16 / 05 / 2024

yangından korunma tebliği

yangından korunma tebliği

Yangından korunma - yangın söndürücü maddeler - tozlar için özellikler ile ilgili tebliğ 18 Ekim 2012 tarihinde 28445 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yangından korunma tebliği hükümleri...

Manavgat'ta yangın mağdurları için inşa edilen 297 konutun sahipleri belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), AFAD koordinasyonunda Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenenler için inşa edilen 297 konut, kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31665 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Tayfun Küçükoğlu: Binaların inşasında yangın güvenliğine öncelik verilmeli!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütleri arasında yer alan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, ‘Yangından Korunma Haftası’nda yaptığı açıklamada; yangın güvenliği konusunda yeni inşa edilen ve yenilenen binalarla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Kıbrıs'ta yangından etkilenen bölgelerde konut inşası için kampanya başlatıldı!

KKTC'de Türkiye'de yangından etkilenen bölgelere yeni konut inşa edilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

TSKB GYO sermaye artırımından elde edeceği fonla borçlarını kapatacak!

TSKB GYO Yönetim Kurulunca 2 Temmuz tarihinde kabul edilen, Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-Kurul 128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33'üncü maddesi kapsamında hazırlanan 'Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Rapor' yayınlandı. 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Uygulama Tebliği" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yararlandı. 

Gelir Vergisi Genel Tebliği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Gelir Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31294 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gelir Vergisi Genel Tebliği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 311 Seri No'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

Binalarda yangından korunmak ve kurtulmak için acil önlem almalıyız!

İZODER, 25 Eylül-1 Ekim ‘Yangından Korunma Haftası’ kapsamında açıklama yaptı. İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Binalarda yangından korunmak ve kurtulmak için acil önlem almalıyız" dedi...

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik!

SPK tarafından, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı...

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte değişiklik!

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

yangından korunma tebliği Haberi

yangından korunma tebliği

Yangından korunma tebliği!

Yangından korunma - yangın söndürücü maddeler - tozlar için özellikler ile ilgili tebliğ 18 Ekim 2012 tarihinde 28445 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Tebliğ kapsamında, Ticarette Tağşişin Men'i ve İhracatın Murakabesi ve Korunması Hakkında Kanun ile 18/11/1960 tarihli ve 132 sayılı Türk Standardları Enstitüsü Kuruluş Kanununa dayanılarak hazırlandı.


TEBLİĞ

YANGINDAN KORUNMA-YANGIN SÖNDÜRÜCÜ MADDELER-TOZLAR İÇİN ÖZELLİKLER (SINIF D TOZLAR HARİÇ) İLE İLGİLİ TEBLİĞ


(TS EN 615) (TEBLİĞ NO: MSG-MS-2012/26)


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ, 3/6/2011 tarihli ve 635 sayılı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, 10/6/1930 tarihli ve 1705 sayılı Ticarette Tağşişin Men'i ve İhracatın Murakabesi ve Korunması Hakkında Kanun ile 18/11/1960 tarihli ve 132 sayılı Türk Standardları Enstitüsü Kuruluş Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.


MADDE 2 – (1) 13/2/2001...