27 / 05 / 2024

yanlış haciz

yanlış haciz

Tapu dairelerin yanlış haciz ve devrin önüne geçmek için, tapu işlemlerinde kimlik numarası kullanılacak. Bu yöntem sayesinde sahte vekaletname çıkarılması da önlenmiş olacak...

E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor. Peki E-Haciz uygulaması ne zaman başlayacak?

Yalçın Menteş'in evine haciz geldi!

2013 yılında kangren olup bir bacağını kaybeden usta oyuncu Yalçın Menteş zor günler geçiriyor. Eski eşiyle birlikte yaşayan Menteş, biriken borçlarını ödeyemeyince evine haciz geldi, emekli maaşına el konuldu.

E-haciz uygulaması 21 Mayıs'ta başlıyor!

21 Mayıs'tan itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhleri salt elektronik ortamda tutulacak.. Daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunulmaya devam ediyor.

E-haciz uygulaması başlıyor!

Uygulama ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak.

Bakanlık e-haciz projesini hayata geçiriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kuruluşu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu hizmetlerini daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunmaya devam ediyor.Bakanlık e-haciz projesini hayata geçiriyor.

Emlak vergisinden dolayı haciz gelir mi?

Gayrimenkul sahipleri, her sene yılda iki kez emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Peki, zamanında ödenmeyen emlak vergisinden dolayı haciz gelir mi?

Gazi Çelik: İnşaat sektöründe yanlış proje kaybettirir!

Lüks yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan'ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, "İnşaat sektöründe de kaybetmenin sebebi yanlış işler" dedi..

İnşaatta kaybettiren sorun yanlış projeler!

Uransan'ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, her sektörde olduğu gibi inşaatta da kaybettirenin "yanlış işler" olduğunu vurguladı.

Gazi Çelik: İnşaat sektöründe sorun yanlış projeler!

Ankara’da lüks yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik: “Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de kaybetmenin sebebi yanlış işler” dedi.

Haciz ihbarnamesi örneği!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haczedilirse İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini haciz ihbarnamesi ile bildirebiliyor. İşte haciz ihbarnamesi örneği..

Mal rejiminde haciz nasıl gelir?

Mal ortaklığını kabul etmiş olan eşlerden birinin iflâsına karar verildiği takdirde, ortaklık kendiliğinden mal ayrılığına dönüşür. Peki, mal rejiminde haciz nasıl gelir? İşte yanıtı..

Ölen kardeşin borcu için kişinin evine haciz gelir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ölen kardeşin borcu için kişinin evine haciz gelir mi sorusuna yanıt verdi..

Birden fazla kişiye satılan eve haciz gelmesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Birden fazla kişiye satılan eve haciz gelmesi konusuna değindi. İşte o yazı..

yanlış haciz Haberi

yanlış haciz
Türkiye'de aynı isim, soy isim, ana ve baba adının yanı sıra aynı doğum tarihine sahip çok fazla kişi bulunuyor. Bu da tapu işlemlerinde yanlışlıklara yol açıyor. Yanlışlıkların önüne geçmek için tapu dairelerinde eski tarihlere ait tapulara teker teker kimlik numaraları giriliyor. Sahte vekaletname çıkarılması, yanlış haciz ve devrin engellenmesini sağlamak amacıyla tapu işlemlerinin tamamında kimlik numaraları...