07 / 05 / 2024

Yapı alanları iş güvenliği

Yapı alanları iş güvenliği

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında yüksekte çalışma, korkuluklarda çalışma gibi yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları yer alıyor. İşte o şartlar...

Yapı işyerlerinde yüksekte güvenli çalışma projesi!

Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabı nda yer alan inşaat iş güvenliği önlemleri arasında yapı işyerlerinde yüksekte güvenli çalışma projesine göre, yapı işkolunda meydana gelen kazaların yaklaşık yüzde 5’i ölümle sonuçlanıyor..

Yapı alanları iş güvenliği!

Yapı alanının özelliğinin, yapılan işin ve tehlikelerinin ve çalışma şartlarının gerektirdiği durumlarda uygulanması gereken yapı alanları iş güvenliği kapsamındaki, asgari sağlık ve güvenlik koşulları bu haberde...

SİT alanındaki yapılar için para iadesi yok!

Koruma Kurulu, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Valilik SİT alanları içinde kalan yapılar için yıkım kararı verdi ve ödenen paraların iade edilmeyeceğini açıkladı.

Sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, sosyal donatı alanlarındaki yapılar için imar barışına başvurulur mu?

Riskli yapılar için 329 milyon TL kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2018'in ilk yarısında Türkiye'de riskli yapılar için 329 milyon 28 bin lira, riskli alanlar için ise 132 milyon 984 bin lira kira yardımı yapıldı" dedi. 

İBB'den tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi!

İBB, Şile - Kömürcüoba, Kemerburgaz - Odayeri ve Silivri - Seymen Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Alanlarında ihtiyaç duyulan tehlikeli atık tesisi yapım işi ihalesi düzenliyor..

Terörle mücadelede uygulama yapılan rezerv yapı alanları ihale yönetmeliği!

Terörle mücadelede uygulama yapılan rezerv yapı alanları ihale yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik esasları..

Düzce Belediyesi mücavir alanlar için ek imar planı hazırlıyor!

Düzce Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilen bazı alanlar için ek imar düzenlemeleri için çalışma yapıyor.

Yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları 2015!

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı kapsamında, işverenin birtakım sorumlulukları bulunuyor. Peki, inşaat işlerinde işverenin sağlaması gereken yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları 2015 nelerdir?

Rezerv yapı alanları nasıl tespit edilir?

Kentsel dönüşümde yeni yerleşim alanı olarak belirlenen yerlere rezerv yapı alanı deniyor. Peki bir arsanın, rezerv yapı alanı olması için hangi özellikler aranır? Rezerv yapı alanları nasıl tespit edilir?

Plansız alanlarda yapı ruhsat işleri!

Plansız alanlarda yapı ruhsat işleri, 2 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte Plansız alanlarda yapı ruhsat işlemleri...

Yayla Enerji Ankara'da park alanlarında mescit yapım işi ihalesini aldı!

Yayla Enerji Üretim ve İnşaat tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yayla Enerji Ankara'da park alanlarında mescit yapım işi ihalesini aldı...

Rezerv yapı alanlarında yapılacak uygulamalar!

Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre rezerv yapı alanlarında yapılacak uygulamalar nelerdir? İşte rezerv yapı alanları uygulamaları...

Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar!

Yapı Alanlarındaki Özel Asgari Şartlar, kapalı mekanlardaki çalışma yerleri ve açık mekanlardaki çalışma yerleri olmak üzere iki farklı şekilde düzenleniyor. İşte iş güvenliği kapsamındaki şartlar...

Yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği kapsamında yüksekte çalışma, korkuluklarda çalışma gibi yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları yer alıyor. İşte o şartlar...

Yapı alanları iş güvenliği Haberi

Yapı alanları iş güvenliği

Yapı alanları için asgari sağlık ve güvenlik şartları!

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde ek-4'te yer alan yükümlülükler, yapı alanının özelliğinin, yapılan iş ile tehlikelerinin ve çalışma şartlarının gerektirdiği durumlarda uygulanır.


Yapı alanındaki çalışma yerleri için genel asgari şartlar

Yüksekte çalışma

1– Seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda yapılan çalışma; yüksekte çalışma olarak kabul edilir.


2– Yüksekte yapılan çalışmalarda aşağıdaki hususlara uyulur:

a) Yüksekte yapılması zorunlu olmayan montaj ve benzeri çalışmaların mümkün olduğunca öncelikle yerde yapılması sağlanır.

b) Yapılacak çalışmaların önceden planlanması ve organize edilmesi, bu planlama yapılırken yüksekten düşme ile ilgili hususlara acil durum planında yer verildiğinden emin olunması sağlanır.

c) Çalışanların, çalışma yerlerine güvenli bir şekilde ulaşmaları uygun araç ve ekipmanlarla sağlanır.

ç) Çalışma yerlerinde çalışanların güvenliği öncelikle, güvenli...