

Bolu'da otel yangını!

Bolu'nun Göynük ilçesinde Umut Duran'ın işlettiği ahşap otelde, henüz belirlenemeye nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülen yangında otelde büyük hasar meydana geldi.

Eskişehir İnönü'de bir evde yangın çıktı!

Eskişehir’in İnönü ilçesinde bir evde çıkan yangın maddi hasar meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İnönü ilçesi Dereyalak köyünde bulunan bir evde sobadan çıkan kıvılcım sonrasında yangın başladı.

Esenyurt'taki takı fabrikasında yangın!

Esenyurt'ta, altın takı imal eden bir fabrikada çıkan yangın sonucu büyük çapta hasar meydana geldi Yangın, İstiklal Mahallesi, Büyük Ayazma Caddesi üzerinde bulunan fabrika binasında saat 20.00 sıralarında başladı.

İzmit'te yangın çıktı!

İzmit'te yangın çıktı. Çıkan yangın sonucu binada küçük çaplı maddi hasar meydana geldi. Yangın sebebiyle çevrede oturan vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

yangın hasar tespiti Haberi

yangın hasar tespiti

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'nde uzaktan algılama ve afet sonrası hasar analiz yazılımı VİSKON-RS sistemi geliştirildiğini bildirerek, "Sistem, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) kullanımına sunuldu" dedi. Türkiye'nin uydu teknolojileri alanında dünyada söz sahibi bir konumda bulunduğuna işaret eden Ergin, ülkenin bu konudaki gelişimini artırmak için TÜBİTAK olarak büyük bir gayretle çalıştıklarını söyledi. 


Daha hızlı ve ekonomik

Ergin, şöyle konuştu: "Bu yazılımla çok yüksek çözünürlüklü birçok uydu görüntüsü işlenebiliyor. Uzaktan algılama teknolojileri yardımıyla geniş alanlara ait veriler daha hızlı ve ekonomik olarak...