11 / 05 / 2024

yap ilet devret yöntemi

yap ilet devret yöntemi

Büyükçekmece Belediyesi, Ulus Mahallesi'nde yapımına başlanan düğün salonunu tamamlayamadı. Belediye son çare olarak Yap­İşlet­Devret modeline geçerek inşaatı özel şirkete tamamlatma kararı aldı.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan Yap-İşlet-Devret açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yap-İşlet-Devret projelerine ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu projelerin hem yapım modeli, hem de finansman modeli olduğunu ifade eden Uraloğlu, her ikisini bir arada düşünmek durumunda olduklarını söyledi.

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

Binalara kimlik sertifikası dönemi başlıyor! 5 yıllık periyotlarla denetlenecek

Tamamlanan yapıların izlenmesini kolaylaştırmak için "bina kimlik sertifikası" uygulaması getirilecek. Mahalli idarelerin Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği projelerin hayata geçirilmesi, herhangi bir aksaklık olmaması için Blokajlı Banka Hesabı sistemi kurulacak

Adil Karaismailoğlu'ndan ulaşım yatırımları açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığın Yap İşlet Devret (YİD) projelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve garantilerle ilgili ileri sürülen yüzde 90'a ulaşan hesap hatalarının olduğu eleştirilerini yanıtladı.

Zafer Havalimanı satılıyor!

Kütahya, Afyon ve Uşak illerine hizmet sunması amacıyla 2012'de Yap-İşlet-devret modeliyle hizmete sunulan Zafer Havalimanı'yla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

Kanal İstanbul'a devlet garantisi verildi!

Resmi Gazete'de Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanuna geçici madde eklenerek Kanal İstanbul'a devlet garantisi sağlanmış oldu. 

Ankara-Niğde Otoyolu meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Yap-İşlet-Devret modeliyle ERG şirketi tarafından inşa edilen Ankara-Niğde Otoyolu’nu TBMM’ye taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi hazırlandı.

Yenifoça Yat Limanı ihalesi 18 Ocak'a ertelendi!

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilecek olan İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi'nin ihalesi 18 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

İlk 10 ayda şehir hastanelerine 5.4 milyar TL kira bedeli ödendi!

2020'nin ilk 10 ayında ‘yap- kirala devret modeli’ ile yaptırılan hastanelere kira bedeli olarak 5 milyar 381 milyon 914 bin 630 TL 95 kuruş ödendi. 

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

Şehir hastaneleri binaları geç mi tamamlanıyor?

Yap-kirala-devret modeli ile inşa edilen şehir hastaneleri için milyonlarca TL harcandı. Şirketler, temin etmesi gereken tıbbi cihazları temin etmedi ve hastane binalarını ise zamanında bitirmedi. Şehir hastanesinin açılmasıyla boşaltılan ve kullanılmayan hastane binaları için de milyonlarca TL elek

Çukurova Havalimanı 26 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ),Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli yapımı ve işletilmesi için ihale düzenliyor...

Havalimanı işleticilerinden kira desteği önerisi!

Havalimanı işleticileri, devletin de Yapİşlet- Devret kapsamındaki işletme kiralama sürelerini bir yıl uzatmasını ve bu yılki kira ücretini de sözleşmenin sone erdiği yıl tahsil etmesini talep ediyor.

yap ilet devret yöntemi Haberi

yap ilet devret yöntemi

Büyükçekmece Belediyesi, 2013 yılında yapımına başladığı Tepecik Ulus Mahallesi'ndeki düğün salonunun maliyeti artınca yap­işlet­devret modelini devreye soktu. Tamamlanamayan yapı, 2886 sayılı yasa doğrultusunda ihaleye açılacak. İhaleyi kazanan özel şirket düğün salonunu tamamlayacak. Şirket belli bir süre işletip belediyeye devredecek. Ayrıca düğün salonunun bulunduğu binaya kadınlara yönelik olarak bir de Büyükçekmece Belediyesi Eğitim Tesisi yapılması kararı alındı. Hız kazandıracak Konuya ilişin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Tepecik halkının talepleridoğrultusunda düğün salonunun daha hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi ve daha modern bir semt pazar yeri için harekete geçtik. Her iki konuyu da, Mart ayı belediye meclisi gündemine getirerek karara bağladık. Tepecik halkımıza hayırlı olsun" ifadesini kullandı. 



Mehmet Ali...